Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdar growers,mam tet dilema už mi to pekně zraje a někdo piše že nejlepší je den tma a pak den světlo a kosa někdo zase jen dva dny světlo a kosa jak to teda je a na co to má vliv tady tá periota na sklizen,kdo ví at prozradí díky plyn.
No většinou se doporučuje dva a více dní tmy před sklizní. Sucho a tma by měly zvýšit produkci pryskyřice. Rozhodně bych nestřídal tmu se světlem, tím kytce akorát rozhodíš rytmus.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
někdo říká to a někdo zase ono... každopádně pravda je ta, že nikdo neví, co je nejlepší, takže každý si hájí to svoje... já osobně nedělám ani jedno a prostě to seknu, když už je to zralé :-) tím se nedá nic pokazit :-)
A ještě používám fintu dovezenou kdysi z holandu a sice svítit poslední týden 14/10. Není to ještě tolik, aby kytka šla zpátky na růst a zároveň jí to do finále dodá více síly...
Zdravíčko,
pročetl jsem se až na konec tohoto tématu, ale jako všude v každém příspěvku se nic nevyřeší a jen se tady dohadujete.
Bohužel začínám pěstovat 1 rokem, a chtěl bych se zeptat, zda-li je dobré prolít horkou vodou kořeny nebo propíchnout hřebíkem?
Děkuji za jasnou a stručnou odpověď, pěstovat budu v boxu v hlíně 400W.
P.S: Když už píši komentář k příspěvku, chtěl bych se jen tak mimo téma zeptat, kolik hodin bych měl ze začátku jak dám malé kytičky do boxu svítit? Četl jsem, že někdo svítí ze začátku 24hod. denně 7 dní a pak dá 18/6 na růst a na květ 12/12 a než se to sklidí tak 2-3 dny nechat ve tmě.
Původní příspěvek od Kmotr007
Děkuji za jasnou a stručnou odpověď, pěstovat budu v boxu v hlíně 400W.
P.S: Když už píši komentář k příspěvku, chtěl bych se jen tak mimo téma zeptat, kolik hodin bych měl ze začátku jak dám malé kytičky do boxu svítit? Četl jsem, že někdo svítí ze začátku 24hod. denně 7 dní a pak dá 18/6 na růst a na květ 12/12 a než se to sklidí tak 2-3 dny nechat ve tmě.
Děkuji za radu, přeji hezký den.
Kmotr007
K první otázce: většina lidí se s těmito metodami (jejichž přínos je špatně měřitelný - pokud vůbec) vůbec nenamáhá a maximálně nechá kytky na pár dní ve tmě, než je sekne (a někdo nedělá ani to).
Na mladé / na růstu se svítí 18/6. Můžeš jét i 24/0, kytky porostou rychleji, ale je potřeba jim zajistit optimální podmínky. Některé biochemické procesy jsou efektivnější za tmy a jiné za světla, proto si myslím, že je dobré to střídat. Jako začátečníkovi bych ti doporučil odjét první kolo standardním způsobem a experimentovat případně začni, až nabereš nějaké zkušenosti.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
čau...tak "náš" fígl je tak 2-3 týdny (podle systému/média) před sklizní ještě stáhnout světelnou periodu na 10/14, takže přesně naopak, než jak píše kolega Rascal...kytky nahodí "druhé květenství", začnou jako kdyby znovu nakvítat a měl by se tím i zvětšit výnos, bohužel nemohu potvrdit, žádnej pokus nebyl proveden...každopádně je potřeba ještě alespon týden nechat na hnojkách...jako ideální kombinací je použití Ripenu při tomto přepnutí a trochu zvednout PH...palice se opravdu už jen od oka nalívají, zvětšují, tvrdnou a je vidět i docela masivní rašení nových chloupků...a před kosou ty 2-3 dny tmy a klidně i snížit teplotu...palice se potom opravdu ještě viditelně orosí...
tak ať se zelení...