Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím , potřeboval bych poradit s výběrem osvětlení . Hledal sem na hodně fórech ,ale pořád nemůžu najít co mám na mysli. Rozhoduju se mezi 150 W HPS a nebo LED 150 W ,nevim co se víc vyplatí v poměru g/W . A zajímá mě, jestli se vyplatí koupit LED panel nebo ne.
Co jsem tak z diskusí na toto téma pochopil, LED je výhodný (ehm, spíš vhodný) na růst, na květ je lepší sodík.
Nevim, jak s g/W, ale cena/výkon bych řek že je na straně HPS. Nebo se můžeš přesvědčit sám - pár galerií pod LED světly tu je. Osobně bych do toho nešel, ta technologie mi přijde drahá (ikdyž má některé nezanedbatelné výhody!), ale v květu mě nepřesvědčila.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
A ještě jedna začátečnická otázka. Když bych chtěl na růst 150 W a na květ 250 W . Můžu použit komplet z 250 W a dát do toho jenom 150 W výbojku, nebo musím koupit 150W celej komplet?
pokud koupis prepinatelnej elektronickej predradnik tak to jde. pokud ne tak NE.
mozna bys udelal nejlepe kdybys rekl jakou mas vubec ideu growu,skrin ventilaci atd.
Mám v plánu pěstovat ve 200l plechovým sudu , nahoře udělám dvě díry na přítah + odtah na PC větráčky, z boku vyříznu dvířka a dám je na panty ,možná pasivní přítah. A budu nejspíš pěstovat v bubbleru . Vnitřek sudu udělám na bílo .
S PC vetrakam sodik tezko uchladis, kor v kovovem barelu, ktery ti bude to teplo krasne vracet do prostredi. Kdyz uz tak aspon nejaky AC Sunony, ale nepocitej s pachovym filtrem.
no barel 200l neni moc takze radeji aktivni pritah,je to lepsi i pro kytky.
pachac tam muzes dat z digestore vydel jsem to tu v nejakem hlakne ale netusim jak funguje. ja mam tt s prutokem 320l a v tech vedrech ta 150w byla taktak
Původní příspěvek od Highskór S PC větráky lze 150w sodu uchladit, stačí to jen promyslet a představit si jak se teplý vzduch chová, a ten pasivní přítah dej určitě odspoda
Ve sklepe kde je 15 stupnu asi jo, ale pri normalni pokojove teplote ani omylem.
Filtr do digestore neprofoukne rozume ani ten AC Sunon ..