Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím tak co, má ještě někdo něco v kukuřici? ) u nás se zatim kukuřice nesklízí...a mám tam ještě 3 kytky ) ale to počasí teď, hrůza :P uvidíme kdy se na to vrhnou =)
hele mam dotaz..kde si mohu zjistit kdy by se mnela udajne sklizet kukurice na nejakem policku??na uradu??tam mi to reknou nebo kde???je to blba otazka ale vubec netusimm jak to zjistit
No pokud to někdo máte v kukuřici a nemáte informace, že se bude sklízet na zrno, tak bych to už seknul, pač siláže se dostávají na špičku.
Jinak informace o sklizni vám může dát pouze místní zemědělské družstvo, ale oni sami to často nevědí, záleží to finanční situaci, počasí, lidech, atd... a vědí to třeba jen chvíli před vjezdem. No každopádně jestli to někomu vrtá hlavou, tak bych tam zavolal, nechal se přepojit na agronoma, a vymyslel si něco o tom, že jsem z místního mysliveckého spolku, apod...
Ja to jeste v kukurici mam a se strachem to chodim kontrolovat kazdy 2 dny.Doufam,ze to nechaj aspon do konce zari.Zatim se mi zda,ze ta kukurice neni uplne vyschla.
to Mara69: Těžko odpovědět, když člověk nezná místní poměry. Ale můj názor je, že spíš ne. Kukuřice se po sobě snáší, takže se často pěstuje dva roky za sebou, ale o účelu sklizně většinou rozhodují ostatní faktory, jako hybrid, množství siláže, cena, zralost, choroby a napadení atd...
Původní příspěvek od kamil to Mara69: Těžko odpovědět, když člověk nezná místní poměry. Ale můj názor je, že spíš ne. Kukuřice se po sobě snáší, takže se často pěstuje dva roky za sebou, ale o účelu sklizně většinou rozhodují ostatní faktory, jako hybrid, množství siláže, cena, zralost, choroby a napadení atd...
To je škoda, protože takhle bych si krásně ještě letos vytipoval pár políček na příští rok a měl bych větší jistotu že sklidim.
Staci kdyz si vyjedete najit policko jak bude kukurice mala, flek mate najity hned az kukurice vyroste tak se kytky nedaj temer najit jestlize nepokacite pul kukuricnyho pole kolem kytek. Letosni rok sem dal do kukur par kytek. 3 sem dal na haluz jen zasadil a prijel na sklizen 1 se povedla a pak 8 do lajny asi 3 neco pozralo nebo nevim byl tam jen 30cm stonek urvanej a zbylich 5 mi nestihlo dokvist kvuli rychle sklizni kukurice. Zemedelci nejdriv posekali kraj pole a po dvou tydnech zbytek a kytky v kombajnu lol no nic pristi rok do kukur jen na haluz jinak leda s poradnym predstihem kytky
musite vychytat potravinarskou kukurici, ta se sklizi pravidelne pozdeji a nepouziva se ani na silaze ... pole byva po bokach oznaceno cedulemi s odrudou kukurice... tam vam vase konopi dozraje ... ja kdyz ven tak pouze no name modely(to potom tak nemrzi), zbytek mam doma na dvorku :-D
no ja nevim pokazdy kdyz sem mel krasnou plantz v kuku tak me ji pokosily od ty doby uz do ni nasazim ale pestovat se v ni da skvele vedet kdy ji kosej by byla mrte velka vyhoda pro grow
Původní příspěvek od Setth Tak včera jsem si byl takhle zaběhat a co to nevidim. Normálně nad kukuřičnym polem lítal nějakej vrtulník asi tak deset metrů nad zemí a systematicky z jedný strany na druhou prolítával po celý jeho velikosti. Fakt nevim co to bylo za shit. Jestli cajti nebo nějaký to práškování.
Nemáte někdo ponětí?
Přitom to nevypadalo, že by měl na sobě nějakou konstrukci umožňující hnojení ze vzduchu.
A co člověku vubec za to hrozí když to cajti najdou? Budou se dohledavat čí to je? Nebo to skosí odjedou a nazdar bazar?.. Možná to patří spíš do zákonu a práva ale když sem to videl tak me to nedalo se nezeptat...
A co člověku vubec za to hrozí když to cajti najdou? Budou se dohledavat čí to je? Nebo to skosí odjedou a nazdar bazar?.. Možná to patří spíš do zákonu a práva ale když sem to videl tak me to nedalo se nezeptat...
asi záleží na povaze policajtů, spíš na lenosti asi tak
Jak je to s přesazováním kytek z kukuřice? Docela rád bych do ní pár kytek dal, ale nechci mít kytinky v kombajnu.
A jestli bych je z kukuřice přesazoval, jak velké je nebezpečí, že to kytinky nepřežijou? Dále asi přesazovat ještě před květem a nebo rovnou sázet do velikých květináču v zemi, jenž by se potom jenom vyndali a někam jinam prskly.
Větší zkušenosti s tím někdo z vás má, popř. jestli jste to takhle už dělali víckrát atd. Za všechny rady děkuji.