Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Bakterie mléčného kvašení + pokus
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

bakterie mléčného kvašení Příspěvek č. 1



Jedním z tahounů domácích efektivních mikroorganismů je lacto bacilli - LB - neboli bakterie ml. kvašení...

LB:

- minimalizuje amoniak
- pomáhá urychlit a dokončit denitrifikace
- tyto prospěšné bakterie podporují v procesu rozkladu, což umožní více POTRAVY , které jsou k dispozici a k asimilování této potravy
- produkují enzymy a přírodní antibiotika
- pomáhají stabilizovat půdu a život pokud je v ní nějaká nerovnováha

- obecně platí že všechny prospěšné bakterie můžeme krmit melasou a tak není na škodu přidat nejen živiny pro kytky ale i nakrmit organismy


Zde je jednoduchý způsob sběru tohoto druhu mikroorganismu:

Bakterie mléčného kvašení mohou být shromažďovány ze vzduchu..
Použijte:
* plastovou nádobu s víčkem
* čistou rýži (s čistýma rukama) - do plastové nádoby s víkem (vzduchová mezera nejméně 50-75% z kontejneru - důležité!)
* dobré prostředí bez přímého slunečního světla -teplota 20-25 ° C
* kvasit rýži nejméně 5-7 dnů. Bakterií mléčného kvašení se sejdou během 5-7 dnů, kdy teplota je 20-25 ° C.

**výsledný produkt (říkejme mu liquid" ) bude oddělen a vznášet se v kapalině jako tenký film vonící kysele. jednoduše vezměte přímo "liquid"
----každý nasbírá trochu jiné bakterie - záleží na place jak bude vypadat "liquid"
**dejte tento likvid do větší nádoby a nalijte 10dílů mléka (měly byste použít odstředěné mléko , a čerstvý je samo nejlepší)
...
likvid byl mezitím "infikovaný" různýma druhama bakterií včetně lacto bacilli...
- ve snaze dostat čistý LB - saturace mléka odstraní ostatní mikroby a zůstane jen LB

- ted vemte cokoliv na míru (hrnec apod) - a smíchejte likvid s mlékem v poměru 1:10

- po týdnu vypadá mlíko jako sýr napovrchu

SKLADUJE SE V CHLADNIČCE nebo při přidání stejného množství zředěné melasy (zředěná 1:3 s vodou) možno skladovat v pok.teplotě

můžete zředit této čisté kultury s 20 díly vody. Ujistěte se, že voda není chemicky ošetřená - pracujete s živými mikroorganismy které se dají chlorem zabít !
...

dávkování cca 5 lžic na litr vody tohoto likvidu

- může být použito i jako sprej nebo lze přidat do kompostu

ZMĚNY NEJSOU VIDITELNÉ HNED - může trvat i pár týdnů k rebalancování ale jakmile to začne jet tak pořádně a kytky prý chutnají a vypadají lépe než předtim...říkají chlapíci

je to levný a jednoduchý takže proč to nezkusit .)

jo ještě takový ps: pokud používáte chem.hnojení nemusí to být úplně ok


____________________________________________

zdroje:
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=96325
další bakterie:
https://growguide.opengrow.com/Bene...nous_Organisms_(BIM)
případně make your own cheese akorát s jinejma bakteriema
http://biology.clc.uc.edu/fankhause...eese_course.htm
____________________________________________

Naposledy upravil 05-02-2010 v 19:43 PM

Old Post 31-01-2010 v 17:10 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KdykolíKdekolík
Stálý Člen

Karma uživatele KdykolíKdekolík - 67% PěstitelskáKarma uživatele KdykolíKdekolík - 67% Pěstitelská

Registrován: Jan 2009
Příspěvků: 62 

Příspěvek č. 2

Paradni post.
Jen ten odkaz na opengrow growguide nejede ( aspon me ne )

Jakmile me ten kokos omrzi a pujdu zpet k hline urcite vyzkousim.

Tak me napadlo ze udelat si domaci syr by taky nebylo k zahozeni.

Dik

Pardon nechápu sám sebe natož pak vas.

Old Post 02-02-2010 v 11:55 AM
KdykolíKdekolík je offline   Profil uživatele KdykolíKdekolík   Find more posts by KdykolíKdekolík   Foto galerie člena KdykolíKdekolík   Click here to Send KdykolíKdekolík a Private Message   Add KdykolíKdekolík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 3

jo a ještě jedna věc - NO CHLORINE WATER !!! i ta kterou se myje rýže musí být bez chloru...a ta rejže se tam nenechává vlastně...

na opengrow to chce reg vlastně...já sem se potřeboval zeptat sannieho na zásilku a tak sem se regnul a nakonec sem zjistil že maj kvalitní growguide

každopádně ten text máš v pm...

