Kambu
|
citace: |
Původní příspěvek od kaktusx
Včera som tie kurvy našiel na svojich rastlinách aj ja. Zo 16 vrcholovych palic boli v 13-tich a v zopar bočnych. Strašne ma to nasralo, na tie vrcholovky som sa tešil. K tomu sa pridružil aj ďalši problem...v miestach kde sa zavrtali do stonky su ich hovna ktore sa väčšinou nachádzajú v najhustejšich miestach kvetov takže sa tam začala tvoriť vo veľkom aj pleseň. Nikdy som s ničim podobnym problem nemal. Začal som to riešiť tak že som poškodene časti vystrihal, červov zabil, a na začinajucu pleseň (a dúfam že aj ďalšich liahnucich sa červov) planujem použiť 3%-ný roztok peroxidu vodíka.
Čo vy skusenejší deratizéri na to? |
Zdar..pred 2-3rokama jsem se svijacem mel taky problémy.Ikdyz uz byly palice ve vyssi zralosti,zadny postrik jsem nepoužil.Kdyz si to tu proctes,tak se tu pise o postriku bud Talstar nebo Karate.Proto sem je sbíral rucne (mel sem cca 20kytek-sběr trval asi cca 40min-neposbiras uplne všechny,ale kdyz to podniknes kazdy den,jde to,jen se nebat a jít do doho co byly ve stonku,tak jsem je jen spendlikem propichl.Pokud mas třeba palice uz cca skoro zralé,osobně bych je uz nestrikal.
Kde sem mel plisen,tak jsem ostranil celou palici (nastesti to nebylo tak vazne,tak nebyly zbytecne moc velke ztraty).bohužel s peroxidem nemam zkusenosti,takže neporadim.
|