Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dobrý den,
prosím o kritiku mnou vybraných základních komponent na indoor pěstování, v minimální cenové relaci. Řešení skříně může zpočátku zastoupit libovolné provizorium, nebude na očích.. Rozměry prosím doporučte.
Pachový filtr bych také řešila dodatečně, něco na bázi otvoru zakrytém filtrem do digestoře, aktivního uhlí.......
A teď mé technické schopnosti. Základní, vrtačka, spojení 2 či 3 drátů, připojení kabelu, schopnost improvizace.
Časový spínač mám z dob akvirijních.
Jde o hobby, nápad, ne o profi řešení.
Nene, nejdřív použiješ usporku na rust a pak na kvet. současně se nepoužívají. takže bud ti bude stačit jenom jedno stínítko nebo si vem dve ale od kazde usporky budeš potřebovat taky dvě..tzn. 2x bloom a 2x grow.
Snad jsem aspoň trochu poradil
Poradil, děkuji, jak velkou skříň s tím osvítím, tedy kolik rostlinek?
Možná bych použila 2 stejné souběžné úsporky., cena není tak dramatická a spotřeba luxusní..
Děkuji
Ahoj. Ja myslim ze by se zkombinovat daly. Napriklad dual usporky s kombinovanym spektrem, nebo led diody se pouzivaji jak na rust tak i na kvet. Ovsem u tvych usporek by nebylo nejlepsi rozlozeni techto dvou spekter, coz by pravdepodobne melo za nasledek ruzny objem kvetenstvi pod kazdou usporkou.
Stinidla by jsi musela koupit jina. Toto ma objimku E40 pro vybojky a velke CFL usporky a ty potrebujes E27 (klasickou).
Maximalni prostor k danemu svetlu bych zvolil priblizne 50x50 cm. No ale zalezi i na tom kolik chces mit rostlin a v jak velkych kvetinacich, aby vnitrni prostor byl co nejlepe na miru a dokazala si vyplnit cely prostor.
Odpovedi ber spise teoreticky, moc zkusenosti v pestovani taky nemam.
Moc děkuji, tu objímku jsem přehlídla, rozhodně bych chtěla E27. Já zatím netuším, jak a co budu pěstovat, proto tam chci mít vůli. Časem budou i lepší úsporky. Místo mě zatím netlačí, tak hledám něco s rezervou.časem se uvidí.(myslím ve smyslu tvaru)
Zatím jsem nenašla vhodné stínítko, zatím se mi nechce zkoušet výměnu objímky. Ale když to jinak nepůjde.
Nejsem limitovaná tvarem skříně, jaký je rozumný poměr výšky, šířky a hloubky při úsporkách. Vždycky můžu květináč podložit.
Dělám si základní představu.
Jaká je přednost diamantové folie kromě cca 6% většího odrazu?
Děkuji
Nejsem si jist zda vhodne stinidlo s E27 jen tak snadno nandes. Musis hledat, u komplet sestavenych stinidel objimku nevymenis. Jsou vetsinou napevno prinytovany.
O 16% lepsi odraz nez cernobila folie a take lepe rozptyluje svetlo.
Preju dobre rano, hned ze zacatku, ti polozim otazku: Proc usporky?? Co si od toho pestu slibujes? Chces vypestovat neco, co bude dobry a bude toho dost?
Protoze, pokud chces vic nez 15g ridkeho cehosi, tak si porid aspon 250W sodik, nejakej odtah a uvidis jak to pekne povali...
Joo a ta diamantova folie nema krome toho, ze vypada moc pekne a umi poodrazet svetlo do vice smeru(prave kvuli tem diamantum) nema zase tak extra vyhody...
Jen ta věc je ztracena, kterou člověk vzdá sám.
S lidmi je to jako s noži, když jsou tupí, jsou nanic.
Muhehehhe
Jsem zatím především amatér a nadšenec ve všech směrech. A platím účet za elektřinu, tak aby mě nehryzlo tolik svědomí. Na první pokus velká investice, asi bych do toho teď jinak nešla. Nebudou problémy s chlazením apod. I tak jich budu mít víc, než si dovedu představit.
Očekávám spíš nějaké zkušenosti, ne závratné úspěchy.
Ahoj, Pohroma Ti dobře radí, ber to tak, že teď nakoupíš nějaký věci a po odjetí prvního kola se z nich stane harampádí. Ono Ti to půjde a zjistíš, že výsledek pod jiným hardwérem by byl lepší. Nechceme Tě nějak přesvěčovat, to bude Tvoje volba. Jak velký prostor máš k dispozici? A jaké teploty tam jsou teď, možnosti přítahu a odtahu vzduchu?
Svítit na něco úsporkou a starat se o to tři měsíce pak sklidit pár géček. Ta dvěstěpadesátka by nebyla špatná volba. Taky jsem kdysi uvažoval o úsporkách nakonec padla volba na 400W MH a HPS provozováno na el. předřadníku Lumatek. Pach neřeším, pěstuji ve sklepě. Odtah do komínu a s teplotami také není problém. Projdi si tady nějaký ten pěstební seriálek a zvaž to.
Hoj, na oblepení skříně sem s vzal termo filiju co máš v lekarničce a parada ..
mám 125w CFL (700.-)
stínidlo (250.-)
objímka (od bloodyho 50.- jinak kolem 70.-)
řetez na zavěšení to máš všude za levnocha ..
větráčky, nějaký ofuk a bohatě stačí,
alufelex (60.-)
Kdyby si chtěl sodíka .. tak 150w (světlo,startét,trafo) za 600.- (né gshop)
Hlavně si tam hlídej dobrou cyrkulaci vzduchu. Pokud by si chtěl jen ty usporky, tak fakt to bude o ničem a to by chtělo aspon 4x po 30w nějakou s hodně lumeny a kelviny od 4000 níž
Tak se mi nedaří něco rozumného pro začátek vybrat.
Taky neodhadnu, jaké budu mít problémy sodík-startér-trafo......
CLF by měl být i red, ale nedaří se mi najít nějaký zdroj. (moc chvály jsem na něj taky nečetla)
Zatím mám jasno, čím skříň polepím, nějaké stínidlo a s příp. sodíkem si nějak nevím rady.
Poradíte mi prosím, kde ještě hledat? Ani nic použitého jsem nenašla.
Moc děkuji, strašně nerada vybírám.
Na tom sodiku urcite neco bude. Taky jsem se toho ze startu bal ale po prvnim kole s cfl jsem se rozhodl pro sodik a jsem spokojeny. Usporky jsou dobre, to jo, ale sodik je vpohode valcuje
jediny problem muze byt se zapojenim, protoze to urcite potrebuje pripevnit k objimce a napojit snuru do zasuvky. Ale kdyz si o zapojeni neco prectes, tak by nemel vyletet certik z elektriky. Kdyz jsem to zvladnul ja tou slozitejsi cestou a to nemam s elektrikou vubec nic spolecneho, tak tohle uz musi jit samo