Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Odo: nehodlam se s tebou dohadovat, skutecnost je takova, ze stavba kytky je jiz od pocatku dana genama. Klicim a rostu semena stale za stejnych podminek a jednou ma rostlina silnejsi stonek a jednou slabsi, stejne tak vyska pater je rozdilna. Pokud je dostatek svetla, neni ofuk potreba.
Kluci - Ja to vidim takhle ...
Pokud jedeme pod lampou tak bychom meli dat kytkam takove podminky jake maji v prirode. Slunce- nejkvalitnejsi zdroj svetla ( proto se take stale osvetleni zdokonaluje)
Vitr- ofuk , stonek je pak houzevnatejsi a pevnejsi , krome toho cirkulace vzduchu.
Ale jde to samozrejme i bez toho ofuku, neni bezpodminecne nutny.
Obzvlast kdyz se budou kytky davat na balkon kam se nakonec i ten vitr obcas dostane a kytka to nakonec po par tydnech ten trening stejne dostane.
Odo- Jak si psal abych vyzkousel dalsi naklicit jesli je to vytahovani geny, par stranek zpet jsem to uz udelal. Takze odpoved zni nema to vytahovani v genech .
Edit: Jakmile jsem dal semenacek po 3 dnech z pod shit-refletorove ledky pod Vero zacala okamzite silit a nevytahovala se jako tyhle .
Takze problem s vytahovanim bude pravdepodobne proto ze jsem seminka zapomel den a pul v tom humatu a ne jen par hodin jak je doporucovano.
Madi . mám už v tom guláš, myslel som, že na to svietiš stále s tým Verom. Ja dávam na semenáče jednoducho ten ofuk. Působí to na spevnenie stonky. Nie je to můj výmysel, videl som to pred rokmi na niektorom zahraničnom webe. Tam dokonca doporučili aj občas ten semenáč počas dňa "buzerovať" Mám to vyskúšané a svietim na to stále tým istým svetlom. Pokiaľ sa to extrémne ťahá, tak ich pre istotu podopriem tým drátom, ako som písal. Po presadení to dávam hlbšie do substrátu. Nikomu nič nevnucujem, ani ja sa nechcem hádať popisujem svoje VLASTNÉ skúsenosti.
Nerozumiem moc tomu odkazu a súvis s GA3 /nemám čas to teraz celé študovať/..myslel som, že si máčal v Lignohumáte, ale pokiaľ si myslíš, že obsahuje tie látky, čo spůsobia hermatenie atď/nezdá sa mi to/....atď, tak sa na to samozrejme vykašli. Ja som namáčal konopné semená v Darine. Tam som žiadne problémy nemal. Inak Lignohumát používam na občasné zaliatie i postrek. Problémy som s tým nemal, naopak. Používam Lignohumát aj na namáčanie, ale pri nekonopných plodinách.
Samozrejme 2 různe svetlá na tú istú genetiku můžu působiť rozdielne. Je to dané svietivosťou a spektrálnym zložením, atď tej lampy. Porovnávať působenie Lignohumátu na vyťahovanie by sa dalo v tých istých podmienkach, s tým, že časť budeš namáčať a čast nie - toto je asi jasné.
Odo- Ja se jen domnivam ze sem to proste prehnal s tim humatem protoze sem to v nem nechal prilis dlouho. Nic o hermateni jsem ted nepsal. Jen ze se to ted prilis vytahlo i kdyz to bylo od zacatku pod Verem. Uz vim ze se ta genetika nevytahuje takze duvod toho vytahovani si myslim ze je v tom z sem to prehnal s tim humatem.
Mas gulas ? Ok, vysvetleni je jednoduche.
Mam aktualne dve Vera , jedno s jednim cipem a druhe se 4.mi cipy + jsem mel minule kolo navic reglektorove ledky ktere byly v boxu na predpest ale ten jsem kvuli stehovani zlikvidoval .
Jinak nic hroznyho se zatim se nedeje. Pokud budou mit tendenci prerustat , tak je proste zlikviduju a koupim radeji 10 seminek toho auto black jacka jak jsem uz jel loni.
Doplnoval jsem jim pred par dny hlinu cca 3-4 cm a uz se zase vytahly , tahaji se fakt brutalne a stonek ne a ne zesilit.
Zitra je presadim do vetsich kvetinacku a zkratim je tak ze budou koukat jen 3-4 cm nad zem.
A uz je budu vyndavat pres den zase ven , aby si zvykaly na slunicko , snad jim to pomuze k zesileni toho stonku.
Smenacky dnes rano presazeny do vetsich kvetinacku
a zkraceny ( zahrabany ) na maximum.
Budu je nechavat pres den venku i kdyz nebude slunicko , pokud bude teplota alespon nad 15 C aby se uz pomalu zacaly otuzovat a pokud bude svitit slunicko , tak si na nej tez zacaly uz zvykat.
Korenovy bal drzel pevne pri sobe a byl krasne prorostly korinky , skoda , mohl jsem nafotit .
Svitim na ne od 6 do 8h rano a vecer cca od 18h do pulnoci.
