Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chtěl bych se zeptat co by se stalo, kdybych tak 4 dny až týden po přepnutí svícení na květ (12/12) zase přepnul zpátky na růst (18/12). Více světla by přece kytkám mělo prospívat. Ne?
Domnívám se totiž, že ten impulz pro tvorbu květu už kytka dala a dál už ho nepotřebuje. Podobně rajče nebo jiný plod dostane od kytky nějaký chemický či jaký impulz dozrát a můžete ho utrhnout a stejně dozraje.
Kdo se v tom vyzná?
Me se to stalo spatne nastavenym budikem
Palice se ti vytahnou, a misto kouli budes mit takovy vytahly tenky. Nevim jak to posat?? Proste jakoby vetvicka po dylce obalena jednou vrstvou kvetu??
Nepřepínej zpátky, nejde o impulz, ale o simulaci podzimního období, kdy se mění barva světla a doba osvitu. Kytky by se ti mohly vrátit do vegetační fáze a přestaly by hnát na květ.
Ovsem z me vlastni zkusenosti - asi po 30 - 45 (max) dnech kvetu prepnout na 48 hodin svetla (+klidne 12 hodin tmy a jeste jednou 48 hodin svetla) je velmi v pohode. Kytky se pokusi vratit na rust, ale pak je zase nechas kvest a vysledek? Palice se pekne zvetsi a zmohutni.
to ganjik:
Mozna mas stesti, ze se ti kyti do rustu vubec nevratej a jenom dal kvetou??? Anebo je tam fakt nakej figl, kterej bys pro mne vysvetlil podrobnejc, prosim, protoze ja tyhle experimenty se svetlem rad......dik
Blbost.Skus to a mas doma kopu hemafroditov.(samec+samcie kvety v lepiom pripade alebo
samica+pel).Samozrejme len ked je tento prechod osvetlenia mensi ako 3-tyzdne.Cau a zdar
bioafgan
Nejsem zadnej odbornik, ale myslel sem, ze hermafroditi jsou spis genetickou zalezitosti...........Muzes to vysvetlit???? Anebo kdokoliv, kdo o tom neco tusite??? Dik.
to rajce: nekde jsem to tu tak cetl a taky vyzkousel. Jednou ci dvakrat prepnout (asi tak po mesici, max. mesici a pul) jakoby zpet na rust - kytky se o to pokusi, ale nezacnou znova rust - vyhodi par novych listku, palice zesili. Je fakt, ze jsem to zkousel pri prvnim pesteni, takze nejake srovnani s vysledky bez pouziti tohoto nemam, ale jinak parada.
To BioAfgan: ta zalezitost s temi hermafrodity by me, taky zajimala, nemuzes o tom napsat vic?
Mne se palicky vzdycky vytahnou hrozne do vejsky. Zkousel sem to nekolikrat a pokazdy to samy. Kvist to uplne neprestalo, ale prodlouzili se palicovy stonky, takze to ve finale vypadalo spis jako 5-10cm spejle obaleny jednou, max dvema vrstvama kvitku, s par (doslova) listkama. Samej stonek a minimum ostatniho. NEDOPORUCUJU!!!! Pride mi to zbytecny a navic se podle mne snizuje kvalita!
DEN?........spis az tak 2-3 tejdny po prepnuti. Pride mi blbost, ze kratky prepnuti ma nakej nasledek. Napadlo ,me spis -co prechazet na kvet pomalu?? Ze 24 na 18 a pak co tejden to -2h. Samozrejme de o princip a ne o presny cisla!. Proste tak, ze by kyti tesne pred sklizni byla na 8 hodinach ostryho svetla a 16h absolutni tmy. To by ji mohlo vyprovokovat k maximalnimu vykonu??? Teoreticky .....Je to jen napad, na kterej sme prisli pri vytuhu ve vytahu.........