Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mam problem s kterym sem se jeste nesetkal:
z niceho nic se mi zacaly kroutit okraje listu - jen u jedny kytky a to z "niceho nic" - pritom ty listy vypadaj zdrave ... jenom ty konecky ))
Prelity to neni, hnojivo je OK, spaleny to taky nebude - zadnyho skudce nevidim.
Nevim ...
Mate nekdo zkusenosti s necim podobnym?
Někdy za to může chemická ochrana semen, někdy je to dáno geneticky (a možná to dělaj taky plísně nebo specifický škůdci, ale s tím sem se ještě nesetkal).
Nevím jak moc se ti to kroutí, ale myslím že by to neměl být než optickej problém .
Me se to taky u jedny kytky deje, nekde jsem cetl ze je
to nedostatek Mb(Molybdenu), ale ta kytka nevypada ze by
ji to vadilo tak jsem to nechal bejt...
Timto se casto projevuji roztoci. Bohuzel je okem neuvidis. Ale daji se vysledovat. ze spodu se muzou zdat takove lesklejsi plosky pripadne s cernejme teckama (doporucuju hledat na denim svetle) pokud by to bily oni tak je to dost blbi jsou to jedny z nejvetsich svini...
casem listy zacinaji umirat jak je vysaji.
no ale i kdybi nebili tak>
jejich rozmnozovaci perioda pri 20C je asi 3 dny ale pri 25 a vic jejich reprodukce prudce stoupa.... (samozrejme zalezi na druhu)
Co se tyka vysledovani problemu doporucuju nejaky skripta z hnojarny o vyzivje. Je tam popsana vetsina moznejch problemu na velmy slusne urovni. A proti vsem priruckam typu neptej se proc tady mas manual je to skveli.
Chi:
Zdravim,
mam tak mensi problemek se zkroucenejma listama, asi tohle: pod 150sodikem mam 4x ganju a 5x polarni zari - ta ganja je tam o tejden dyl a kytky uz maj dost pater a sou pevny a tak 20 cm, jak vystrizeny z ucebnice, 2 polarky maj tak 8cm a vypadaj v podstate OK, ale ty zbyvajici 3 sou vysoky tak 3cm a misto toho aby mely hezky listky tak je to spis takovej chumel a pulka list chybi.. seminka mam od emeryho, muze to bejt geneticka vada tech 3 semen? jinak si to vysvetlit nedovedu protoze vsechny kytky maj uplne stejny podminky.. co s tim mam udelat? vyhazovat je nechci, ale zabiraj dost mista a sou na ..
Ps ta polarka roste 14dni
Původní příspěvek od strobe Zdravim,
mam tak mensi problemek se zkroucenejma listama, asi tohle: pod 150sodikem mam 4x ganju a 5x polarni zari - ta ganja je tam o tejden dyl a kytky uz maj dost pater a sou pevny a tak 20 cm, jak vystrizeny z ucebnice, 2 polarky maj tak 8cm a vypadaj v podstate OK, ale ty zbyvajici 3 sou vysoky tak 3cm a misto toho aby mely hezky listky tak je to spis takovej chumel a pulka list chybi.. seminka mam od emeryho, muze to bejt geneticka vada tech 3 semen? jinak si to vysvetlit nedovedu protoze vsechny kytky maj uplne stejny podminky.. co s tim mam udelat? vyhazovat je nechci, ale zabiraj dost mista a sou na ..
Ps ta polarka roste 14dni
Ja tam mam zatim jen jednu kytku pod 400 sodikem, napred mi zacaly zloutnout listy (asi jsem to prehnojil), ale to uz je ok...ale v dalsim patre (3. , je malinkata) se zacaly listy kroutit (a to docela dost) a kazdej list ma jen tri listecky. taky maj pomerne dost svetle zelenou barvu oproti tem drivejsim.
...jo jo.., něco podobnýho mam asi v almaře taky...ty černý tečky a takový lesklejší místa na kytkách...koukal jsem na to i pod mikroskopem a nic moc jsem na tom nespozoroval...a kytí žloutnou a žloutnou, že už mi na tom snad nezbyde ani jeden list...už takhle jsou to košťata...poraďte prosim...!
Me se kroutej listy jen u Mazaru, Blueberry i Power Plant jsou bez krouceni, za naprosto stejnejch podminek. Takze bych to odhadoval na genetiku nebo na ochranu tech semen, jak se tady taky pise.
Me dela neco podobnyho SK#1, nektery listy jsou zdravy a par jich vypada jak banan....strany zkrouceny dovnitr. Mam jeste 3xBB a ta je v poho. Navic ten SK#1 nevypada, ze by mu to vadilo...barvu ma super a kvete jak krawa
Nebudu zakládat novej topic, tak to šoupnu sem.
Nevíte někdo čím může být to kroucení? Kytka je v cocosu, nejdřív sem měl problém nejspíš s přelitím a teď tohle...
Ještě zmínim fakty, ph 6.0, ec 1.0 mS - druhá zálivka, předtím 0.7 mS
Teplota konstantní -+ 20°C, vlhkost taktéž, 70-90%
Edit: Všude se dočítám, že kroucení listů je způsobeno deficitem molybdenu, zkoušel ho někdo dodávat?