Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarec,
nic sem nenašel podobnýho :
chci se zeptat na vaše tipy , Vy kdo kořeníte řízky a přitom je vidíte třeba jednou za tejden ...
chci minimalizovat ztráty , protože sem přes tejden v práci daleko od matkárny a řízky mi usychaj nebo hnijou. ne všechny, ale
jasně že mám pročtenej Hlavův a jiný thready a taky pár desítek až stovek úspěšně zakořeněnejch větví klasicky v rw v pařníku pod slabším světlem srovnaný ph, stimulax3 atd atd. ale jak to vychytat aby přežily s minimem péče?
existuje nějaký hotový , případně diy systémek přímo na fázi kořenění na trhu?
edit - takže asi určitě bublat a nechat ty větývky těsně nad hladinou os.zkušenosti vítány
Větší objem vody? Nemám zkušenost.. jen střílím od boku
Ještě mě napadlo na dno dát rašelinu, mohlo by to pH stabilizovat v rozumných mezích.
Rašelinu,mno nevim čeče..
Sou tu borci,co tvrdí,že na začátku RW namočí a pak už vůbec,tedy cca 10 dní a pak rovnou sází..Ale třeba Hlava tvrdí,že správně namočená kostka vydrží 24 h..Tak si vyber..Já pufruju tak co 3-4 dny,tedy asi dvakrát během kořenění..Záleží hodně na teplotě,jak rychle RW vysychá..Je to hold drobet alchymie..
Viděl sem u borce,že měl zařízení na ponor kostek a nechodil prej k tomu třeba tejden,i když podle mě to bylo po namočení total ulitý,jenže mu to fungovalo.. Tak nevim
Abych ujasnil tu rašelinu, házím na jaře do jezírka pytel s rašelinou abych snížil pH vody a díky tomu tam nerostlo tolik řas..
Ke kořenění, už se mi taky povedlo, že jsem nechal na dně pařníčku cca 3mm vody a ono si to až do kořínkú vystačilo. Jenže ne všechno.. a ne pokaždé co jsem to zkusil.
Ještě to editnu:
RootRiot mi, pokud nebyla moc vysoká teplota tj kolem 24°C, tak celou dobu vydržel vlhký, ale z počátku byl řádně namočen.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Původní příspěvek od bezdechu Abych ujasnil tu rašelinu, házím na jaře do jezírka pytel s rašelinou abych snížil pH vody a díky tomu tam nerostlo tolik řas..
Ke kořenění, už se mi taky povedlo, že jsem nechal na dně pařníčku cca 3mm vody a ono si to až do kořínkú vystačilo. Jenže ne všechno.. a ne pokaždé co jsem to zkusil.
Ja rozumim,jen nevim co by to udělalo(neudělalo) s klackama bez kořenů,nějakej ten biohumík tam bude.. EC roztoku,náchylnost k nekroze a tak...
jinak taky někdo mi psal, že na dno vodu, kokos, a na tom řízky ve vrstvě jiffy nebo např. prostě voda vzlíná a nehnije to asi až v praxi se uvidí co je nejlepší pro mou situaci rozhodně ph/ec metr nutností a reversní osmoza by se taky hodila
jinak taky někdo mi psal, že na dno vodu, kokos, a na tom řízky ve vrstvě jiffy nebo např. prostě voda vzlíná a nehnije to asi až v praxi se uvidí co je nejlepší pro mou situaci rozhodně ph/ec metr nutností a reversní osmoza by se taky hodila
Trochu prrr..
Já myslim,že kluci taky umí hledat a bubler či aero CLONER pro ně fakt není pojem neznámý.. (výše je o nich řeč).. a umí hledat na netu..
Četl si vůbec trochu vejš o co tu jde? Nechodit týden do klonovny..Ale týden ti nevydrží v bubleru ani správná hladina pod stonky(prostě klesne,odpaří se a něco stonky vypijou))a už vůbec ne dobrý ph..Jeden den naladíš 5,8 a druhej tam máš 6,5..
no četl a divím se, že se o tom ještě bavíte..
jestli pojede z RW kostek tak ebb and flow je jasná volba..
jestli pojede bez média, tak nejlépe aerocloner z aspoň 90l nádoby, aby se neměnilo pH, voda vydržela dost dlouho, a konce byly vždy vlhké..
u bubbleru by to bylo složitější, tam by se musel být ventil s plovákem, aby pořád doplňoval vodu, která udržuje stonky trošku ve vodě..
ostatně i do toho aera, by se měl dát plovákový ventil, který z druhé nádrže s vyladěným pH bude doplňovat vodu..
všechno jsou to velice jednoduché systémy, kde pak jen dáš velké kostky a vegetuješ a nebo dáš druhý dekl s velkýma košíkama..
Původní příspěvek od NORM no četl a divím se, že se o tom ještě bavíte..
jestli pojede z RW kostek tak ebb and flow je jasná volba..
jestli pojede bez média, tak nejlépe aerocloner z aspoň 90l nádoby, aby se neměnilo pH, voda vydržela dost dlouho, a konce byly vždy vlhké..
u bubbleru by to bylo složitější, tam by se musel být ventil s plovákem, aby pořád doplňoval vodu, která udržuje stonky trošku ve vodě..
ostatně i do toho aera, by se měl dát plovákový ventil, který z druhé nádrže s vylděným pH bude doplňovat..
všechno jsou to velice jednoduché systémy, kde pak jen dáš velké kostky a vegetuješ a nebo dáš druhý dekl s velkýma košíkama..
No vidíš..,trocha se rozepsat a je to jinde,než sem nebo tam napálit jen nějakej odkaz..Tohle , http://grower.cz/forum/showthread.p...703#post639703, malý,uzavřený pseudoaero ti nevyřeší na tejden ani ph ani hladinu..A nediv se,že se bavíme,vždyť učenní z nebe nespadli..Nebo jo..?
90l maltovník není zas tak velký.. jen na něj položí záplavovou vanu, 300l čerpadlo a je..
navíc obyčejná voda , která jednou za den, dva zavlaží klony se skoro nemění..
vrrn tam má bubbler, né aero.. a jak sem psal, musel by být plovákový ventil..
ale nejjjednoduší je stejně ten ebb and flow..