Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » FOTOSERIÁL - Kterak jsem vařil 22kg masti ;)
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Zdraví FOTOSERIÁL - Kterak jsem vařil 22kg masti ;) Příspěvek č. 1


Zdravíčko, dovoluji se přispět troškou do mlýna ohledně výroby konopné masti...
Jelikož se můj letošní outdoor opravdu vydařil a mám navíc větší (spíše velké) množství konopných paliček a listí rozhodl jsem se pro výrobu většího množství konopné masti a vše zdokumentovat

Budu vycházet z receptu tety Bushky. Hlavní změna oproti originálu bude zřejmě v tom, že nebudu k uleželé směsi vazelíny a konopí přidávat druhý díl čisté vazelíny + přidám trochu toho zeleného materiálu a do výroby zapojím troubu- elektrospotřebič :-)

Co k tomu potřebuji:
Hromadu květů a listí
22kg BÍLÉ LÉKAŘSKÉ VAZELÍNY
2 hrnce o průměru cca 25 cm
2 hrnce o průměru cca 40 cm
Mnoho dalších nádob, sklenic a odměrek
Několik starých plynových vařičů
Troubu s termostatem
Kuchyňskou váhu
Pár dalších drobností + spoustu času


jdeme na to....

Old Post 20-11-2010 v 19:52 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 2





Nejdříve si navážím 2kg vazelíny a vložím do hrnce ( používám hrnec o průměru 25 cm). A přidám 1 litr vody- Bushka smaží na přímém ohni, ale to se mi moc nezamlouvá, tak proto ten litr vody...

Old Post 20-11-2010 v 20:14 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 3




Mezitím si nadvakrát odměřím v tupláku 2 litry volně sypaných listů a vložím do mísy + do další misky vložím hrst sušených palic. Vše nahrubo rozdrtím/rozstříhám..

Naposledy upravil včelař 20-11-2010 v 21:04 PM

Old Post 20-11-2010 v 20:48 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 4





Konopí přidám do hrnce a tuto směs takto vařím za častého míchání 30 minut.

Old Post 20-11-2010 v 21:15 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 5





Mezitím si na dalších vařičích předehřeji 6 litrů vody - ve velkém hrnci ( průměr 40cm)
Směs z malého hrnce přeliji do velkého a za občasného míchání vařím další 2 hodiny.

Old Post 20-11-2010 v 21:22 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 6





... nechám vychladnout- mohl jsem si dovolit nechat hrnec přes noc venku, protože mi to počasí dovolilo, ale jinak bych ho uložil do ledničky.
Druhý den ráno jsem vyndám ztuhlý škraloup a rozčtvrtil jako koláč..

Old Post 20-11-2010 v 21:29 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 7



Každou čtvrtku koláče jsem důkladně "vyždímal", abych ji zbavil vody, která se zadržela v listech..
.. každou čtvrtku jsem natlačil do plastových polévkových mističek ( mističky si označím datem vaření!) a přikryl sáčkem, aby mohla směs "dýchat", ale nebyla celá "otevřená"..
.. a uložím na schody do sklepa- tma, chladno ( jinak by perfektně posloužila lednička)


Tento postup opakuji se všemi 22 kg vazelíny!
Tedy celkem 11x takto vařím po 2kg.... .... a postupně zaplňuji celé schodiště do sklepa..

Než jsem takto uvařím všechnu vazelínu, tak uběhli tři týdny...

Old Post 20-11-2010 v 21:40 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 8






Směs po uležení připravím k dalšímu vaření- nejstarší směsi jsou 4 týdny, nejmladší 1 týden..
Podle data vaření rozdělím na 2 stejné poloviny ( 22 a 22 mističek) a celou jednu polovinu ( 11 kg) vložím do velkého hrnce a dám do předehřáté trouby (100-110°C)
Než se celá směs rozpustila, tak to trvalo cca 4 hodiny..
.. následně celou rozehřátou směs takto peču další hodinu.
Celkem tedy hrnec stráví 5 hodin v troubě. Poté směs přecedím přes hrubý cedník a za tepla naliji do zavařovacích sklenic o objemu 0,7 l.
Sklenice neplním až po okraj, ale nechám cca 4-5 cm od okraje.
Na jeden hrnec z trouby (11 kg) spotřebuji 21 zavařovacích sklenic.

To samé opakuji i z druhou půlkou vazelíny....

Celkem tedy mám 42 zavařovacích sklenic

Naposledy upravil včelař 22-11-2010 v 05:40 AM

Old Post 20-11-2010 v 21:55 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 9



a takto vypadá 42 sklenic zbavené listí a prvních palic...

Old Post 20-11-2010 v 22:01 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 10






Druhý den jsem ke ztuhlému vývaru přidal poctivých 0,3 litru sušených palic- rozstříhaných na jemno..
.. a dal směs rozpustit ve vodní lázni- hrnec s vařící vodou a v něm zavařovačky..

Old Post 20-11-2010 v 22:09 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 11






.. po rozpuštění celé směsi vařím další 2 hodiny za občasného míchání a poté nechávám vychladnou.. Postupně vařím všech 42 sklenic...

Old Post 20-11-2010 v 22:14 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 12


.. směs nechávám uležet v lednici....
(dnešní foto...)

Old Post 20-11-2010 v 22:19 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 13

Jelikož mne tlačil čas, nemohl jsem si dovolit nechávat směs uležet týden (jako Bushka), ale pouze jeden den (dvě noci) mezi každým vařením ve vodní lázni. Stále dokola- zavařovačky ve vodě s hrncem a po rozpuštění vařit 2 hodiny. Tento postup jsem opakoval celkem 4x!
Pro lepší představu popíši ještě takto:
sobota- 1. vaření ( viz. příspěvky výše)
pondělí- 2. vaření..
středa- 3. vaření
pátek- 4. vaření
neděle- finále ( viz. příspěvky níže)

Old Post 28-11-2010 v 19:41 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 14




A máme tu finálový den...
Nejdříve bylo potřeba rozpustit všechnu mast- většina se vešla do hrnců s vodou, zbytek do trouby. V troubě se rozpouští mast výrazně pomaleji, tak jsem dle potřeby zavařovačky střídal ( zabralo to asi 2 hodiny než byla mast připravena na další část...)

Old Post 28-11-2010 v 19:58 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 15





Než se mast rozpustila, tak jsem si největší hrnec "oblékl" do starého povlaku na polštář a nemohlo následovat nic jiného než to, že jsem všechnu mast nalil do hrnce s povlakem..

Old Post 28-11-2010 v 20:06 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
včelař
Stálý Člen

Karma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% PěstitelskáKarma uživatele včelař - 57% Pěstitelská

Registrován: Aug 2003
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 16





... a samozřejmě vložil do předehřáté trouby- na 110°.
Takto jsem směs za občasného míchání pekl 5 hodin!
Poté jsem hrnec vyndal z trouby a povlak zvedl z hrnce a důkladně vymačkal...

Old Post 28-11-2010 v 20:17 PM
včelař je offline   Profil uživatele včelař   Find more posts by včelař   Foto galerie člena včelař   Click here to Send včelař a Private Message   Add včelař to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:52 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.6460730 seconds with 39 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív