Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jak dlouho by asi mely klicit kvalitni seminka?
Dal jsem jich klicit asi 20, po 15 hodinach mi 3 vyklicily, ale ostatni ani po dvou dnech nic. Mam je rovnou vyhodit, nebo jeste cekat? Mam to mezi vlhkymi ubrousky pri teplote kolem 32C - to jsou myslim optimalni podminky. Rikam si, ze kdyz ty prvni tri byly tak brzo, ze ty ostatni asi budou nejake nekvalitni, kdyz jim to tak dlouho trva. Mam ve skrini misto jen pro 3 nebo 4 rostliny, tak bych chtel zasadit jen to nejkvalitnejsi.
a jeste jedna otazka: vadi pri kliceni moc kdyz nedopatrenim teplota na chvili kolisa mezi 27 - 37 C? Blbe se mi teplota ridi, tak mi to chvilemi ujede.
dik
S klíčením buď trpělivý, někdy to může trvat i velice dlouho. Každopádně ty co dřív vyklíčí by měli být "lepší".
Ad teplota, myslím, že jim je to celkem jedno, asi jako kdyby do nich na jaře začlo pražit sluníčko.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Hi(gh) all,
jeden mozna primitivni dotaz:
Sadit seminka klickem nahoru nebo dolu?
nekde jsem slysel, ze dolu, jinde jsem slysel, ze nahoru, a jinde jsem slysel, ze na tom nezalezi. Tak jak to vlastne je?
Pokud vím, teorie tvrdí, že dolů. Klíček je začátek kořínku, který roste do půdy ve směru gravitace (tedy dolů). Jakmile se ukotví, další růst stonku mezi kořenem a semínkem způsobí, že semínko vyjede z půdy nahoru (tomu se tuším říká negativní gravitaxe) a založí první dvojici kulatých lístečků.
Nevím, jaké nářadí používáte na sázení naklíčených semínek; já si na to naposledy sice speciálně pořídil pinzetu, ale stejně se odvážím tvrdit, že správně jsem se se směrem klíčku trefil tak u půlky semínek. Z toho, že přesto vyrašila všechna, usuzuji, že tak kritický faktor to nebude.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
1) navlhčete hajzlák nebo brindací ubrous dešťovou vodou. V případě, že nemáte dešťovku, tak použijte kohoutkovku. POZOR musi byt min 24 hod. odstata kvuli chloru a nasledovně upravena tak aby byla mírně zásaditá. V případě, že sejete přímo do rockwoolu, tak pozor, rockwool je kyselej tak s tim musite počítat při upravování Ph.
2) Semínka vložte mezi navlhčené matrice, vložte do igelitového pytliku a zalepte lep. páskou. Semínka totiž nemaji příliš vyvinuté plíce a tak nepotřebují tolik vzduchu. My tím hlavně předejdeme zbytečnému vyschnutí. někteří z vás klíčí semínka v celkem vysoké teplotě a zřejmě vás to nutí častěji poprašovat, proto ten pytlik. Vlhko se v pytliku udrží a my po 3-4 dnech mame naklíčeno.
Samozřejmě se muže stát to, že některé semínko muže klíčit klidně 2 týdny.
fajn, ale ma vubec smysl sadit seminka ktera klicila 1 tyden, nebo vic? Da se z tak slabeho seminka vymackat slusna ganja, nebo to bude jen kytka na okrasu?
jo, taky uz to mam vyzkouseno :-) , fakt to klickem nahoru neroste - to mi zas nejaky chytrak pekne blbe poradil.
A jak je to s teplem, svetlem a vodou po zasazeni?
Zalivat/nezalivat? Svitit nesvitit?
a co takovejhle problem:
dam klicit seminka, po 24 hodinach vystrci malej klicek - asi tak 2-3mm. Rikam si fajn, jde to docela rychle, pockam az bude klicek trosku vetsi. Jenze za cely dalsi tyden se klicek nehne ani o mm. Je to normalni?
Když to dáš do hlíny tak samozřejmě zalívat aby se to vůbec uchytilo. Ale zase ne aby to v té hlíně plavalo. Ze začátku doporučuju spíš zalévat opatrně - ne na to vylejt kýbl vody-hlína slehne a pak se z ní rostlina blbě dostává na světlo.
A k tomu svícení určitě - hned nad to dej světlo (zářivka tam 5cm nad) sodíkovku tam 20-30cm.