Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čau men!
Osobně jsem vychytal perfektní, levný a hlavně supr fungující "self czech made" CO2 system, tudíž já osobně jsem použil 80 l bombu od O2 u které jsem si od hasičů nechal předělat ventil (každej plyn má jinej) na CO, s touto bombou jsem se dotáhl k hasičům a ti mi ji za 250,-!!! Kč naplnili co2.
Pak už nebyl problém dávat holkám - rozuměj kytkám- pořádné CO2 dýchánky - 5min vypouštění (ale ne!! uplně na doraz) pak vypnout cca na hodinu ventilaci - tento postup denně opakovat-
postačí 1 -2 bomby tudíž cca 500,- a výnos se ZARUČEŇe zvýší.
Hustčí pěstitelé mohou použít i CO2 hasičák kterej visí v každym paneláku - ale nedoporučuji to jde o tr. čin veřejného ohrožení !
Lze samozřejmě použít i suchý led ale zde jsem narazil na problém se skladováním.
Tato metoda je všeobecně známá a zkoumá ji i Ustav biologie UK v Beskydech(v rámci zjišťování stavu lesů v r 2050 ) a dávaj do skleníků CO2 - maj sice vyhustěnější aparaturu ale vliv na Všechny rostliny je hustej! - rychlejší nárust rostlinné hmoty, větší plody etc.
V Hollandu jsem viděl CO2 sys -sice hustej ale pěkně mastnej(1000euro i víc). Proto "czech made sys"
Tento příspěvěk je nejen radou jak za málo dostat hodně ale také podnětem k rozšíření zkušeností s touto v czech podmínkách vychytanou metodou Dát to nejlepší.......
Jimmy
2 Khubar: Tvuj způsob se mi zdá trochu drahej a těžkopádnej...
Hele, když si koupíš za 500,- pořádnej redukční ventil s konstantním výstupním tlakem připojíš rozvod třeba akvaristickýma hadičkama a ke každej kytce natáhneš jednu, kterou na konci opatříš difuzérem. Nejlevnejší je vysoustružit ho z lipovýho dřeva. Ten nastrčíš na konec hadičky. Pak to strčíš do vody, abys viděl kolik CO2 vychází difusérem ven a poladíš kolik je třeba. No a pak jenom vypínáš ventil na noc.
Při představě že dělám čachry s bombou a ventilací vypnout zapnout, větrat nevětrat semi ježí bodliny. Kde na to mám brát čas? Takhle ti stačí 10l bomba na veget jedný sklizně...
Ahojky lidicky. Pokud hodlate experimentovat s lahvemi CO2 - zapomente! :-) Koncentrace CO2, kterou unesou rostliny je tak vysoka, že pro lidi je již nedýchatelná. Nutné je ponechat rostliny v tomto klimatu alespoň pár hodin. Možná, když vypustíte celou lahev do malinký skříně a nepustíte ventilátory, mohlo by to malinko pomoci :-)
Pokud opravdu chcete někdo experimentovat s domácími "forištungy" pozorně si přečtěte to co vám tady napíšu!
Je to informace, která se asi ještě nikde nezveřejnila a pro pěstitele má cenu ZLATA! Dám ji do éteru, protože není mým cílem tajit pomoc lidem ať už pěstují cokoliv. Je to vyzkoušeno na skleních s okurkami a rajčaty. Takže CO2. - Speciální zařízení se jmenuje KAMNA s hořením odzhora. V těchto kamnech rozděláte oheň a naložíte je čistým tepelným KOKSEM. necháte koks rozžhavit do ruda, aby v kamnech nebylo již nic než rozžhavený koks. Z kamen v této fázi přestává jít kouř. Zavřete kamna a rouru strčte do skleníku. Stačí si přivonět a ucítíte tolik CO2 že se vám zamotá hlava. Naplňte celý skleník co to jde a pak teprve děláte něco pro rostliny. Nebojte, riziko zničení rostlin je téměř nulové. Procento síry a ostatních škodlivin je velice nízké. Samozřejmě pokud si chcete dopřát to nejlepší používá se na rouře chladič a celý průtah roury z kotle je veden přes čistící centrum s kyselinou sírovou a následně hydroxidem. Pak si můžete vyrábět CO2 na plošné skleníky o nekonečné rozloze. Takže hodně štěstí a nebojte se! :-) Malé doporučení - pokud se zajímáte o pěstování rostlin je dobré si přečíst knihy o tom jak se pěstuje ve sklenících, v hydroponických systémech na zeleninu atd. najdete tam skutečně spoustu užitečných informací ohledně pěstování a výživě rostlin. Přeji Vám spoustu úrody s CO2, které je opravdu jedním s NEJDULEZITEJSICH cinitelů pro nejoptimálnější výnosy při pěstování rostlin! Přeji krásný život každému kdo si to přečte! :-) (tohle je opravdu veliké tajemství!)
