Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny pěstitele. Jelikož jsem minulej rok začal s outdoorem, kterej se náramně vydařil, po novým roce se chci vrhnout na prvni indoor, doufám že to dopadne stejně úspěšně.
nebo si koupit zvlášt box a všechny komponenty nakoupit samostatně. Podle mě cenově to vyjde skoro na stejno.
Moje hlavní body:
1) Cena ( chtěl bych se vejít do 10k) rozdíl komplet vs kupovaný po komponentech.
2) Hlučnost (chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s tímtoboxem, viz. link nahore, chci si to dát do pokoje, tak jestli se při tom vyspim )
3) Světlo ( do boxu bych chtěl narvat 6 kytek po 6,5l květináčích, nebude lepší dokoupit 400w ?)
4) Spotřeba ( Na kolik se mi zvýší výdej energie, popřípadě o kolik peněz my vyroste elektřina?)
Jak už jsem psal, s indoorem jsem úplný nováček, ale jako dárek k vánocům to chci prubnout. Na groweru jsem toho už přečetl dost, ale rozdíl mezi kupovaným a "homemade" jsem nenašel. Děkuju za každou odpověd.
edt: Je u kompletu návod na složení, nebo to zvládnu? žadnej eletricman nejsem.
zdar, hele ten komplet neni sice spatnej, ale asi bych to poskladal trochu jinak, napriklad bych zvolil box darkstreet, je levnejsi a ma sikovnejsi otevirani (podle me), jinak tam mas vicemene vsechno ok, jen kvetinace, hlinu, hnojiva a kytky dokoupit a muzes jet a jinak ten ventas aby uchladil 400W vybojku musi jet naplno a nevim co je pro tebe hodne hlucny, ale docela to huci...kazdopadne spat se u toho da, zvyknes si jinak postavit box je easy a zapojit lampu taky, na tom predradniku od gibu mas i pekne namalovane schema zapojeni... a na tenhle prostor doporucuju 9 kytek, idealne zaplnis prostor
Děkuju za odpověd. Myslíš, že tenhle by byl lepší? http://www.e-grow.cz/products/profi...0w-s-ventilaci/
A ještě se chci zeptat, když tam budu mít 400w, kolik bude prumerne spotreba? Bydlim s rodiči tak aby se nedivily.
Původní příspěvek od tyn1kdy
[B]A ještě se chci zeptat, když tam budu mít 400w, kolik bude prumerne spotreba? Bydlim s rodiči tak aby se nedivily.
Takových 400W?
Ne teď vážně. Se vším dohromady bych to viděl tak na 500W, v průměru budeš svítit asi 13h denně, to dělá průměrnou denní spotřebu 6,5kWh. Jedna kWh stojí asi 4,5-5Kč, dle tvého tarifu. Noční proud je levnější (pokud máte).
no pocitej ze u pristiho vyuctovani tam bude asi nedoplatek a zvednou vam zalohy na elektrinu... jinak jestli bydlis s rodicema tak stejne pochybuju ze to schovas aby si niceho nevsimli, je to velka krabice a jeste to docela huci... a vim ze se to blbe vysvetluje rodicum, diky bohu uz bydlim sam i kdyz tvi rodice budou treba tolerantni jinak v kvalite by asi nemel byt veliky rozdil, ten bude spis ve vynosu... realne pod 250w sklidis tak 150g, pod 400W vybojkou cca treba dvojnasob, samozrejme mozna i vic a nebo taky nic kazdemu to roste jinak
Dobře, děkuju za všechny názory. Ještě to zkusím domluvit s rodiči . Každopádně rozdíl ceny ve 250W a 400W je 1000Kč, to znamená že se asi vyplatí koupit ten se 400W a kdyžtak koupit akorát menší výbojku? Klidně dám do většího boxu mín kytek a by to světlo stíhalo . Potom tam kdyžtak hodím tu 400W. Ještě se chci zeptat, jestli s tou 250W nebo 400W můžu svítit po celou dobu pěstu?
hele ale ten predradnik je klasickej elektromagnetickej, neni prepinatelnej tudiz na tu 250w vybojku bys potreboval i 250w predradnik, coz je dalsi 1000kc navic... nemuzes 250w vybojku pichnout do 400w predradniku, bys moc dlouho nesvitil... a ten filtr uz prece je v tom kompletu, jestli nebudes brat ten komplet tak kup nejakej kolem 300m3/h, ten co si nahodil je moc slabej na tu ventilaci
ten prvni link nejde otevrit, jinak JIDB jsou asi v pohode, urcite se to s tim da odjet, ale nikdy jsem je nejel... a rozdil mezi aluflexem a sonoflexem je v tom ze sonoflex je drazsi a stoji za hovno, takze si kup obyc aluflex, lip se s tim dela... on by teoreticky mel snizit hluk ale spis bych rekl ze je to uplne zanedbatelny rozdil
taky mám ten set 400w s ventilací z e-grow. Věř že na to vaši přijdou stejně jako mě a ještě než sem přepl na květ musel jsem zase sklidit tedka řeším kde to rozjet na tajnačku a na nic nepřicházím kdyby měl někdo nějakej nápad sem s ním ))
Pokud tam hodim 9 kytek, bude potřebovat zaštipovat nějakou technikou?
a co se týče přepnutí na květ? Jak svítit? A je lepší hodit stejnou odrůdu, nebo to mužu prokombinovat? Chci se vyhnout nemocem atd. na noc mám levnější tarif, co jsem pozjištoval