Old Post 05-02-2010 v 20:09 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apartman
Goofer

Karma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% Pěstitelská

Registrován: Jan 2009
Příspěvků: 413  

Příspěvek č. 4

citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
**výsledný produkt (říkejme mu liquid" ) bude oddělen a vznášet se v kapalině jako tenký film vonící kysele. jednoduše vezměte přímo "liquid"

-tak téhle části moc nerozumim-vezmu (uvařenou?, syrovou?) rejži, dam jí do zavřené plastové nádoby, dám bacha aby zbyl 55% podíl vzduchu a za 5-7dní se zní stane kapalina?

A dotaz: uchovává se to v chladničce už od tý fáze, kdy se to zředí s tím mlékem (předpokládám že se ty bakterie v mlíku namnoží) nebo to ještě potřebuje těch 20-25 C bez přímého slunečního světla?

Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.

Naposledy upravil Apartman 06-02-2010 v 16:13 PM

Old Post 06-02-2010 v 15:05 PM
Apartman je offline   Profil uživatele Apartman   Find more posts by Apartman   Foto galerie člena Apartman   Click here to Send Apartman a Private Message   Add Apartman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Apartman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 5

apartman - jj ten překlad neni bezchybnej, omlouvám se...aspon vidim že to někdo čte a zkouší .)
pokud by sis přečetl originalní návod z icmagu, zjistil bys že je to zhruba takto:
vezmeš čistou propláchlou rýži (nechlorovanou vodou ) a s tím třepeš dokud nebude voda "foggy" - mlhavá...potom to dáš do větší a necháš "kvasit" se vzduchem..

Old Post 06-02-2010 v 15:59 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bárt
Stálý Člen

Karma uživatele Bárt - 96% Pěstitelská

Registrován: Nov 2008
Příspěvků: 797 

Příspěvek č. 6

Bál bych se ovšem kvasného zápachu, aby ta hlína nazačala zapáchat během kvasného procesu který tam baktérie spustí . Co myslíš, je tady to riziko???
Já osobně bych se toho bál.
Neposlouží podobně enzymy?

Old Post 06-02-2010 v 17:08 PM
Bárt je offline   Profil uživatele Bárt   Find more posts by Bárt   Foto galerie člena Bárt   Click here to Send Bárt a Private Message   Add Bárt to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 7

bárt - já bych se toho nebál. nevím jak a co se děje ve hlíně ale sázim na odzkoušenou praxi enzymy poslouží taky dobře ale tohle má větší záběr efektu přičemž jde hlavně o rebalancování půdy což znamená dát hlínu do kupy což znamená že se tam pomocí těch bakterií vyrovná určitá nerovnováha
prostuduj si ty linky nebo si něco najdi víc na netu a uvidíš sám co a jak přesně

Old Post 06-02-2010 v 17:49 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hlina
Nový Člen

Karma uživatele hlina - 47% Pěstitelská

Registrován: Jun 2009
Příspěvků: 3  

Příspěvek č. 8

A co takhle tibetská houba.

Old Post 21-05-2010 v 21:11 PM
hlina je offline   Profil uživatele hlina   Find more posts by hlina   Foto galerie člena hlina   Click here to Send hlina a Private Message   Add hlina to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 9

citace:
Původní příspěvek od hlina
A co takhle tibetská houba.


jo tu sem měl . ale pro lidský tělo, ne pro kytky . ty potřebujou úplně jiný zpracování bych řek - takže NO

Old Post 25-05-2010 v 14:17 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hlina
Nový Člen

Karma uživatele hlina - 47% Pěstitelská

Registrován: Jun 2009
Příspěvků: 3  

Příspěvek č. 10

NO nevim použita cca 4krát a zatim spokojenost.

Old Post 26-05-2010 v 10:05 AM
hlina je offline   Profil uživatele hlina   Find more posts by hlina   Foto galerie člena hlina   Click here to Send hlina a Private Message   Add hlina to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 11

jo no spokojenost rovnáse protože nevíš a nemůžeš porovnat a nic viditelnýho to nedělá ale myslim že se dá tak trochu odvozovat že co neni škodlivý lidskýmu tělu - naopak je to prospěšný ...tak nebude při určitejch podmínkách zpracování škodlivý ani pro rostlinu...ale otázka jestli prospěšný právě

myslels tibet.houbu ?

Old Post 26-05-2010 v 18:51 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lord A.
Nothing is True

Karma uživatele Lord A. - 45% PěstitelskáKarma uživatele Lord A. - 45% Pěstitelská

Registrován: Oct 2009
Příspěvků: 83  

Houba Příspěvek č. 12

Enzymy z tibetské houby sou dobré na dostání THC a jiných látek z těla ;-) (jen tak bokem)

♔▣▢▣▢▣♜▣ šach mat
▣▢▣▢▣♜▣▢

„The sun gives spirit and life to plants and the earth nourishes them with moisture.“
→→→→Leonardo da Vinci
Kam čert nemůže, tam svlačec nastrčí.