hehe mno mam doma plynovej kotel ale kamna na koks s prendavacim kominem by se mi v pokojicku vyjimali, zrovna ted bych si rad pritopil White W.: sem rad ze tu alespon nekdo cte.. doporucil bych ti par werneovek.
Jo a nevniká taky současně oxid uhelnatej? Ten by asi ty rostlinky už wodkrouh' , co?
Jo a že obsah síry je zanedbatelnej? To si zkusíte , až pohulíte. Proč mají tepelný elektrárny odsiřovací zařízení ? Proč musí i koksový kotelny splňovat limitní hodnoty jak CO2 tak i oxidů síry? I při téměř dokonalým spalování koksu vznikaj škodliviny.
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
Do skříne použij hřbitovní petrolejku (takovou malinkou) naplněnou nesmradlavým olejem, bez 'aroma' - litr ho stojí asi 60 peněz. Jedna náplň hoří tak dva, tři dny v kuse, podle velikosti plamínku, a z toho litru ji naplníš asi 15x což je přes 700 hodin provozu. A smrad z toho žádný nejde - někdo tady popisoval, jak z té lampičky dělá takový nouzový vaporizér a fakt to funguje. A toho tepla z ní taky není nic moc, když už větrám 400 wattů, tak trochu tepla navíc už odvětrám taky.
Jo a dnes budu mluvit s jednim chlapkem kterej se zabejva merenim emisi v provozech proste patri pod higienu treba bude vedet jeste o necem lepsim kdyztak dam vedet
TA petrolejka není píčovina, když by mohla bejt bejt třeba na balkóně a nahoře flex trubka /protitepluú ,zavedená do skříně ??? TAk by to možná taky šlo. Nevim .
2 Bohour: přesně, podobnej strach mám taky a myslim, že je to dobrá věc Ne ale vážně, i když si myslím, že by se dal vliv světla z tý petrolejky hodně potlačit, pořád je to jen časovaná bomba. Spadne ti větrák a petrolejku rozbije, nebo mřížka na scrog, nebo výbojka, nebo cokoliv jinýho a je to víc než v pr*. Dokud se člověku nic podobnýho nepřihodí, tak takový scénáře považuje za paranoiu, ale kdo se potom denně vybourává na silnicích, když si každej jednotlivej řidič myslí, že JEMU se to nestane? Koho zabíjejí úchyláci, když každá stopující holka si myslí, že na nikoho takovýho nenarazí? No ale to už jsem mírně mimo téma...
Muzu na to udelat nejakou krabicku z plechu a svetlo s toho nepujde.A znas to chytnout to muze stejne dobre od lampy nebo nejakejch dratu musi se opatrne
Aha - světlo: ta lampička se sešteluje tak, že plaminek je malej, takže skoro nesvítí, vydává jen trochu modrýho světla, asi jako když hoří líh, ten taky skoro není vidět. Ale když by to vadilo, což si nemyslím, není problém lampičku zavřít do kastlíku, jaké jsou na hrobech a skla tam nahradit plechem - voda do toho kastlíku nenateče, protože je určena pro out na náhrobku a když by na to něco spadlo (ale to bych považoval za důsledek nějakého šlendriánu), tak je to z po úpravě celý z plechu a nic se tomu nestane. Nemusí se ani převrhnout, pokud to dovnitř přišroubuješ.