Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
.....Nevěříte? Věřte......scháněla jsem stmívač na světlo, abych nemusela kupovat regulátor, a dnes zadám do vyhledávače na aukru -stmívač- a ejhle:-)....a 38,- wočí za jeden!
Pán mě mailem ujistil, že s tím ventilátory regulovat půjdou stopro, ...radši se zeptám-ženská-:-)......takže paráda.
Třebas to někomu příjde vhod.
Pic.....jakoby nic:-)
....nehádejte se......pro profi skříň profi regulátor, já myslim, že 38,- je to sáááákru paráda, takže.....
....Když vezmu, že každej větráček může mít svůj - jsem vcelku spokojená.....
Původní příspěvek od dokktor
jaktože ne? mě to de od 0 do 100%. sice ten průběh neni konstantní, ale je to od 0 do 100.
Když se teď nad tím pořádně zamyslím, tak máš pravdu - mělo by to jít.
Kdyby jsi měl ale "normální" asynchronní motor, se kterým by jsi poháněl nějáký stroj, moc by jsi s tím neureguloval (v literatuře se uvadí zhruba 20% výkonu). S klesajícím napětím totiž velice rychle klesá točivý moment stroje - proto se ti ten průběh zdá nelineární.
U toho větráku by to až tak vadit nemělo - bude mít malý kroutící moment, ale bude se točit (běží vlastně "naprázdno", nezatížený). Přiznávám, že jsem se trošičku unáhlil...
....mám tomu rozumět tak, že když pojede větráček na 75%....bude se točit - na počet otáček a procento využití - tak jak by skoro měl...kdežto když pojede na 40% už to zdaleka nebude 40% skutečného výkonu??
Já vim....se ptám možná jako hlupák....ale kdybys - dám příklad pekl buchtu, budeš se ptát možná stejně - pokud bude koho samozřejmě:-).....nejlépe ženský, která tomu rozumí - jako jsem třebas já:-)
V životě bys měl stačit s tím, co sám zvíš...co nezvíš, na to se zeptej... A co se nedozvíš - z prozíravosti radši nechtěj vědět......kadrolinka
....život naučil:-)
Přiznat slabost neni srabský,...srabský je vsázet na nerovný boj.....
Původní příspěvek od Kadrolinka za 38,- wočí za jeden!
Pán mě mailem ujistil, že s tím ventilátory regulovat půjdou stopro, ...radši se zeptám-ženská-:-)......takže paráda.
dobre ze se ptas, samozrejme za ty penize to neni triakovy regulator a jako takovy se rozhodne nehodi na ventilatory typu UFO, TT a dalsi. tyto profi regulatory vyzaduji triakove regulatory, s jinym regulatorem budou hlucnejsi a budes jim zkracovat zivotnost (rozhodne nedoporucuju)
je lepsi si priplatit za profi triak (ty jsou obvykle v radech od tisicovky vyse)...
prodejce ti bude tvrdit spoustu veci, ale neni ventilator jako ventilator, kdyby to fungovalo, kupovali by si vsichni za kilo stmivace v baumaxu!
Fry: Why would a robot need to drink?
Bender: I don't need to drink, I can quit any time I want.
...takhle....mám tam 2 ze 3 ventilátorů z obrovský tiskárny ve fabrice.....podle typu a značky má jeden od 135-170m3hod-ten konkrétní typ jsem podle posledního písmenka ze 6 nenašla, ale 12 cm hranu mají pouze ty zmiňovaný od 135-170m3hod ....PC....1 lekce anglického jazyka...cca. 1 hod. Přitom cena jednoho od 650,- výš....lopatky kovové, a něco o ložisku:-)....vim já?....2 přítah......zbylej 3. odtah domečku.....
Myslim, že i tak budu mít možná hoňku to uchladit....proto chci zakoupit ufáka, komplet a jsem odhodlaná INVESTOVAT:-).....protože vim, že to uchladí jen ten ufák...a větráčky budou jentak na růst pod úsporkou, než přepnu na květ a budu filtrovat.....
.......byla by škoda je trápit - proto otázka č. 2 - jak dalece je z...im jedním kolem s těmito "stmívači", než budu moci koupit létající talíř:-)?
Ty stmívače jsou obvykle triakové regulátory. Jen je možné, že nebudou regulovat v pásmu 0-100%, ale třeba jen 40-100%
Johnny Appleseed: Pokud si v growshopu koupíš "profi triak" za 1000 a víc Kč a rozděláš ho, zjistíš, že v tom je stavebnice za 150Kč. Sám takovou stavebnici vlastnoručně sestavenou provozuji a vyšší hlučnost nesleduju.
Původní příspěvek od Sved já kadrolínko, myslíš to správně
Tak to jsem dobrá....upeču si jak buchtu, tak i zároveň zmáknu popř. diagnózu smrti trouby....pokudže nepůjde žehem i s buchtou, zatímco budu dole "levně" regulovat:-).....
...je dobrá ta Kája.....:-)
Původní příspěvek od Macek001 Ty stmívače jsou obvykle triakové regulátory. Jen je možné, že nebudou regulovat v pásmu 0-100%, ale třeba jen 40-100%
Johnny Appleseed: Pokud si v growshopu koupíš "profi triak" za 1000 a víc Kč a rozděláš ho, zjistíš, že v tom je stavebnice za 150Kč. Sám takovou stavebnici vlastnoručně sestavenou provozuji a vyšší hlučnost nesleduju.
...díky. To jsem potřebovala slyšet:-)......ty větráky samy bez regulace nejsou skoro slyšet....do postele vůbec:-)...ani kdyby k tomu foukání potřebovaly poslouchat radio... a zas takovej průvan nedělají, aby běžely jentak zlehka - lopatkami mávaly:-) a já musela řešit lepší regulaci, jako správná paní domácí, a to rychle a pokud možno zdarma:-)
.......