Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, dostal jsem od kamaráda cca 110g ne uplně usušeného venku(uroda z 1 kytky byla 210g), a některé paličky jsou plesnivé, některé moc že bych je nezhulil ani za nic a některé jenom nepatrně, a na některých bych nepoznal okem že jsou plesnivé....nevadí když ty trochu méně chytnuté zpracuju na mlíko nebo nějáký jiný pokrm? Popřípadě je bezpečné hulit ty palice na kterých bych plíseň nepoznal?
Děkuji
Jasný chápu, to znamená že i palice co se zdají bát fakt v poho nehulit?Co z toho může pak být? Ani kdybych to něják tepelně upravil tak se toxiny neuvolni pryc?
Jinak sysofte píše se tam jenom o produktech jako jsou masti, a kapky jenž jsou napadené plísní, já mám plesnivé palice které jsem přebral a co je okem viditelné jsem vyhodil, je fakt možné že plísní jsou napadené i palice na oko zdravé?Mohla tím fakt být celá ta kytka prolezlá?
kdyz ti plisen "vykvete" tak ty spory mas vsude. jedine tak ten prebrany matros dej nekam bokem do izolace a za mesic uvidis. ale ja bych neriskoval a radsi to vyhodil
Mno proháníš to horkým vzduchem kde se uvolňuje vše co jde a uvolníš tím i plíseň to znamená že bych ani zde neriskoval,prostě pokud se plísně nezbavíš uplně tak bych si s tím moc nehrál.Jak už tu bylo psáno plíseň zlikviduj a zůstatek dej někam dosušit a uvidíš zda plíseň ještě pokračovala nebo ne každopádně napadené místa je lepší do okolí více oškubat a zlikvidovat než šetřit a tak nějak jen plíseň vybírat z daného místa.
Uz som to tu pisal niekedy o plesnivych siškách. A druhoch ktore su zato povacsine zodpovedne, a problemom nemusia byt len spory ktore pri huleni napr cez bongo musis znicit i ked mozno nie na 100 percent. A dalsia vec su mykotoxiny ktore hubi ako Aspergilus alebo Penicilium radi produkuju a tych sa nezbavis. Z praxe ti mozem povedat ze keby si to zhulil na 99,999 percenta sa ti nic nestane. Ale,,,,, riesit plucnu aspergilozu alebo otravu aflatoxinom kvoli huleniu sa neoplati riskovat, je to vsetko na individualnom zvazeni.
Řekl bych to takhle: V situaci, kdy běžně žereme potravinářská barviva na bázi ropy, pijeme vodu s neodfiltrovatelnými zbytky léků z moči, jíme éčka nejrůznějšího druhu..., tak nějaká plíseň je drobnost. A mimochodem - plísně jsou obsaženy ve velkém množství potravinářských výrobků. Ale ty přímo zasažené palice bych fakt nehulil.
Původní příspěvek od KOSMEJ Řekl bych to takhle: V situaci, kdy běžně žereme potravinářská barviva na bázi ropy, pijeme vodu s neodfiltrovatelnými zbytky léků z moči, jíme éčka nejrůznějšího druhu..., tak nějaká plíseň je drobnost. A mimochodem - plísně jsou obsaženy ve velkém množství potravinářských výrobků. Ale ty přímo zasažené palice bych fakt nehulil.
No jo ale plísně musíme ještě umět rozdělit na zdravé a zdraví škodlivé ,například v sýru jsou typu penicilinu tak jsou zdravé ale zrovna ty na konopí asi zdraví nepřidají ,jinak co pijeme ředěné do minimolekul promile objemu v tekutinách učinku asi moc tělu neškodí a nějaká klobáska taky ještě nikoho nezabila spíš je potřeba se trochu hýbat a mít pestrou stravu než do sebe házet kila barviv
Pak to spojim , jinak ted sem vyhodil tu nejvetši šisku , z pod toho Minimaxu150 protože sem si to nezkontroloval a pěkně se tam udělala pliseň , tak , nespekuluju , hned to šlo na kompost
Původní příspěvek od vousac
No jo ale plísně musíme ještě umět rozdělit na zdravé a zdraví škodlivé ,například v sýru jsou typu penicilinu tak jsou zdravé ale zrovna ty na konopí asi zdraví nepřidají ,jinak co pijeme ředěné do minimolekul promile objemu v tekutinách učinku asi moc tělu neškodí a nějaká klobáska taky ještě nikoho nezabila spíš je potřeba se trochu hýbat a mít pestrou stravu než do sebe házet kila barviv
Však taky nemluvím o ušlechtilých plísních, ale o těch sračkách, které vznikají při špatném techologické postupu při výrobě, skladování a prodeji. Před pár lety dělal na tohle téma kámoš diplomku na chemii (žrádlo v hypermarketech) - a plísně jsou fakt skoro všude. Buď je to naloženo koňskou dávkou hnusných chemických konzervantů nebo to plesniví a hnije.
Díky bando za přízpěvky, takže z toho co tu píšete vyplývá že když si dám 1-3 špeky za den, z palic na kterých očividně žádná plíseň není tak to nebude mít na moje zdraví žádný fatální dopad?Vlastně když budu kouřit jenom ty pečlivě přebrané palice tak asi nebudou obsahovat ani tolik těch jedovatých sraček jako kdybych kouřil ty plesnivé ne?