Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
18/6 1.den
Po týdenním čekání na lepší počasí jsem rožnul ve skříni a zhasnu až bude hotovo. Myslel jsem, že půjdou in tak za 2týdny rovnou na kvetení, ale počasí rozhodlo za mě a ještě si polepší na růstu. Původně to mělo být kolo se 4kilem a ulitou, ale zatím není předřadník a ventilátor, tak uvidíme jak se povede..
setup:
skříň - v=163cm,š=119cm,h=55cm(0,65m2) vylepená diamantovou fólií
osvětlení - 150W Osram Vialox 15000lm, Philips Master Son-t Pia Plus E 150W 17500lm
stínidlo - Adjust a Wing medium Miro97
ventilace - VKO 100(105m3/h) 14W,později TT125(220/280m3)28-38W
ofuk - stolní 2rychlostní ventilátor 16W + ventilátor 25W
médium - zemina 8x6,5l(Biobizz all mix smíchaný s Plagron Royalty mix)
digitální vlhkoměr a teploměr
Ph upravováno kyselinou dusičnou
EC metr - tož ten taky nemám
Anabolika- Plagron Alga grow, Plagron Terra Bloom a Plagron Phytamin, Canna PK 13/14, a veletrhovkový Atami Bloombastic, Hesi Supervit a Final Solution.
a nakonec genetika
8ks řezů Jack Herer od člena, tímto ještě jednou děkuji
Kyti poohýbány a teplota byla zatím nejvyšší u vrcholků po 3hodinách 26°C, tak lampa snížena na 40cm, vlhkost zatím nejvíc 63%, uvidím jak půjde ještě dolů a podle toho se zařídím(membránová zvlhčovačka nebo vlhká utěrka)
1.-2.fotka kyti ještě venku po ohýbačce
3.-4.fotka už pěkně indórgóregrind
čus,máš to pěkné,budu sledovat
také se poohlížím po 4kille,jedu 9 belladonn pod 150sodou ,tak jsem zvědavej jestli se přehoupnu přes 110gramofonú,at to roste čéče,měj se
Kytiškám opalování evidentně prospělo, i taková malá vatáž dělá divy. Znovu naformováno kolínky a drátkem. Výška HPS nad vrcholky je 40cm, max. teplota 28°C a vlhkost 67%. Zvlhčovačku jsem neinstaloval, už si vytvářejí dostatečnou vlhkost sami a každý večer po zhasnutí postřik čistou neupravenou vodou. Zálivka co 2dny 300ml/kytka plagron Alga grow 5ml/l a jednou týdně postřikem Phytamin. Ph drženo +- 5,8-6,2 pomocí kys. dusičné. Za týden update..
Kyti nabírají na objemu a po ohýbání se rozrůstají pěkně i do stran. Nechám ještě týden na 18/6, pak budu ubírat až na 12/12. Vlhkost max 70% a teplota den 28st., noc kolem 20st.. Zálivka co 3dny 500ml/rostlina.
Tak dnes po 21 dnech na 18/6 začínám počítat květ. Nakonec jsem periodu nezkracoval postupně,ale přepl rovnou na 12/12. Večer proběhne postřik Phytaminem a zalití čistou vodou 0,5l/rostlina s Ph 6-6,2 a pak pozvolna bloom(popsáno výše). Vzdálenost od lampy je 35cm, výška rostlin po ohnýbání 35-40cm. Jinak by už měly tak 50cm a nebyly by rozvětvené. Teplota den 28st, noc 20st. Vlhkost den 50-55%, noc i 75%, takže přidán další ofukový ventilátor 25W, zatím nasměrovaný na hps a pokud nepůjde vlhkost dolů, tak vyměním VKO 100 za TT125. Spotřeba grow =21x(18x210W) = 79,38kW x 5,09 = 404kč.
foceno včera večer chvíli po západu slunce
Týden po změně periody se kyti vcelku vytáhly a pomalu se začíná formovat květenství. Vzdálenost lampy od vrcholků je 35cm, výška rostlin je +- 50-55cm, teplota den max.28,noc 20st, vlhkost se podařilo snížit instalací odtahovýho venťáku TT125 na max 42%den, noc 56%. Po přepnutí dostaly 2krát pouze upravenou čistou vodu a najel jsem na květové hnojivo plagron Terra bloom 5ml/l a Hesi Supervit 2kapky/5l. Už začaly docela chlastat, tak jsem zvýšil zálivku na 0,75l/rostlina co 3dny. Původně plánované hnojivo Canna Bio Flores liju automatům. Za týden nové fotky..
Díky díky, aj mě se to začíná líbit. Podle mě zatím hlavně stojí kvalitní řezy(od člena krasus) a taky nový stínítko s 97% odrazem světla. Ta záře od 150W HPS se stím starým stínítkem nedá srovnávat. Nechápu jak sem pod tím mohl dřív pěstovat. No taky tomu odpovídalo vždy i vypěstované množství
Dnes jsem oholil spodní větve a v pondělí, což bude konec druhého týdne květu našroubuju novou Philips Master Son-t Pia Plus E 150W - 17500lm, 2000K. Osramka by ještě jela, ale má jen 15000lm a Philipska mě zaujala, tak proč ji neskusit.
Kyti se pořád kousek po kousku táhnou nahoru, ale to je brzy přejde. Výška HPSky nad vrcholky je 30-35cm. Teplota ve dne je po ochlazení na ideálních 26stupních a v noci 19-20st, vlhkost se drží ve dne na 45% a v noci kolem 60%. Výška rostlin je 60-65cm, zálivka Ph 6,0 plagron Terra Bloom 5ml/l a Hesi Supervit 2kapky/5l, a to 0,8l/ kytka co 3dny. Za týden update..
S dvoudenním zpožděním jsem o5 z5. Jackové začínají viditelně bobtnat. Výška rostlinek je 65-74cm, výška HPSky nad vrcholky stále 30-35cm. Teplota ve dne na 25stupních a v noci spadne na 18-19stupňů. Jezdím teďka dost pryč, tak tam nevětrám a trocha se to odráží na vlhkosti. Přes den max 53% a v noci až 68%. Zálivka Ph 6,0 plagron Terra Bloom 5ml/l a Hesi Supervit 2kapky/5l, a to 0,8l/kytka co 3dny. Brzy update.
Tak supervit už došel, tak dnes naposled pouze základní hnojivo plagron Terra bloom a za 3dny začnu přidávat Atami Bloombastic, a to 1ml/l. Jinak teplota a vlhkost stále podobné hodnoty
Všem děkuji za káčka, kyti vkročily do 5.týdne květu a mají se k světu. Nová sodíkovka mě mile překvapuje, kyti se pěkně cukrují a v podstatě každý den jde vidět nárůst hmoty. Vůni musím už eliminovat pachovým filtrem, do zálivky přidán již zmiňovaný Atami bloombastic v poměru 1ml/l a časem zvednu až na 2ml/l. Plánuji hnojit ještě 3celé týdny( do 50tého dne) a pak cca 3týdny proplach(final a voda).