Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Spoustu z nás jistě letos opět trápí starost, jak zajistit vlhkou půdu u kytek, které máme někde, kam nemůžeme každý den zalévat. Objevil jsem super věc, objednal a budu o víkendu aplikovat, uvidím jak to bude fungovat ;-)
Jde o speciální gel ČTI O HYDROGELU, který se v malém množství přidá do půdy nebo substrátu a po zalití "natáhne" do sebe vodu, kterou pak postupně uvolňuje - toto může fungovat třeba na týden bez zalívání.
Naprosto souhlasim s MORZIKem. Nejvetsi problem nemivam s tim, ze by puda vysychala prilis rychle, ale s tim, ze kdyz prijde podzim, tak ta puda nevysycha skoro vubec. A tahle vec by tomu asi moc nepomohla.
♔▣▢▣▢▣♜▣ šach mat
▣▢▣▢▣♜▣▢
„The sun gives spirit and life to plants and the earth nourishes them with moisture.“
→→→→Leonardo da Vinci
Kam čert nemůže, tam svlačec nastrčí.
Já s hydrogelem jedu třetim rokem a naprostá spokojenost. AF záležitosti co mam v květináčích venku v přírodě si nestěžujou a vysoce jim to prospívá. Chodim tam jednou týdně a i když je někdy na povrchu "sahara", dole v květináči se pořád drží vlhko. Na podzim mi to nikdy nehnilo a v létě neuschlo, no fakt doporučuju všema 10ti
Doporučuju vyzkoušet na misce s vodou účinky hydrogelu, abyste viděli jak o do sebe nasosává. Loni jsem při sázení zakopl o pytlik s gelem a neco rozsypal, tak jsem to neřešil, nezkušeně přiklopil hlínou a zasadil. Celý léto si řikam co s tou jednou kyti je, no a na podzim když jsem jí chtěl vytrhnout/zahodit, zjistil jsem, že žvořila jenom v hydrogelu
PS. Třeba moje ředkvičky se můžou růstem přetrhnout když maj v řádku hydrogel!
Můj MaaaYský projekt 2012 Konec světa se nekonal, zázraky na zahrádce taky ne.. MaYa´s 1st AF grow 2012
Pokud u mě v threadu chcete cokoli komentovat, zkuste to neprve přes karmu nebo PM, uděláte mi tim rozhodně větší radost..
Ahoj, nemám zkušensti přímo s tímhle gelem, ale jednou sem si koupil v g shopu 0,5kg jinýho hydrogelu v uzavíratelným pytlíku, bylo mi to doporučováno do hlíny, tak že to zkusím. Na zkoušku sem smíchal trochu hydrogelu s vodou a nechal v kelímku. Zapoměl sem ho na balkoně asi týden nebo 2, a když jsem ten kelímek znovu objevil, tak byla na dně jakási nažloutlá vyschlá srajda co připomínala něco jako "žluklej" uschlej herkules. Po smíchání s vodou už to nevypadalo jako poprvé. No určitě to nebylo nic stabilního a já si poděkoval, že jsem to zjistil a nepřimíchal si to do hlíny. Byli to malý granulky taková krupice.
Mám zkušenosti i s jiným gelem který byl ve formě větších kousků, ten byl stabilní, vodu nasával a zase odpařoval a vypadal furt stejně, beze změn.
Moje zkušenosti jsou: dávejte si bacha co kupujete a předem si mimo vyzkoušejte stabilitu.
Nedej zaniknout přísloví "zlatý český ručičky", vstaň z tý židle a přenes ten nápad z hlavy do fyzický podoby! Máš na to!
" Žijeme ve zvláštních časech, kdy mladí i staří jsou vzděláváni ve lži a ten, který se odváží říkat pravdu, je nazýván šílencem či bláznem " Platon 427 B.C.