Jakmile se rano probudim , semenacky se jdou otuzovat na balkon a vecer kolem 18 nebo 19h jdou opet pod lampu .
Evidentne proti tomu vubec neprotestuji , jak je videt.
Reda zatim....
Původní příspěvek od V@ly nějaké foto z boku? co stonek? jinak se u Tebe holky mají dobře koukám
teda doufejme v holky
Ano , zatim jedou semenacky v pohode az na jeden na kterem se objevil nejaky povlak , (flicky) na listech , je to ten semenacek uplne v pravo. Ty dva spodni listky jsem radeji ustipl , kdyby to byla nejaka plisen tak abych minimalizoval riziko rozsireni. A vsechny semenacky jsem pro jistotu osetril postrikem Melasou pred 4 dny a uz se novy povlak na litech zatim neobjevil a zaroven jsem je trochu tou Melasou prikrmil pres listy.
Jsou to semena regular takze tam nejaci samci urcite budou.
Stonek je dobre videt na prostrednim fotu, ktera je focena mirne z boku.
Zda se mi ,ze se trochu to vytahovani zastavuje , mozna ze uz i trochu ten stonek sili ale zatim to na pohled neni tak znatelne.
Kazdopadne pres den fuci tady u nas docela vitr , rano bylo 11C a poprchavalo, ted uz sviti trochu slunicko , takze se semenacci docela dost chveji pod vetrem i kdyz jsou ve spodni casti balkonu , kde jsou chraneny pred primym narazovym vetrem stenami ze vsech stran.
Zatim jedu kolo uplne bez RO a mereni PH , pouze zalevam
( zatim bez hnojeni ) pouze odstatou vodou z kouhoutku . Ta ma PH 8,1-8,3
Zatim kupodivu vubec zadne problemy s PH ktere jsem samozrejme ocekaval.
Mozna problemy s uzamceni prijmu zivin prijdou pozdeji. , uvidime , kdyztak bych musel ten PH metr v nejhorsim holt dokoupit.
Uvidime az prijde cas na me "organicke hnojivo ", jak to budou snaset.
Zeleninu zacnu hnojit cca o mesic drive tak az zacnu hnojit zeleninu tak to sem postnu i s tou zeleninou.
Semenacky Nowa OG uz vecer pod lampu ode dneska nedavam , dam je jen dovnitr do tepla za okno na parapet a rano je zase vyndam ven.
Doufam ze se nazacnou bez dosvecovani Verem zase tahat , kdyz uz ted vypadaji celkem obstojne.
Jelikoz se nam zhorsilo opet pocasi , tak na tech par dni je zase davam redeji pod ledku.
V desti je vyndam na bakon az odpoledne , jen na par hodin.
Az zacne byt zase pekne pocasi tak uz je necham venku ve dne i v noci.
Snad se to pocasi uz konecne brzy umoudri a stabilizuje.
Stridave jsou podle potreby , pod lampou a pres den na balkone v jakemkoliv pocasi.
Otuzovani se...kdyz je jako ted 11C a zvykani si na slunce, kdyz zrovna sviti. Ted konkretne uz jsou zase venku.
Evidentne se ten rust zpomalil a stonky zda se ze zesiluji.
Zatim nehnojeno ani zadny stimulator.
Pouze striknuto cca pred 8 dny 1x melasou .
Zadne zvlhcovani ani postriky vodou na semenacky.
Zalivka jen odstatou vodou bez RO .
PH metr jsem zatim nepouzil jelikoz nefunguje spravne ani zatim nesnizuju PH kys. citronovou.
K memu prekvapeni to vyssi PH zatim semenacky snaseji v pohode.
Zda se ze se jim dari.
Blizi se zastip , uvidim za tyden.
Kyti zacaly hodne vonet , uplne me to dnes rano bouchlo do nosu.
Tak jsem se rozhodl ze teda odjedu jeste jedno posledni kolo s tim stanem .
Snad jeste to jedno kolo nejak s tim stanem preziju.
A do konce roku , snad zezenu a upravim tu satni skrin.
Vytahl jsem vsechny veci na IN zabalene pekne v igelitovych pytlich a zjistil jsem ze Prima-klima je uplne plna prachu.
Chtel jsem ji vycistit ale nejde dovnitr prostrcit ruka (sotva 3 prsty) abych mohl odstarnit prach z tech lopatek. Vysat vysavacem to neslo.
Zkousel jsem vysroubovat i ty srouby co jsou po obvode abych ten plast z motoru sundal a rozebral ji ale ani se ten plastovej obal nehnul, nejde proste sundat a jiny srouby nevidim.
Tak nevim jesli se na to mam vykaslat a odjet to kolo se zanesenym odtahem nebo mam z duchodu ted koupit novou Prima-klimu. Urcite v tom prachu bude spousta roztocu a tak... Vadi me ten prach uvnitr , kdyz vim ze tam je.
Co myslite , musim kupovat novou ?
Snad to dam nejak do tydne do kupy a nejpozdeji do 3 tydnu bych rozjel kolo.
Uz se tesim
Osazenstvo by bylo pravdepodobne obracene nez je v nazvu.