Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jsem nováček co se týče pěstování a ráda bych zkusila farmařit doma😁 napadlo mě, co kdybych dala kytky do místnůstky, co obvykle slouží jako šatna? Asi znáte, malá tmavá místnost bez okna. Mám tam teď velikou nevyužitou polici po předchozích majitelích, šířka 120, hloubka 55. Dala bych ji 150cm od stropu max. O co mi spíš jde je to, jak si to tam zařídit, chtěla bych maximálně 3 kytky. Chtěla bych si zdi polepit odrazovou fólií, svítit jsem chtěla LEDkama, ale potřebuji tip na něco, co může být těsně nad rostlinou, kvůli omezené výšce (chci sativní hybridy menšího vzrůstu, nejsem indiková holka😁. Největší obavy mám z ventilace, nějaký tip jak to vyřešit? Budou stačit obyčejné větráky? Obávám se, že to tam jinak neudělám. Načetla jsem dost, ale přijde mi zbytečné a taky vzhledem k rozměrům komplikované kupovat grow box, když tmavou místnost, která není tak na očích mám
co je ale hlavni priorita je zajistit dostatecny prisun vzduchu z venci. (a tim myslim opravdu z venci, nikoliv jen vzduch z bytu ktery ma zavrena okna).. a odtah ohrateho vzduchu ven (cim nizsi teplota tim lepe). to je nejdulezitejsi pro vyber mista.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Ahoj farmarko.. Tak co jsi vymyslela? Na ten prostor by to chtelo nechat si udelat svetlo na miru. treba od FrYnk.. Jaky mas zdi sdrovou pricku, nebo beton a kam ti sousedi. Pritah by myslim stacil otvory ve dverich vespodu a odtah by to chtelo udelat diru do zdi nekam nahoru... 150cm vysku tedy a jeste od stropu? Budes pestovat v hline v kvetinaci predpokladam. Tak vem ze 20cm kvetnik.. do 1m kytky. 30cm mezera svetlo vrsky a 10 cm urcite svetlo. Nekde si to nakresli a pridej k tomu fotky toho prostoru a kolik do toho chces vrazit.. Hluk vadi,nevadi? Vetraky totiz trochu huci a mrknem na to...
noo porad nad tim uvazuji, nerada bych investovala X tisic do techniky a seminek, aby mi to pak zdechlo. Soupla bych to i do grow boxu, sice zas par tisic navic, ale pritel je celkem proti trave, uz tento prostor jsem si musela vyprosit, ze se tam moc nechodi, nevim jestli by to snesl mit jinde. Ano ted je police cca metr pod stropem, on mi ji prevrta na 1,5m od stropu, kytky chci zvolit do metru, koukala jsem se napriklad na Cannalope Kush nebo Ultra white amnesia. Kytka vic do sativky do metru se celkem da sehnat to je super. Pak prave pocitam i s prostorem pod svetlem a neco zabere i kvetinac, presne jak rikas z toho proudeni vzduchu mam fakt nervy. Vlevo od satny je spolecna chodba, za nima sousedi a napravo je loznice, takze nic idealniho 😁 ale dokud nedojde matros, nebudu sadit znova, chci to jen pro sebe a par vip pratel 😀 chci sadit do hliny, uvazuji do ni primichat trochu perlitu a kokosu.
Co bys mi poradil jako prvni investici? A co treba mesic pocka? Nedockava bych sadila klidne hned, ale z jedne vyplaty nevim neviim. Je napriklad nutne koupit hned cirkulacni vetraky a hnojiva, kdyz to bude v hline?
Osobne si myslim ze hluk nebude zas takovy problem, treba bych mohla neco dat na zdi proti hluku. Ale to vetrani .. mistnost 1,5x1,2 metru, bez okna, v panelaku. Kvuli teplote chci zvolit LEDky, at to moc nehreje. Mam vubec sanci neco sklidit bez cerstveho vzduchu?
Co se tyce jinak toho svetla, libilo by se mi neco jako Mars Hydro. Jednoduche na zapojeni, tlacitka na rust a kvet, idealni pro blbecky jako jsem ja 😀😀 myslim ze na 2-3 rostlinky spolu s bilou Orca folii by to melo stacit🤔
Mnaumnau ledky urcite dobra volba, odporucam ledpasy Bridgelux/Samsung alebo Quantum Board, v porovnani s COB led moze byt vzdialenost medzi svetlom a rastlinami mensia
Mars Hydro je bullshit, napr. toto https://alucraft.cz/produkt/svitidl...m301b-v2-3000k/ je to zmontovane len zavesis
mozes sem hodit foto toho priestoru?
Hodila bych ale jeste neni ta police navrtana dole jestli to nevadi klasicky kumbalek. Za hodku to zkusim vyfotit a pridam, ted nemohu. A jak to prosim vyjde cenove? Rada bych se pohybovala kolem 5 tisic za svetlo.
Co se tyce toho svetla s Ledkama nemam zkusenost a idealni je ctverec vid, ty mas nudli 120x50... Nechal bych si opravdu neco postavit od FrYnk
Jakou odrudu vubec neres, vsechno se da roztahnout do sirky, zacatky nez si ten prostor vychytas ti treba neco utece, ale da se to polamat zkroutit, ze v klidu..
