Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdárek Lidičky! Prosim HELP! Mam klona je cca 18 dní starej.Je v květináči se substrátem.. Za poslední dva dni se mi na listech začali objevovat žlutý až hnědý skvrny a špičky se točí nahoru..okolo těch zoubků na listech (čepele?) to hnědne.. Přikladám fotky co jsem vyfotil rano než sem šel do práce..večer přidám další.. Ty listy na ty fotce už byli seklý napůl když jsem to dastal.. Tady je foto: http://img689.imageshack.us/i/imagefqa.jpg/ http://img203.imageshack.us/i/imagenqs.jpg/
Díky za každou odpověď!
Tady se můžete mrknout jak kytka vypadala cca pred týdnem.. http://grower.cz/forum/showthread.p...5360#post885360
tak Raid jenom doporučuji žádný další výskyt ale miliony jich na zemi... vypadalo to jako kokos vypadlý z květináčů ale s křidýlkama nevěřil bych kolik jich může v rooom být... není nad pořádnou deratizaci!!!!
Zdarecek panove,
mam 2 tydny do sklizne a vsiml jsem si svilusek...uz jich je celkem dost....celkem dost.... mam to necim kropit?n nebo uz to nema cenu?
Původní příspěvek od flowtek Zdarecek panove,
mam 2 tydny do sklizne a vsiml jsem si svilusek...uz jich je celkem dost....celkem dost.... mam to necim kropit?n nebo uz to nema cenu?
dva tydny do sklizne bych to urcite nicim uz nestrikal - jednoduse flush a kosa
Původní příspěvek od flowtek Hele panackove
kde se da koupit nakej predator? neco co je spapka? A ma to jeste teda cenu 14 dni pred sklizni?
Hele panáčku, kdybys klikl o stránku zpět tak to tam vidíš, a cenu to nemá, než ti do objednaj a pošlou tak už budeš pomalu kosit,a navíc jim to nějakej čas trvá než je požerou.
Důležité je taky zabránit sviluškám přelézat z rostliny na rostlinu, nebo "běhat" po bytě.
Kamarád oblepil květináče pruhem obostranné lepící pásky. Pak je jistota, že pokud se svilušek zbavíš na jedné kytce, z ostatních se Ti na ni nedostanou.
Dobré je taky, než se vrhneš na postřiky, oslabit populaci - stačí vystrčit ven na déšť, nebo sprcha.
Ahoj mam ve skleniku tyhle svine a nejsem si jist jestli jsou to svilusky nebo trasnenky nebo jine svinstvo.Kytky jsou 2 a maji kazda 2m a obe maji napadenou celou spodni polovinu.Poradte at vim co mam na to pouzit. Prikladam fota
PS: Jsou jich tam miliony snad ,uplna invaze.Zadne pavucinky ale jak pisete.
Svilušky, možná v kombinaci s molicí. Nelítají tam náhodou nějaký malý (3-4mm velký), bílý mušky?
Ještě by se hodila fotka z vrchní strany listu - specifické tečky od vpichů svilušek.
Základ je zabránit přístupu dalších (sviluška je velmi ráda na okurkách nebo rajčatech), aby jsi nebojoval pořád s nástupem nových a nových (polepit stonek, odklonit rostliny tak, aby se nedotýkaly mezi sebou, popř. s konstrukcí skleníku).
Pavučinky se dělají, až je kytka zasažená na maximum. Ale z mých zkušeností vím, že svilušky napadají především horní patra....
V prvé řadě je nutný oslabit popolaci. Upevni kytku, aby se nezlomila, a pak pomocí hadice na největší rozptyl se snaž smýt škůdce z rostliny.
Potom přijde na řadu postřik. Používal jsem přípravky OMITE, Talstar a vždy částečně pomohly. Použij smáčedlo! Kapka JARu pomůže. Dávej pozor, ať Ti to nestříká na zeleninu, kterou budeš v následujících 4 týdnech konzumovat! Teď je výhoda, že je celkem zima a vlhko, takže nejsou tolik aktivní.
Takže rukavice, tlakový postřikovač a držím palce!
Původní příspěvek od 46, XY Svilušky, možná v kombinaci s molicí. Nelítají tam náhodou nějaký malý (3-4mm velký), bílý mušky?
Ještě by se hodila fotka z vrchní strany listu - specifické tečky od vpichů svilušek.
Základ je zabránit přístupu dalších (sviluška je velmi ráda na okurkách nebo rajčatech), aby jsi nebojoval pořád s nástupem nových a nových (polepit stonek, odklonit rostliny tak, aby se nedotýkaly mezi sebou, popř. s konstrukcí skleníku).
Pavučinky se dělají, až je kytka zasažená na maximum. Ale z mých zkušeností vím, že svilušky napadají především horní patra....
V prvé řadě je nutný oslabit popolaci. Upevni kytku, aby se nezlomila, a pak pomocí hadice na největší rozptyl se snaž smýt škůdce z rostliny.
Potom přijde na řadu postřik. Používal jsem přípravky OMITE, Talstar a vždy částečně pomohly. Použij smáčedlo! Kapka JARu pomůže. Dávej pozor, ať Ti to nestříká na zeleninu, kterou budeš v následujících 4 týdnech konzumovat! Teď je výhoda, že je celkem zima a vlhko, takže nejsou tolik aktivní.
Takže rukavice, tlakový postřikovač a držím palce!
Ahoj no kytky jsou tak velke ze zaplnily sklenik a uz je musim lamat takze odkloneni nehrozi, tecky na listech jsou a je jich dost,Dovnitr se stezi dostanu.Myslite ze by pomohli ti roztoci?
Do sklizně je ještě času dost, šel bych do total chemky, což je OMITE 30W, nebo tekutý - myslím, že OMITE 570...
Koncentraci tam hoď tu nejvyšší, kterou v návodu píšou.