Ten kvalitnejsi byva z nemecka aj s prislusnymi atestami (aj ten od florie myslim) a potom je cinska verzia a tu by som neskusal, ked si to kupil takto navazene,asi to bude ta cinska varianta
Hydrogel je také jako náplň dětských jednorázových plen. Zbylo mi pár nevyužitých kousků, tak jsem je věnovala mamce, která každý rok nadávala na to, že jí rychle vysychají rajčata v květináčích. Plenky jsme "vykuchaly", smíchaly s nasbíraným mechem a nasypaly na dno květináče asi 5 - 10 cm vysokou vrstvu. Zbytek jsme dosypaly čistou hlínou. Od té doby stačilo zalít jednou za dva dny (místo dřívějšího zalévání i 3x denně) a rajčata rostly jako na steroidech :-D
Tak já zde taky přihodim mojí zkušenost s hydrogelem. Mám papričky pod lampou (125w CFL). Jsou asi 15-20cm vysoký a jsou v kelímcích od jogurtu. Svítim na ně 15h denně. Ve skříni mám přes den 27C a v noci 22C. No a zalívat je musim každý den. Teď jsem je přesadil do 1L květináčků a dal jsem k nim hydrogel. Na 16l zeminy jsem vylil přes 5 litrů vody! A druhý den se na papričkách projevilo lehké přelití. Už 5 dní jsem je nemusel zalít a ještě tak 1-2 dny nebudu muset.
Je to dobrá věc, ten hydrogel. A když vidíte, co se stane z jednoho krystalku, když nacucne vodu, to je prostě neuvěřitelný! Určitě to budu dávat od teďka k veškeré zeleni...
Taky mě to moc zaujalo moc děkuju tip, protože příští rok mám v plánu pěstovat na místě kde nemůžu každý druhý den autorovi dávám karmu akorát jsem nenašel jestli kořínky prorůstají přímo těma kuličkama :O bylo by to fajn, že by kořínky cucaly vodu z kuliček které jsou přímo prorostlé kořenama jestli o tomto někdo něco ví tak prosím aby tím obohatil tento thread
Na autoflower nebo jako guerilla se to asi dost hodí, ale jak už bylo zmíněno co normalní outdoor? V létě pomůže, ale na podzim to pomáha vlhkosti, které je v říjnu, listopadu až až. Chtělo by to zkušenost někoho kdo to zkoušel, jestli měl nebo neměl problémy ve finální fázi.
Původní příspěvek od sacul Na autoflower nebo jako guerilla se to asi dost hodí, ale jak už bylo zmíněno co normalní outdoor? V létě pomůže, ale na podzim to pomáha vlhkosti, které je v říjnu, listopadu až až. Chtělo by to zkušenost někoho kdo to zkoušel, jestli měl nebo neměl problémy ve finální fázi.
Mám koupenou kilovku na testování a letos pár outdoorů testnu s hydrogelem, co to udělá.
tedka jsem daval 5 kytek do cca 190l substratu (agro + dodanej perlit 2/1). u kytek budu jednou tejdne a nekdy ani to ne. dal jsem cca tretinovou davku toho Floria hydrogelu do tri textilnich kvetniku a do jednoho jsem dal plnou palbu podle navodu.
trochu se o tu jednu rostlinu s plnou palbou bojim, protoze po zasazeni kvetin do tech textilnich vaku celej tejden chcalo a co cert nechtel jedno misto jsem blbe promichal a asik v miste silne koncentrovanej hydrogel udelal na povrchu solidni gelovou bouli.
v soucasnejch vedrech se to asi bude hodit. uvidim jak ten podzim.
dodam, ze mam venku sativojda Shamana a tenhle thread mi sevrel prdel...
Ten hydrogel by neměl přijít do styku se slunečním svitem. Má se to míchat tak, že dospodu dáš směs hydrogelu a hlíny a navrch čistou hlínu. Hydrogel se vlivem slunečního svitu rozkládá na poměrně jedovaté prvky.