Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim.
Nedávno jsem na internetu narazil na stránky www.trimmer.cz - skvělej nápad, perfektní pomoc při sklizni. Nevim jak vy, ale já vždycky strávim celej den s nůžkama v ruce a celej ulepenej od pryskyřice (při letošnim třetim kole už mě to fakt nebaví). Nicméně ještě k originál trimmeru: složit najednou zálohu ve výši 19000 kč je trochu moc. Navíc půjčení trimmeru stojí 2000 kč na víkend.
Řekl jsem si, že to přece musí jít i jinak a levněji. Tady se pokusím popsat výrobu trimmeru za cenu cca 1000 - 1500 kč.
Takže materiál:
-plastová bedna z Ikey (nevim kolik stála - našel jsem jí doma)
-větrák PROLINE (nejdražší položka 795 kč)
-rošt na grilování 40x60 cm (cca 150 kč)
-pár šroubků, podložek, matiček atd.. (cena zanedbatelná)
-pár cyklogumicuků na uchycení roštu k bedně (do 100 kč)
-nalepovací háčky, aby bylo gumicuky kam uchytit
Tvrdá práce mne doslova fascinuje, celé hodiny bych se vydržel dívat jak nědo pracuje. (J.K.Jerome)
Naposledy upravil Ganyal_Yabani 21-10-2012 v 11:49 AM
Tady je vidět uchycení motoru a spínače k roštu - stačí na to pár šroubků, ale je potřeba to vychytat aby osa větráku byla kolmo k zemi. Jinak se nože nebudou točit vodorovně a bude to klepat a dělat bordel.
Tvrdá práce mne doslova fascinuje, celé hodiny bych se vydržel dívat jak nědo pracuje. (J.K.Jerome)
Naposledy upravil Ganyal_Yabani 21-10-2012 v 11:50 AM
Tady je pohled na můj trimmer v jeto téměř finální podobě (zatím chybí nože) a detail uchycení roštu k bedně pomocí gumicuků. Původně nalepovací háček jsem nakonec ještě provrtal a k bedně ho přišrouboval. Je to rozhodně lepší než mít háčky jenom přilepené, protože je gumicuky můžou utrhnout (stalo se mi to hned při prvním vyzkoušení gumicuků).
Naposledy upravil Ganyal_Yabani 21-10-2012 v 11:50 AM
Tady už jsou nože: jako základ jsem použil 1,5cm širokou hliníkovou lištu na kterou jsem nalepil žiletky - možná by šlo použít i nějaké jiné ostří, ale tohle se mi jevilo jako nejschůdnější řešení. Uvidim jak pracná bude výměna až se žiletky otupí - možná se bude muset vyměnit celý nůž.
Tady už je všechno hotovo a zkompletováno. První testy prokázaly, že list z dracény, nebo fíkusu to sešrotuje doslova na padrť. Po prvním použití při "sekání trávy" dám další report.
Jo na Youtube jsem taky koukal a hledal co a jak. První postřeh: Když použiješ čtvercovej, nebo kulatej kýbl (nádobu) nebude tolik hluchýho místa kolem nožů. A díky za K
Naposledy upravil Ganyal_Yabani 21-10-2012 v 16:13 PM
Super nápad ...možná namísto žiletek bych použil ty náhradní čepele co se dávaj do řezáků jsou delší a ne tak brutal ostré.
Také mne napadlo použít motorek z disco koule ..já ho mám,ale dá se pořídit za cca 150kč k tomu přidat regulator rychlostí z nějakýho crash ventilátoru a mělo by to makat. Každopádně K+
Ahoj, inspiroval si me a zacal sem si neco podbnyho vyrabet. Zajimal by me tvuj nazor na sirku listu. Mas nejakej duvod k pouziti uzsich hlinikovych listu. Napadlo me ze by se brity daly nalepit oboustrannou lepici paskou primo na puvodni listy ventilatoru. Jediny co me napada je, ze pri tech uzsich listech ti bude litat min odpadu mimo tu dolni nadobu. Je to tak?
Doufám, že jsem tvuj dotaz dobře pochopil... Tu původní vrtuli jsem nechtěl použít protože je to v uzavřený nádobě a nechtěl jsem aby to co ustřihám roznášel proud vzduchu z kýblu všude po místnosti - takhle se to točí, ale zároveň to něvytváří žádnej proud vzduchu a listí padá rovnou do nádoby.