Old Post 26-05-2010 v 19:16 PM
Lord A. je offline   Profil uživatele Lord A.   Find more posts by Lord A.   Foto galerie člena Lord A.   Click here to Send Lord A. a Private Message   Add Lord A. to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hlina
Nový Člen

Karma uživatele hlina - 47% Pěstitelská

Registrován: Jun 2009
Příspěvků: 3  

Příspěvek č. 13

U mne spokojenost a je to znat i na kyti svěžejší celkový vzhled.JO a jinak je to opravdu tibet. houba.Maš pravdu že odbourává škodlivé látky z těla ale zároven i nejaké enzymy a prospěšné bakterie zase dodávádo těla tak proč ne do kytek.Zkusit se musí všechno tedy aspon u mne.ZATIM

Old Post 27-05-2010 v 08:23 AM
hlina je offline   Profil uživatele hlina   Find more posts by hlina   Foto galerie člena hlina   Click here to Send hlina a Private Message   Add hlina to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
travodlak
člen

Karma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% Pěstitelská

Registrován: Jul 2010
Příspěvků: 498 

Pokus - Bakterie mléčného kvašení Příspěvek č. 14



Čus všem...

Jednou jsem takhle brouzdal po G a narazil jsem na téma o bakteriích mléčného kvašení.Článek mě zaujal a rozhodl jsem se ho otestovat.Pokusným objektem byla Shiva od Nirvany.Ze země vylezla někdy v půlce dubna a už od začátku bylo jasný že to bude chcípák(divný listy, malinká, nerostla a ták...)Kulturu jsem připravil přesně podle návodu a aplikoval asi v měsíci růstu.Zprvu se nedělo nic ale během dvou týdnů se kytka až nechutně rozjela(zničeho nic vitálnost jaxviň - bohužel to byl samec).Nemůžu říct že to bylo zrovna tim, a proto jsem se rozhodl vyzkoušet to znovu na několika stejných klonech


Foto 1: v kroužku Shiva před aplikací(někdy z půlky května) - pro srovnání vedle vlevo a nahoře jsou dva white skunky kteří šly klíčit o 14 dní později.

Foto2: Shiva tejden potom co asi začli působit bakterie- víc fotke bohužel nemám

Old Post 17-07-2010 v 10:45 AM
travodlak je offline   Profil uživatele travodlak   Find more posts by travodlak   Foto galerie člena travodlak   Click here to Send travodlak a Private Message   Add travodlak to your buddy list     Navštiv homepage uživatele travodlak! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
travodlak
člen

Karma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% Pěstitelská

Registrován: Jul 2010
Příspěvků: 498 

Příspěvek č. 15



A tady jsou fotky pokusných objektů.Jedná se o klony White skunku (White Label)řezané v jeden den a vůbec jsem se snažil je udělat co nejstejnější. Jejich mamina už kvete protože jí zajišťuju 12 hodin tmu ve ventilovaný skříni.(jen pro informaci - mamina se nachází na první fotce prvního příspěvku hned vlevo od shivy

Foto 1: Tři sestry
Foto 2: Včerejší stav maminy

Old Post 17-07-2010 v 10:53 AM
travodlak je offline   Profil uživatele travodlak   Find more posts by travodlak   Foto galerie člena travodlak   Click here to Send travodlak a Private Message   Add travodlak to your buddy list     Navštiv homepage uživatele travodlak! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
travodlak
člen

Karma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% Pěstitelská

Registrován: Jul 2010
Příspěvků: 498 

Příspěvek č. 16



No ale k pokusu samotnému:

Máme tu tři stejně staré a cca stejné klony. číslo jedna měla při klonování na koncích lístečků náznak nějaký plísně či co, tak jsem to odstřihl. číslo 2 a 3 bych řekl že sou takřka identické a bez jakýchkoliv komplikací. lacto bacilli bych proto aplikoval číslu 1 a 2( jednička je ta napadená tak jí to snad pomůže, dvojka a trojka budou proto asi lepší na porovnávání nějakejch rozdílů).

Foto 1: očíslovaný holky
Foto 2: voda z čerstvě propláchnutý rejže

Old Post 17-07-2010 v 11:04 AM
travodlak je offline   Profil uživatele travodlak   Find more posts by travodlak   Foto galerie člena travodlak   Click here to Send travodlak a Private Message   Add travodlak to your buddy list     Navštiv homepage uživatele travodlak! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 22:05 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8383210 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív