Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nazdar, môže byť výfukové potrubie zo stanu (80x80x160) dlhé aj 3m? Stan nemám možnosť presunúť a chcel by som aby výfuk išiel čo možno najbližšie k ventilačke...Ventilátor tam bude 380m3/h (pred ním uhlíkový filter 450m3)...Má nejaký vplyv dĺžka výfukového potrubia na výkon, alebo je lepšie ho skrátiť čo najviac? Potrubie bude ohnuté (180 stupňov) na výstupe zo stanu...
Čau. Malo by to byť ok. Ak más kvalitný odťah o tej danej kubature, tak v poho... samozrejme dlzkou a ohybmi sa znizuje učinnost.
V podstate 2.5m ti uz bude iba vyfukovať ten vzduch za predpokladu ze odtah mas v boxe ci blizko boxu... a teda pohoda
Ďakujem, ešte jedna otázočka. Vzhľadom k tomu, že momentálne ešte nemám komponenty pri sebe (sú na ceste) - ten uhlíkový filter sa narazí priamo na ventilátor, alebo sa to musí spájať cez aluflex? Chcel by som ich mať asi obidva priamo v boxe - nevidím dôvod dávať odťahový ventilátor mimo boxu...
nazdar, mam box mammoth classic 80x80x160, zaujimalo by ma ako ma byt vyrieseny pritah - otvor 125mm je umiestneny v spodnej casti asi vo vyske 25 cm...Ake dlhe alu potrubie je optimalne? Vo vnutri mam odtah 380m3/h, HPS 250W...Este by ma zaujimalo na co je urceny obdlznikovy otvor (odnimatelny na suchy zips) cca 20x30cm (sito)...inac teploty vo vnutri mam cca 28C v izbe je 25C, s tym asi nic nespravim...A este jedna vec - stan je trosku ako keby tam bol podtlak (scucnuty) tak neviem ci je to normalne, alebo treba na ten pritah ventilator, ak ano prosim poradte mi aky...Dakujem
Delka pritahu je vesmes na tobe, samozrejme cim delsi, tim vetsi odpor vzduchu klade. Idealne tak, aby ti pres pritah moc neprosvitalo. Jinak v boxu musi byt podtlak, aby se ti z nej nedostavaly pachy ven. Vesmes tam bude potlak vzdy, pokud nepouzijes prilis velkej pritah a nebo na pritah nenapojis ventilator. U tak malyho boxu bych pritah mel jen pasivni, aktivni s ventasem je zbytecnej.
Nazdar, otazka k ph - kupil som destilovanu vodu z jedneho obchodneho retazca a skusal som zmerat ph - predpokladal som ze by malo byt okolo 7, vysledok ma vsak prekvapil (nemam digital, len kvapky) - vyslo mi to cca 5,5 viac merani... Je mozne ze by nepredavali 100% destilku, alebo skor bude problem v tom mojom merani kedze je to len o farbe...Zacinam sa obavat ci krmim spravne krasavice...
pH destilky nemusí být 7, to že je destilovaná (čistá) neznamená, že je pH neutrální.
A taky pozor na přidávání dalších věcí, destlika nemá pufry, který by stabilizovaly pH, takže se docela rychle mění hodnota po přidání třeba hnojiv. Změř to po namíchání a úpravě na správnou hodnotu a pak to zkus třeba ještě po hodině, jestli se to nehlo.
Zdravím,
na zálievku používam 48 hod odstátu vodu z kohútika ktorá má po odstátí pH 7,4...Používam hnojivá od Biobizzu Grow, Bloom a TopMax - po ich aplikácii má zálievka pH 7,1...
Rozhodol som sa vyskúšať znížiť pH prostredníctvom Biobizz pH- V návode je uvedené že 0,1 ml/ 1L má znížiť pH o 0,5 stupňa...Mne sa to teda vôbec podľa toho nedarí - po pridaní 0,3ml pH- to znížilo pH zálievky len o 0,3 stupňa na 6,8...Má niekto skúsenosti či je to normálne? Nechcem to zbytočne prepáliť a skúšať dávať viac...pH meter mám nový Milwaukee pH51 nakalibrovaný (všetko v poriadku)
Vie mi niekto poradiť? Ďakujem
zdar .. ja by som povedal, ze merat pH je dobre vzdy .. a nalial by som tolko co treba - aby merac ukazal co ma .. to co pise na flasi bude len orientacne a v inej vode sa to moze spravat inak ..
DrGrinspoon - dik, budem teda zalievat bez korekcie pH...aj ked teda bude pH zalievky 7,1...
inac priamo na stranke vyrobcu: It is designed to work perfectly with the Biobizz nutrients and can be used in every watering.
Dead Cat - dakujem, niekde som cital ze je vacsinou sa predava destilovana voda ako voda po reverznej osomoze (asi je to lacnejsie)...takze to pH by potom aj sedelo...
Ja zalievam odstatou vodou nie destilkou s hnojivami...Len som skusal zmerat pH a zostal som prekvapeny
meranie a uprava pH bolo vzdy to hlavne a najpodstatnejsie .. tymto najnovsim nazorom,ze sa pH nemusi riesit (z akehokolvek dovodu) vobec nerozumiem ..