Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cau lidi!
Jak funguje casovany vypinac? On jenom zapina nebo taky vypina? Kolik stoji takova vecicka? Kde se da ji kopuit?
Me zajima abych svetla se zapinali a vypinali... Vetraky bych fungovali porad......
Predem dekuji... za chvili mam postavenou skrin' 400w sodik, 2x 32w coolwhite!
Maxik: Ten nejlevnejsi co mam ja (cca 180 kc) ma po obvodu ciselniku takovy lamelky po 1/4 hodine. Tedy dohromady 24*4 lamel. Ty lamelky se daji "promacknout" dolu. Ciselnik je oznaceny 00-23 hodin + dilky po 1/4 hodine. Je nataceci, naproti pevne vyseci nastavis, kolik je zrovna hodin, strcis to do elektriky a zamacknes dolu lamely, ktere jsou v hodinych, kdy nechces, aby tim bazmegem prochazel proud. Staci takhle? Kdyztak se nekde v marketu mrkni, pochopis hned, to jen me to trvalo asi pul dne a dva speky nez jsem to vykoumal ))
Ahoj, jak říká amph v obi maj tyhle mechanický za tu cenu, moc spolehlivý nejsou (mám dva a jeden se furt zpožďuje) ale na spínání světla to bohatě stačí. Pak jsem si koupila v OBi digitální kolem 400kč a říkala jsem si jak jsem ušetřila, ale není to tak, prostě jsem vyhodila 4 kilečka. Mám ho danej u zalívání a ten sráč mi asi 4x přelil kytky. Samovolně se přepínal, vypínal, no prostě peklo. Takže jestli chceš ten spínač jenom aby si nemusel vstávat na rozsvícení, tak si pořiď ten z OBi za pár kaček, ale jestli to chceš na nějaký složitější věci tak doporučuju trošku zainvestovat.
Já jedu všechno světla větráky na mechanický časový spínač a nemůžu si stěžovat(jedu v hlíně).
ale pokuď jedete hydro či něco podobného tak je ten digi spínač asi lepší.
Ale pokuď to chcete jenom na světlo tak bohatě stačí obyčejnej mechanickej.
Majklovec: NO myslim si že na hydro je potřeba spíš digitální spínač kuli tomu že mechanickej je jenom po 15minutách a někdo tu psal že třeba pouští živniny každých pár minut nebo tak a to se určitě lépe nastavuje u digi spínače.
Ps: nenapsal jsem že je potřeba ale že je asi lepší!!
Ty OBIhodiny (u nas za 170) mohou spinat dle stitku 3.5 kW, ovsem indukcni zatez (tlumivka v obvodu) jim urcite da pekne pokourit :={) Navic, kdyz vypadne elektrika, tak stoji. Ty hodiny. Preferuji takove prastare, oranzove - sice sepnou max. 2A, neb uvnitr je jenom takovy maly mikrospinac, ale kdyz se za ne zaradi rele, nebo stykac, tak je to v naprosty pohode. Uvnitr je NiCd baterka 1.2 V, kdyv padne sit, jdou klidne i mesic (vyzkouseno). Mam dvoje [jenom :={(] a jsou to nejpresnejsi hodiny, kteryma disponuju. Nesahl jsem na ne pres 10 let....... abyste me nebrali za slovo, tak sahl, neb jsem se stehoval, ale nemusel jsem je nastavovat, a to lezely mesic v bedne!
Jojo, musím potvrdit, ty OBIhodiny nemají záložní zdroj. Tzn. vypnou elektriku, vypnou se hodiny a kytkám se posune perioda. Na druhou stranu to nejni až tak hrozný.
Zapomnel jsem: na kratke casy se daji pouzit schodistova (casova?) rele v kombinaci s hodinami spinacimi, ci 2 schodistaky. Nevyhodou je vysoka cena, cca 750,- , ale videl jsem je i ve slevach za cca 450,-. Sepnou cca 2A, coz na zalenavi ci roseni bohate staci. Casy jsou od radu sekund az po snad 60 hodin.