Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny growery,rozhodl jsem se investovat a vyzkoušet LEDky. Nechal jsem si postavit 3 panely,70cm dlouhé osazené každý třemi COB čipy VERO 29 2700K s aktivním chlazením.Je to ve stanu 1x1x2m,a má to světlo výkon včetně větráků 420W.Napájecí zdroje jsou 1700mA, 1 zdroj pro 3 čipy. Zajímalo by mě jaký ty panely mají vlastně světelný výkon ve srovnání s HPS. Odtah aktivní 1x PC větrák(budu muset dát silnější),přítah pasivní. Co si myslíte můžu zvětšit stan? Mám pocit že by ty panely utáhly i stan 120x120x200. Jinak svítí to jako krá..va a kytky náherné,zelené,plné života.Děkuji zdejšímu členovi fora za postavení LED panelů a za rady ohledně vzdálenosti od kytek.
Naposledy upravil flyfish215 26-07-2016 v 21:18 PM
Světelnej tok ti sdělí prodejce, ne? Nahoď nějaké fotky, určitě nebudu sám, kde se rád podívá, jak ti to funguje
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
odtah asi silnější než PC fan, hlavně pak kvůli plísním...bych to viděl aspon na 180m3/h
stan to asi unese i ten 120x120. urcite se pak podel i o výšku jak to máš na růstu, kolik dní, jak zvysok svítíš když kveteš atd...jsem zvědavej...
Bude zalezet na tom, jak jsou panely postavene, zda jsou COB napojene paralelne, nebo seriove. Pokud seriove "za sebou", je tech 36V@1.7A (~60W) na kazdy chip pro uvedenou plochu opravdu trochu hodne .. I chlazeni v tomto pripade je poddimenzovane, bude samozrejme zalezet na okolni teplote, ale jeden PC vetracek to neuchladi :]
Pokud je celkovy odber opravdu 420W, nesedi to ani na seriove, ani na paralelni zapojeni (pri tech 1.7A), to jsem zvedavy, jak to je vlastne resene.
420W u kvalitnich COB se vyrovna minimalne 600 kvalitni HPS, takze stan klidne a bez obav zvetsit.
Pro spachala:Původně měl být napájecí zdroj 1400mA,ale dodavatel si špatně přečetl zadání a poslal mi 1700mA.Je v tom nějaký velký rozdíl?? Jinak chlazení každého čipu je aktivní má z druhé strany větráček,proto mám na celý komplet záruku 3roky.
Nechal jsem si postavi celkem 3 panely,dva na květ(420W,2700K) a jeden na růst (120W,5000K).Ten růstovej zatím není zapojenej,v růstové skříni svítí CFL 200W modrá 6500Kelvinů.
Pro kolese: světelnej tok mi prodejce nesdělil,mě šlo o světelné spektrum a o výkon.Chci aby moje holky měli jen to nejlepší,je to přece živej organismus a potřebuje k životu jen to nejlepší.)))
Tak chlapi,co vy na to????? HPS nebo LED??? Za mě jasně LED!!!!!A to díky tomu že je to plnospektrální světlo se všemi vlnovými délkami. V životě jsem lepší kytky neviděl. Poraďte jak vkládat videa a pošlu,mám jich dost.)))))