Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jedu druhej grow takže nejsem žádnej expert. Nicméňe mě zajímá jedna věc. V době květu ve tmě neboli v noci pro kytičky postačí mi mít zaplý ofuk(klipsnový ventilátor 15cm) nebo je třeba mít zaplý celý odtah? Mám 60x60x140 osazen devíti kousky.
No já sice taky nejsem žádnej expert, ale podle mě rozhodně puštěněj... mě jede nonstop i v růstu. Za prvý se kytkám líp dejchá (což spousta lidí ignoruje, voda a světlo neni jediný co potřebuje) a za druhý když ten vlhkej vzduch navíc taháš ven, tak je to mnohem lepší než samotnej ofuk co se týče snížení vlhkosti.
Třeba já to dělal naopak... ofuky na noc vypínal a odtah běžel furt a neměl sem na noc víc jak 50%. Ale je taky pravda že žádnou velkou jungli sem tam neměl.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Jednou za hodinu by se vzduch mel vymenit 20x az 30x... To plati jak v rustu, tak v kvetu a jak ve dne, tak v noci... Kazdopadne ja osobne v noci zaponam odtah jednou za dve hodiny na pul hodiny a kytkam to nijak neublizuje a jedou jak vztekly :-D
Určitě mít zaplej odtah i v noci.. kdysi jsme ho zaplej neměli a divili se proč máme sice krásný palice, ale výnos nic moc... i v noci potřebujou čerstvej vzduch
no jak to ted ctu jsem zezelenal. Ovsem u me kdyz casovac vypl svetlo vyplo i ofuk i odtah ted mam kytky na 27dni kvetu a vypadaj dobre i dobre palice maj mam to zmenit ? :O to me nenapadlo ze to bude treba nechat pustene i v noci :O
Takže zatím sem řešení nalezl ve spínacích hodinách a ve tmě jede vzduchotechnika1hod on a 1hod off tak to budu řešit zatím do budoucna pořeším regulaci otáček na venťák a je to. Jediný proč mě to zajímalo je kvůli hluku od vzduchošky v mém případě je celkem nízký ale chci ho snížit na minimum pač panelák...noc... Jinak jedu druhý kolo a jak první tak druhý na růstu sem měl vzduchotechniku off a za 9dnů od přesazení klonů sem přepínal. A neřekl bych,že to nikterak kytkám vadilo. A výnos byl ve firs growu super...
Hlavní je cirkulace vzduchu, kvůli písni... odtahový vent má být napojený na termostat a podle toho větrat.. kytky rostou když mají teplo a vlhko, ne čerství horský vzdoušek, rači městský pořádně znečištěný, plný CO2
Nejlepší a stálé klima je dosaženo v místnosti s klimatizací a přidáváním CO2 + odvlhčovač, zvlhčovač, kde není absolutně žádná výměna vzduchu...
Původní příspěvek od NORM Hlavní je cirkulace vzduchu, kvůli písni... odtahový vent má být napojený na termostat a podle toho větrat.. kytky rostou když mají teplo a vlhko, ne čerství horský vzdoušek, rači městský pořádně znečištěný, plný CO2
Nejlepší a stálé klima je dosaženo v místnosti s klimatizací a přidáváním CO2 + odvlhčovač, zvlhčovač, kde není absolutně žádná výměna vzduchu...
Ještě mě tak napadlo. Mám vent tt 125 má dva chody 220/280m3/hod tak se ptám je prakticky možné udělat toto? : teď mám venťák na 280m/h. koupím ještě jeden kabel, ten připojím na low chod. Oboje bude ve spínačkách. Kabel s otáčkama na hight by sepnul v 8:00 a vypnul ve 20:00(svícení) a ve 20:05 by sepl kabel napojený na low výkon a vypl se v 7:55 ráno(tma). Je to možné takto naráz zapojit oba chody venťáku a bude fungovat a nic se nestane(zkrat,odpálení nebo cokoliv co bych nechtěl) ? Za rady zkušených díkes.