Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
kdyby jste mohli rozhodnout co by jste si vybrali? mluvím čistě o konopí, ostatní drogy někdy jindy...
BTW: určitě jsem nepostihl všechny interferenční nuance (pěstování, držení...), prostě vyberte co je vám nejblíž
uz som skoro hlasoval, ale spomenul som si, ako som sa zmylil na jednej ankete. cize opatrne - vysvetlis mi, co si predstavujes pod takym slovom "dekriminalizace"?
ten mi je asi najblizsi, ale neukvapujme se (malo by byt moje heslo :-))
no ja jsem pro dekriminalizaci, ale jakej je rozdil mezi "legalizaci" a "holandskym modelem" ?? pokud to je ale dekriminalizace a prodej "JEN" napr. seminek ci klonu... tak bych byl pro holandskej model, kazdopadne i ta legalizace by byla fajn,,,, KAZDOPADNE by se to melo zmenit oproti soucasnu
Zařazení canabis do stejné kategorie jako alkohol (ochrana mladistvích) by bylo plně vyhovující, i když by se konopí mohlo právem cítit ukřivděné ve srovnání s legální tvrdou návykovou drogou, jakou alkohol bezesporu je.
Holland - narozdil od rozsireneho nazoru NENI pravda, ze v Holandsku je ganja legal - je pouze dekrminalizovana. Model dekriminalizace muze byt ruzny, v Hollandu to znamena drzeni pro vlastni potrebu do 20g (aspon myslim), moznost prodeje POUZE v urcenych lokalitach a moznost pestovani. Nesmi se vsak prodavat v obchodech jako bezne zbozi, nesmi se (oficialne) kourit na verejnosti atd.
Svycarsko - zde je ganja LEGALNI - zlegalizovana v r. 1999, pokud se nepletu. Tzn. postupem casu bude mozno koupit ganju v podstate vsude (treba v obchodech s tabakem), muzes drzet neomezene mnozstvi (legalne zakoupene), kourit v podstate kdekoliv atd atd.
Jsem presvedcen o tom, ze je to tak. Ale nekamenujte me za nepresna data (rok, mnozstvi apod.), dalo by se to tak aspon shrnout.
2 High_Land: v holandu muzes drzet 30, ne 20 G (aspon myslim).
Ja mel vzdycky za to, ze je to obracene, ze v holandu je to DALEKO tolerovanejsi nez ve svycarech. Tam totiz musis ukazat obcanku, prokazovat ze si svycar (cizincum to nesmej prodatm, ackoliv o nedodrzovani teto normy svedci napr. cannatrade) a mnozstvi prodeje je tam velmi omezene (drzet muzes ale jakekoliv mnozstvi).
To v holandu nemusis nic ukazovat, mnozstvi je sice taky omezene ale da se to vokecat, koupit se to da i pod 18 let (kdyz je stesti), coffee shopy na kazdym rohu, apod.
Trand je ovsem takovy, ze v holandu bude prituhovat (diky vlivu hUSA) ale ve svycarsku to je cim dal lepsi. Proto se mnoho konopnejch firem stehuje z holandska do svycarska.
Zeme kde je to dekriminalizovane je napriklad Britanie. Par tolerovanejch coffeeshopu tam prej uz je, uvidime co bude za par let.
ja som hlasoval za úplnú legalizáciu, samozrejme s obmedzením na mladistvých (vzor alkohol). Som za úplnú legalizáciu kompletne všetkých návykových látok.
Kým stúpa dym, rád stúpam s ním, až tam, kde všetko končí a začína...
v momentalnej politickej nalade (CR/SR) si myslim ze najrealnejsia moze byt pomala dekriminalizacia...a uplnu legalizaciu by nasa spolocnost nebola momentalne sxopna prijat.