Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nejlépe vzduchotěsně uzavřené (vůbec nejsou špatný vakuový boxy ze kterejch se vysaje vzduch, ale postačí obyčejná šroubovací zavařovací sklenice), v chladu (10-15 C), a v naprosté tmě. Zajímavé je též hluboké zamrazení, takhle se dá skladovat i listí na případné vánoční koláčky :}).
Přesný údaje nemám, ale kvalita se konstantně snižuje s časem, když hodně plácnu tak o polovinu za rok. Důležitý je eliminovat ostatní faktory rozkladu THC, jako světlo, vzduch a teplotu, aby byly ztráty co nejnižší.
To mě nenapadlo. Konečne k nečemu využijeme doma VacSy (vakuové nádoby s pumpou). To bude pohoda! Akorát těch 10-15 stupnů teda nevím kde dosáhnu. Těsně nad nulou v lednici je moc chladno? A co to vrazit do mrazátu. Nekde jsem o tom slyšel, že je to dobrý.
Coach
Hm, zajímavé a jaký si myslíš že to má význam - jedinej co vim je že to hned nezhulim a v tom nejhorším případě že to poliši nenajdou.
Není jednoduší než to zakopávat tak to dát do skleničky a dát to do mrazáku - když to vyndáš tak je to pěkně čerstvé.
taky jsem si kolikrat rikal, ze si neco zakopu na horsi casy, ale vzdycky jsem se na to vykaslal, protoze by me asi nebavilo chodit to hned dalsi tejden zase vykopavat
Myslím, že není špatný sušit trafu ve 4l sklínce horkovzdušnou kulmou. Výhoda
je, že je to strašně jednoduchý a rychý.
Tak jsem to v tom ňák zkoušel a jsem z toho tady pěkně na křivo.
Podle mých zkušeností se z trávy ztratí odhadem 10-20% podle dodržení postupu a
to pořád není tak špatný(samozřejmě pro rychlo potřebu konzumace!)
POSTUP: Vezmete 4l sklenici, vložíte požadované množství marihuany a horkovzdušnou
kulmu(ta narozdíl od fénu fouká do stran sklenice, takže vám tráva neuletí).
Kulmu necháte zapnutou do doby vlastního uvážení(bývá to asi 10-15min).
No nevim jestli jsi někdy tohle praktikoval. Já můžu říct z vlastní zkušenosti, že to pěkně smrdí. Asi "nejlepší" způsob je v mikrovlnce. Pravda ta potom trošičku smrdí, ale dá se to vyvětrat. Hlavně tento způsob je opravdu jen do stavu nouze, když už člověk nemůže dál.
-já teď suším paldy pod rosvícenou stolní halogenovou lampičkou nebo je dám do skříně na stínidlo,
pomalu se tam ohřívaj a potom mají docela dobrou chuť,
ne jak z mikrovlnky - to je docela seno
-na stínidlo dám ráno paličku a odpoledne nebo k večeru je už suchá ke konzumaci
-halogenka je rychlejší, paldy dám na plechovou krabičku a strčím asi 5cm pod lampičku a rozsvítím a tak za půl až za hoďku jsou taky suchý
člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce
buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu
Máti má nějákej sušák na ovoce - dá se to na takový plastikový mřířzky a pořád tam fouká vzduch 35-45° - švestky v tom uschnou za dva dny, banány a jabka za den
taxem to máti zabavil - nádhera, za půl dne suchý, bez smradu a ztráty quality
sice takhle ususenej material ztraci chut a vuni (urcite i cast ucinku) ale susim kazdej den nekolikrat :o))
pouzivam malou halogenovou lampicku a cernej kovovej tacek, huleni nastriham na malinkaty kousicky a dam na ten tacek pod lampicku asi 5 cm - za 1,5 - 2 minuty mam ususeno a de se hulit :o)))
ale musi se to hlidat - teplota by nemela prekrocit 180 stupnu a je potreba to nechat trochu vlhky ...
Chtel bych se zeptat na jednotlivy postupy suseni. Kdyz my kyticka dorosta a vykvete tak ji sikovne urizu a povesim do suchyho a temnyho mista vzhuru nohama (korenama). Nejak se mi nezda ze tohle ja vsechno. Taky jsem cetl ze se maj zastrihavat listky na palicich ale to se mi zda jako blbost. Prece na tech listeckach je taky THC.