Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdary. Mám dvě kytky v malým boxu pod 125W dual úsporkou. Nevím co je to za strain... přes čas jsem si v jednom saklu střádal semínka z různých modelů. Nejspíš to teda jsou dvě různý kytky... Každopádně obě jdou do háje... Asi před 3-4 dny jsem si všimnul, že špičky jednoho listu na jedný kytce jsou vyschlý, ale nic jsem si z toho nedělal... to jsem asi měl. Včera byly už obě povadlý a ráno byl substrát suchý, tak jsem se chytil za hlavu a pořádně ho prolil. Večer kytky vypadaly pořád stejně. Předevčírem jsem je zrovna přesazoval, tak mě napadlo, že jsem možná dal do substrátu moc písku a neudrží vodu. Namíchal jsem tedy nový substrát (resp. kytky jsem vyndal z květníků a do substrátu přidal víc hlíny). Nemyslím si ale, že to je tím. Teď jsem se vzbudil a otevřel box, a ty chudiny jsou na tom ještě hůř než včera. Kytky jsou ve třetím týdnu vegetační fáze.
Prosím o pomoc... je ještě nějaký způsob jak je zachránit?
Hele ne, měl jsem zahradnický substrát bez rašeliny, ten jsem smíchal s pískem a perlitem. Ale teď mě tak napadá... hnojil jsem start up stimulátorem od plargonu, kterej je už asi dva roky otevřenej... není možný, že se "zkazil"?
Zdar nechci zakládat nový téma tak využiji tady. Mám klony které když jsem přebral tak v super stavu ale po zasazení do light mixu uvadají. kořeny přes celou rw kostku. hodil jsem pod 250 sodík a zvedl to cca 70cm od kytek. to jim dalo ještě víc zabrat. tak jsem zhasl na 6 hodin a teď svítím 105w usporkou(4100K obyč.. Voda 6,5 ph, květináč 11l, box 60x60x150.
zvlhčovačku vzduchu teď nemám... ale pichnul jsem k nim špejle a kytí opřel o ně a přes ně přetáhl sáček ať se vytvoří větší vlhkost kolem kytí. nebo nějaká rada? dík.
Postrikej je vodou a nahod zrovna i steny boxu. Zvlhcovacka neni moc potreba ,ale teplomer s cidlem vlhkosti bych tam urcite dal pokud ho nemas. Stoji v hornbachu 300kc
Zdary, v podobném prostoru to dělám tak, že po přesazení několik dní každou chvíli rosim obyc postřikovačem. Po hodině až třech( podle času) - za světla. Než se chytnou kořínky, tak si kytka vezme vláhu listem 😉 Lampu mám výš -cca 70cm a odtah běží 15/45 on/off.
Než jsem to napsal,tak se rada s rosením objevila o příspěvek výš😀😀😀
S pytlíkem zkušenosti nemám. Možná bych se bál plísně. S tím kropenim ne pořád. Abys to nerosil po půl hodině 😁 třeba po hodině až třech. Já třeba během týdne intervaly rosení prodluzuju, aby si postupně zvykly na menší vlhkost. Do týdne pojedou normálně 😉
Na klony je uplne nejlepsi si je predpestovat ve velke rw kostce v nejakym stlucenym boxu ,cim mensi tim lepsi , nastrikat je vodou a cekat az se chytnou. Musis pochopit ze klon si nebere vlhkost z pudy ,ale ze vzduchu ,protoze nema zadnej korenovej bal. Kdyz jedes ze semena , tak stejne velky rostliny ,maji uz v pullitru krasne vyplneny koreny , ty to musis nahradit vlhkosti.