Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
už poslední krůček mě dělí od mého prvního indooru a to jest výběr osvětlení. Chtěl bych slyšet Váš názor nebo radu. Rozhoduji se mezi Elektrox 250W Dual a 250W Květ. Jakou si mám pořídit, když vezmu v potaz, že budu používat jenom jednu zářivku (finanční situace mi nedovoluje pořídit si 250W Růst a 250W Květ).
Prečo nepoužiješ hľadanie? Je tu málo threadov o CFL osvetlení?
Mám 125W red a môžem povedať že dá sa pod tým pokosiť. Na rast by som ti odporučil dokúpiť nejaké úsporky s modrým spektrom, teraz ich zoženieš za pár šupov.
Fuck the cola, fuck the pizza, all we need is slivovica
systems: BONGASMASKDÓZABONG
No a o jakým prostoru se bavíme??Jako plochu chceš osvětlovat? na 4 kvítka Ti stačí i 125W CFL Red při květu.. pokud 60x60cm tak minimálně 85W CFL rustovku na růst kliďo 200W CFL na květ..
Čim víc watů tim líp, to je jasný, ber minimálně 200W, 125W je tak max. pro víkendovýho huliče... Na 4kytky je 200W ideál, ale jestli máš finance vem klidně i tu silnější.. Duálku neber,budeš akorát zklamán..
já bych řekl ideální na prostor 60x60 si myslím bohatě stačí 200W!! V létě by ses s 250W CFL v boudičce 60x60 docela nazlobil,musela bys tam mít zbytečně velkej výcuc.. však si najdi kalkulačku na vypočet osvětlení je to ve FAQU..
Narvy tam sodik, do 150w se vejdes a kvalita, vynos bude nekde uplne jinde. Asi se budu opakovat ale za me je ta cfl z gs predrazenej smejd, a kdyz bych resil cfl, tak asi vic usporek po mensich watazich nez jednu velkou, vykon v lm bude taky nekde uplne jinde
To je sice pravda ,ale u Sodíku bych teda spát nechtěl.. A když už bych se drbal s CFL tak tam přeci drbnu pořádnou lampu než větší počet malejch usporek.. Nevidím v tom moc smysl, akorát to bude vetší drbačka.. Na tom už člověk snad nic neušetří..
Sodík sice paličky nafoukne, ale spektrum má lepší CFL.. A můj subjektivní pocit je, že pod CFL jsou paličky sice menší za to se mi zdají více orosené..Ta sušina pod CFL vypadá fakt líp..