Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Na principu sumaku imo pracuje co2 tableta od nomercy. Dycky jak to hodim do hydro nadrze tak to bubla jako klasicky sumak do vody a k piti. Ale osobne si myslim ze to nema prinos a vyhodil sem 400kc
V navodu pisou ze jedna tableta je na 4-6 hodin. Pro hydro se ma normalne fouknout do nadrze. Ja predpokladam ze to obohacuje tu vodu v nadrzi. Neco jako kdyz si udelsa doma sodovku. Ale prave si muyslim ze to nema vliv. Rozhodne ne tak jako bomba, vypnuti odtahu 2min co2 a pak sup zase secko zapnout.
Původní příspěvek od MocnyOkurek V navodu pisou ze jedna tableta je na 4-6 hodin. Pro hydro se ma normalne fouknout do nadrze. Ja predpokladam ze to obohacuje tu vodu v nadrzi. Neco jako kdyz si udelsa doma sodovku. Ale prave si muyslim ze to nema vliv. Rozhodne ne tak jako bomba, vypnuti odtahu 2min co2 a pak sup zase secko zapnout.
No dost bych se obával že CO2 ve vodě skutečně vytvoří sodovku, tedy kyselinu. Tím srazí pH na hodnoty pro nás velmi nevhodné :-(
PH je v klidu. Merim kazdej den a vzdy ej tam neco mezi 5.6-5.8. Ale podle toho jak se PH drzi bych i veril ze to snizuje zvysovani PH ale rozhodne to samo nesnizuje. ta tabletka je mala. Zhruba jako nehet . Pro 70litrovou nadrz jako bys tam naplival.
Zdravím mám po bokach skříně pc větráky co vhání vzduch do vnitř ve vísce 50cm od podlahy.. Takže co kdybych ke každému větráčku dal flašku s hadičkou k větráku a to co2 tam vhanel pomocí těch větráku.. Bude to fungovat?
pred cca. 1 mesicem jsem delal pokus s kvasnicema a cukrem, do boxu jsem dal cooltubu ( pripravenou na leto) a nechal v boxu vzduch pouze cirkulovat, box jsem vetral 2x denne. pouzil jsem 2 PETky , 2 baleni kvasnic a 24 lzic cukru. pro predstavu o mnozstvi vytvoreneho co2 jsem na petku nasadil balonek a po cca. 4 hodinach hrozil balonek prasknutim. pres noc jsem strkal petky s kvasnicema za okno do zimy, cimz se bez tepla proces kvaseni zastavil.krome neprijemneho zapachu a plisne na substratu sem nezaznamenal zadny rozdil oproti prirustku bez pridavaneho Co2. pochybuju,ze bych chtel nekdy inhalovat neco s prichuti kvasnic, tedy kvasnice za me ne!!!
Demokracie je pěkná věc,ale jeden osvícený monarcha by byl požehnáním.
Rád bych tohle tema oživil protože o CO2 docela uvažuji. Mám uzavřenou, utěsněnou místnost 3x1m a v ní 80x80 box. Chystám se na 200w ledky + naplnit a uzavřít místnost CO2. Myslíte že to stěny uchladi? Odvlhčovač samozřejmostí...
A celkově rád bych se zeptal je tu někdo kdo má zkušenosti s pěstováním pod CO2?
Ahoj! Taky bych rád toto téma rozjel.. O Co2 taky uvažuji a rád bych tu nejlepší variantu tudíž lahev s el. dávkovačem. Co jsem teda zatím našel.
Na growshopech se prodávají kompletní kity s bombou nebo bez.. ceny začínají na 5000kč. Dál jsem začal hledat na jinde.. . cena většinou kolem 3500. viz:
Já bych měl dotaz zda-li to zde někdo používá popř. jestli si to doma někdo poskládal sám? Pokud ano, byl by dotyčný schopný sepsat seznam součástek a nějaký zjednodušený návod? Díky za příspěvky.
Láhev seženeš na bazosi za pár korun... Hlava s elmag. Ventilem se dá sehnat třeba na Aliexpress tuším kolem 800 nová. Pak ještě musíš sehnat měřič CO2 který v Česku stojí nejlevnější cca 4000,-. Dá se ovšem zase sehnat z Ali za 1000,-. No a v poslední řadě nějaké spínací hodiny. Pak zalezes do místnosti s boxem pustíš opatrně CO2 a zmeris za jak dlouho bude v místnosti cca 1500ppm. Čas si zapises. A budeš čekat v místnosti dokud nebude hodnota cca 1200ppm opět si čas zapises. Tyto hodnoty jsou pro člověka bezpečné, neudusis se. Ale bylo by dobré kdyby tě někdo pro jistotu hlídal. Tyto hodnoty pak nastavit na spínacích hodinách. Snad nemusím vysvětlovat jak. Takhle se to dá zautomatizovat pokud nechceš kupovat dávkovač za cca 30tis.
Samozřejmě předpoklad je že pěstujeme pod LED (nízká teplota) nebo cooltube. V uzavřené utěsněné místnosti, jinak ti CO2 půjde okamžitě pryč a nevyplatí se to.