Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Specifikace lisu je nasledujici. Lis je z jeklu a konstrukce se cenove pohybuje od 4000 do 6000 czk. Kdo si umi doma svarit, tak ma vyhrano. Ja to neumim, tak jsem s tim potreboval pomoct.
Zvedak je 20 tunovej protoze topne desky jsou 100mmx170mmx25mm. Tim, ze ten lis je stabilni a topne desky maji dostatecnou lisovaci plochu, tak se tam da lisovat docela pekne mnozstvi materialu.
Topne desky + prislusenstvi zakoupene tady: https://www.ogcrush.com/product-pag...diy-kit?lang=cs
Zvedak byl kolem 3500 Pneumaticko-hydraulická panenka 20t a da se propojit s kompresorem.
Mnohe jsem cetl o tlaku a teplote. Kdyz je vatsi tlak je zapotreba nizsi teploty. Je to stale o testovani.
At se dobre lisuje.
Ahoj co pouzivas za papir, mam takove tuseni, ze ta ztrata cca 3 % bude tim papirem. Ja pouzivam 3 vrstvy papiru na peceni a i tak se to prolisuje. Pouzivam papir z DM pac mi prijde nejkvalitnejsi plus nebarveny. Pro nase ucely vsak stejne nevhodny.
Původní příspěvek od OGcrush z pouzitych pukov sa da urobit mast, tinktura atd. takze sa to da recyklovata a ked na sacku zostane malinko materialu rozhodne sa nestrati)
To uz jsem v tomhle vlakne uvadel, ze ty vylisky se daji pouzit k dalsi vyrobe.
Koukam ze si vlakno moc neprocital
@Ivanski123 najlepsi papir jsem hledal docela dlouho. Osvedcil se mi bilej znacky Fino a pouzivam jenom jednu vrstvu a neprolisuje se. Zustava v celku a mam takove tuseni prolisovani vznika kuli tlaku. Je to jenom muj pohled na celou vec. Dej pak vedet zda se lisovani zmenilo.
@Loco5er:
Jedna se o papir na peceni predpokladam. Ja pouzivam 8T panenku rucni. A mackam vetsinou na plno tzn na krev co dokazu. Jsi schopny odhadnout na kolik to tlacis ty. Myslim, ze to propousteni papiru je spis o kvalite toho papiru nez tlaku.... Nevim no. Kamos my snad priveze parchment paper z Amera tak uvidime.
super to ma tesi,ze to funguje ako ma ta konstrukce vypada moc hezky good job.
@ivanski123
papirov som skusal taky hodne donedavna som puzival nejaky hendy noname od vietnamca a netrhal sa, obsac pri dhom presse pukov napriek tomu ze bol novy. Myslim, ze to bude tym, ze puk je uy nerovnomerny a pod tlakom sa paier ohne a narusi sa jeho struktura. Skusal Fino na doporucenie vo fore a mozem povedat, ze pri 6tonach finguje super. Jednou s ami jemne poskodil pri drujom presse puziteho puku.
@medical strain
zdravim reagoval som na spravu, ze sacky kradnu cast materialu a preto som pripomenul, ze ta cast materialu sa vlastne nestrati pokial to lidi nevyhodej.
posilam posledny pokus
80C/ 90mikron bag/5min/ critical auto- dinafem seeds
musim povedat, ze lisovani pri nizkej teplote ma fakt bavi, kozistence je menje olejova spise maslo a vune je intezivnesi. Pri nizkej teplote sa odparuje menej terpenov. vynos je o malinko mensi no stoji to zato!
@OGcrush
a nemate nejakej link kde se da ten papir koupit ...dnes jsem mackal a opravdu ten muj papir to trochu i nasava takze si myslim ze tam bude nejaka ztrata. Jeste me zajima jak to konzumujete ? Ja jedu vape pen