Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
po dlouhém tápání, shánění věcí a hlavně přesvědčování mé drahé přítelkyně jsem se konečně dostal do bodu, kdy můžu začít pěstovat.
Ještě zbývá sehnat klony a můžete to začít. První kolo chci jet jen CFL a pokud se mi to podaří, tak příště pořídím sodík. Teď jsem nechtěl tolik investovat, když je to poprvé.
EDIT: nakonec jsem pořídil v 11 dnu květu sodík
Tak začátek growu musím o pár dní později, budu mít o víkendu návštěvu, kterou vidím jednou za rok ale nestojím o to aby věděli, že budu pěstovat. Tak snad v pondělí :-)
Potřebuju poradit, mám jet 6x6,5l květináče nebo mě napadlo ještě 9x3,5l. Genetiku chci mít převážně indicu nebo50/50 indica/sativa. Prostor je Š60cmxH60cmxV160 a světlo 200W CFL.
Díky za rady.
No dám tam těch 9kytek a kdyby to nějak nešlo, tak tam nechám jen 6 kytek a zbytek dám na balkón nebo za okno. Zase je to můj první grow v boxu tak to nechci nějak přehánět :-D
byť tebou tak tam nedávam toľko tých kitíc, ideš prvé kolo a môže sa lahko stať že ti to prerastie cez hlavu.
Osobne by som volil 4 rastliny v 6,5 l kvetináčoch alebo max 6 kusov v 3,5 l kvetináčoch, navyše tá úsporka ti to nepresvieti a to nevravím aké to bude husté keď to podrastie, to už nepresvieti vôbec. Viac rastlín neznamená väčší výnos (pokial by si nešiel SOG).
Teraz je už škoda dávať rezy preč, pri takom množstve (9) odporúčam krátky rast a prepnúť hneď ako sa to približne zaplní. Sensi star je prevažná indika, nemusíš sa báť prerastenia, ako som už písal, skôr si stráž tú hustotu. A úsporku drž pekne nízko nie vyššie ako 10 cm od vrcholkov (samozrejme za predpokladu vyhovujúcej teploty).
budem to tu sledovať...
Nech sa darí
díky za rady a budu moc rád pokud můj grow budeš sledovat, potřebuju dohled zkušenějších a uvítám každej názor, radu nebo kritiku :-)
Vím, že kytek je dost. Původně jsem měl v plánu 6 kytek v 6,5l, ale člověk od kterýho jsem klony bral měl minimum 10ks což chápu, tak jsem je hodil pod světlo, aby se u mně zabydleli :-) postupně vyberu ty, co pojedou nejvíc a nechám v boxu nejsilnějších 6ks a se zbytkem nevím co udělám..., za okno je můžu dát ale jakmile začnou vonět/smrdět tak to moje drahá polovička asi nepřežije :-) tak je možná někomu daruju :-D. SOG nepojedu možná další kolo. Úsporku mám cca 15 cm od vrcholků, bliž to už dávat nebudu, protože by světlo nedosáhlo na všechny kytky. Ale co vím, zítra si to zase můžu rozmyslet a nechat tam ty mrchy všechny :-D
Jinak mám par dotazů:
1) mám květináče komplet prolívat ? Si říkám, že jěště nebudou mít vytvořenej kořenovej systém, tak jestli to není zbytečný, to od začátku prolívat. Zatím jsem to zalil jen u středu na každou kytku tak cca 1,5dcl vody a dost teda rosím abych udržel vlhkost.
2) použití phyt-aminu - co jsem tak četl, ta některý lidi píšou používat od začátku a jiný zase, že se s tím má čekat. Tak co si myslíte, mám už phytamin použít, třeba jen 2ml/1l ?
3) použití grow hnojiv - mám předhnojený substrát canna tera professional, tak jestli mám vůbec používat grow hnojivo, když plánuju tak do 14dnů přepnout na květ.
Je to tvoj grow, ja ti nemôžem rozkazovať, iba radiť. Keď tam chceš nechať 6 kusov odporúčam 3,5 l kvetníky. Tie 6,5 litrové sú úplne zbytočné, tie rastliny ich nepotrebujú pretože to nebudú žiadne megakitky, absolútne by stačilo keď v dospelosti (zrelosti) budú mať cca 30, max do 40 cm.
Zalievanie- to je na tebe, mušíš to mať v ruke,po čase sa naučíš, keď zdvihneš kvetník a rastlinou či je zem morká, vlhká alebo už suchá. Zalievaj tak že kúsok pretečie. Phyt-amin som používal už od malých rastlín, ak sa rezy už chytili tak kľudne môžeš po malých dávkach tak ako si písal. Plagron uvádza každých 5 dní max 5ml na liter vody ...ak si dobre pamätám. Ak máš predhnojený substrát tak s hnojom opatrne, každá genetika to znáša inak...začni približne 1-2 ml na liter vody, keď to prepneš, resp keď to začne kvitnúť tak to môžeš zvyšovať. Biobizz grow dávaj aj počas kvetu, rastliny budú pekné zdravé a tmavozelené, oni to tam aj píšu že v kvete funguje ako aditívum...
Tak už se mi vyskytl první problém, na nových listech se začali objevovat hnědý fleky hlavně na špičce listů a nemám ponětí, čím to může být -ph a teplotu si hlídám, zatím nehnojím. Už jsem to postnul mezi problémy s listy ale foto dám i sem, třeba bude někdo vědět co s tím :-)