Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Aktuální pokus o vytvoření F3 autoflower semen modelu Lowryder 2# z původních F2 regular(freebee od DCF seedbanky z Dánska).
FOTO:
První foto:popiska od banky
Druhý foto:z 6 semen nakonec vyšly pouze 3 a z toho jedna uvadla ,což mě celkem dostalo,i tak jsem doufal ,že by to mohlo vyjít i z konečných dvou kusů.
Podcenil jsem dost přípravu a hodil je jen tak do hlíny ze záhonu(nijak neošetřený-jen prosátý na sítu od kamení) ) to byla velká chyba.Podepsalo se to na podílu vzešlých kytek.
Po tomhle excesu,byly kytky přesazeny do zhruba 2litr květináče a v tom už zůstaly.Použitým mediem byl Tottal mix od Green LABELU zdarma na Cannafestu 2010.
Kytky jsem celou dobu v růstu nijak nehnojil.Jen zalíval vodou.
Třetí foto: přesazené ve finálním květináči.
Začátek pěstu:přelom dubna a května 2011.
Life is for living.
Love is for giving.
Herb is for growing.
Na začatku května po cca. 3 týdnech ukázaly pohlaví.Ku mé spokojenosti samec a samice.
FoTo:
1.Stanoviště za oknem,kde byly kytky umístěné po celou dobu pěstu.
2.Samec
3.Samice -detail vršek
4.Samice detail první chlupy
5.Výškový rozdíl- vlevo samíce,napravo samec.
Life is for living.
Love is for giving.
Herb is for growing.
Půlka května 2011.Samec byl ohnut nad vršek samičky,aby jí mohl posypat optymálně pylem.Samec byl dosti vitální a produkoval jeden pylový váček za druhým.
Life is for living.
Love is for giving.
Herb is for growing.
Samec dokončil svůj úkol a byl seknut v plném rozkvětu.Vyprášil ze sebe skoro všechen pyl,který měl.
Samec to byl pěkný výšky 30 cm.
Proces opylení trval celkem 4 dny od prvního uvolněného pylu až po plný rozkvět a uvolnění velkého množství pylu na samičku,která byla opravdu pěkně posypaná
Taky jsem po celou dobu opylení ,nevětral pokoj ,tak aby se pyl nedostal ven a neopylil jiné samičky,které by mohly být v okolí,i když doba načasování květu byla situována na období ve kterém kytky venku většinou nekvetou.
Life is for living.
Love is for giving.
Herb is for growing.