No a ted k tomu co potrebujes... Svetlo a casovaci hodiny, hlinu a hnojky, vzduch.. Ty prvni tri urcite nepockaj. Hnojky podle hliny jestli vemes predhnojenou a vzduch by byl dobrej pokud nenechas prvni mesic otevreny dvere a aspon ofuk.... Po asi mesici pribyde k vetraku jeste pachovy filtr. To je asi uplnej zaklad..
K tomu hluku, myslim ze ti bude stacit VTO vetrak 125mm prumer tech 250 m3 kterej se strka do sonoflexu a pachovej filtr tak 360 m3
Vetraky se daji nastavit na casovacich hodinach, ze pojedes pres den 12 hodin kvet i s vetrakem a vecer se vetrak zapne vzy na 15 minut kazdou hodinu. Vnitni ofuky z pocitace 120mm jeden pod svetlo a jeden aby foukal po dylce.
S hlinou ti taky neporadim, dycky jsem jel cistej kokos a mineralni hnojiva, ale vzit treba neco od Biobizz, Canna urcite neudelas chybu.
Co ted delat urcite nemusis je ta orca folie, staci vymalovat nejlip vapnem, zdi taky nemusis odizolovavat, takovej hluk to neni a da se jednoduseji odizolovat vetrak, nic jinyho ti tam hluk delat nebude.. Bez cerstvyho vzduchu myslim ze urcite, nemas to nejak veliky a v byte je tolik vzduchu, navic kytky zerou pres den CO2 a v noci Kyslik. Jde spis o to chlazeni, nebo nevim proc Carlos tak zduraznil ten cerstvy vzduch... Jej na co jses jeste ptala... hodim ti sem jeste ty vetraky co bych asi koupil.
Pachovy filtr si asi vyber sama potrebujes prumer 125 mm a staci ti 360 m3 ale cim vic tim lip a jeste se to rozlisuje podle uhli.. nahore mas k ruznejm znackam popisky https://www.hotchilli.cz/uhlikove-filtry/?order=price
Ja prave myslim, ze chlazeni nebude potreba vzhledem k LEDkam, nebo se pletu? chtela jsem je zvolit prave z duvodu ze moc nehreji. Nad kokosem jsem taky uvazovala, ale mela jsem obavu z toho hnojeni ze zacatku, co si myslis ze je lepsi pro zacatecnika, hlina nebo kokos? Biobizz hnojiva jsem koukala na ten indoor set. A co kontrola Ph? Je treba kontrolovat nebo staci kdyz budu hlidat to hnojeni podle navodu. Jsem uplny amater, ale snazim se nalezt co nejvice informaci Nepotrebuji aby byly vetvicky nabouchane siskama, ale kdyz do toho investuji tak chci neco sklidit.
Kdyz ja prave nechci a ani nemuzu narvat jen do svetla X tisic 5 tisic jen za svetla je pro me naprosty strop. Preci jen to neni jen o svetle, jsou to i dalsi vydaje.
Jinak otevrene dvere vetsinu dne neni problem nechat, jen bych se rada vyhla dire ve zdi, chci to zachovat co nejvice diskretni tj. Bez vyvodu do ostatnich mistnosti a navic se priznam, ze nevime presne kudy vede elektrina kdyztak diru do policky akorat musim posefovat tu diru nahore nekde, ale fakt leda zas do te mistnosti. Jde spis o to, kdyby mela prijet navsteva, zavru, vypnu vetraky. Proste zadne podezrele veci to se sice nestava vubec casto, ale radsi..
Pro zacatecnika😁 S cim zacnes to si osvojis... Pro me byl kokos, blbuvzdornej.. Ale prestalo me bavit porad to kupovat vypejkat proplachuvat ve vane, presel jsem na NFT a je to jeste jednodusi bych rekl. Dulezity je prostredi v kterym to mas a to ti hodne ulehci.. Ja mam dobrou vodu, mekou z hor, celkem teply suchy misto a neomezenej prisun vzduchu.. Kamarad to ma v kamenym sklepe spis vlhkej a chladnej, ma tvrdou studnicni vodu a taky si to vychytal... ja bych neumel v jeho on mozna v mojim... To je odpoved vid 😁 Ale necham tuhle odpoved na tobe...Hlina a biohnojky jsou trochu neco jinyho ale ve vysledku to chce uplne stejnej cit.
Svetlo je zaklad, nekupujes to na rok a urcite se do nej vyplati investovat. Jestli vis ze to nekomu roste dobre pod Marsem vem ho, ja vidim ze tu jedou pod svetly od FrYnka a jsou spokojeny.. Takze v tom taky neporadim, jedu sodik, ale i ty ledky topi, vidim to na matkarne... Jestli ma sodik ucinost 25 a LEd 35% nevim placam, tam zbytek je teplo... A ono to tak bude pac Sodik ma asi 180lm/W a Led 220? jen u tech Led jedes jen urcity spektrum a to je ta hlavni uspora jestli se nepletu.
Ti reknu jak bych to udelal ja... A neni to nejlepsi reseni..
Vzal bych Sodik 250w strcil ho do cooltuby. Pred cooltubu bych dal pachovej fitr a na konec vetrak. Potrubi bych dal sonoflex a za vetrak jeste metr sonoflexu kuli hluku..