Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim bando budu kupovat řízky a bylo mne doporučeno že je mam das do kelimky než pujdou ven a chtěl by sem je dat pod světlo co mně bude stašit ?jake světlo? na okne to mnet nemožu a do zeme se to bojim hnedk davat. Poradte prosím
Stačí i usporky 6500k, jen bacha az je budeš dávat ven, postupně ne hned na přímé slunce at je nespalis. Popřípadě zářivky, záleží co mas k dispozici, usporky jsou nejlevnější varianta a na růst v poho.
Čau no dneska jsem kupim v kaufu 100w žarovku byla ve sleve tak sem ji vzal a chystam se udělat nejaku tu skrin na rychlo než mne ty řízky dojdou jsou 2x2 v kostkach a bylo mne doporučene že je mam dat do kelimku a nechat chvilku. co vy nato ?
Zitra dam foto jak vypada muj homedome box je to nic moc takže tak... a ta žarovka nevim no stala mne 70kč byl to vyprodej je to klasicka kulata bíla žarovka nevim jestli jee to uspork nebo tk zitra snad poznáš podle foto
Ono primárně je důležitá barva světla, u zářivek a usporek je to 6500k u led 5000k. Za 70kacek 100w to teda nevím co to je. Ještě me napadá jestli tam nebylo napsáno náhrada za 100w, což by mohla byt usporka cca. 24W. Vše by melo byt napsané na objímce. Philips tam ma třeba jen typové číslo a na konci je dvojčíslí označující teplotu. Opis co je na objímce.
Nevím kolik těch řízků budeš mít a jak velký, ale doporučoval bych ti něco takovýho http://svetelne-zdroje-philips.elka...my-twister.html , já si kupoval 14w (v tescu 1ks cca 100,-) dvě na prostor 60x30cm a rostlo to pod tím v poho. To co máš ty je teplá bílá barva a ta na růst není, asi se ti to bude tahat. 2700k je chromatičnost a ty potřebuješ 6500k ideálně, pod tím se to pěkně patruje a netahají se.
V podstatě asi jo, nemám zkušenost s LED žárovkama, měl jsem jen úsporky a teď budu zkoušet na matky a prcky vero29 5000k. Otázka je, jestli tě klasická úsporka nevyjde levněji. Co se světelnýho výkonu týče tak tam nebude skoro žádnej rozdíl.
http://grower.cz/forum/showthread.p...792#post1189792 příspěvek č.2 a 5 jsou pod 2x14w philips. Nehledej v tom vědu, na prostor 40x40cm stačí jedna úsporka. Čím víc wattů tím víc světla, tím líp to poroste. Záleží i na tom jak dlouho je tam hodláš mít a kolik jich bude. Za měsíc to celkem naroste, takže takhle těžko posoudit. Kup to a když to bude málo můžeš dokoupit.