Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Podle mě na čase asi až tak nezáleží, musí stačit pár dní. pryskyřice a THC se v ní rozpustí raz dva. Důležitý je spíš vstupní materiál, z listí to fungovat moc nebude.
vojta - tj omyl...mě se ve 100% lihu nevyluhovaly za týden ty nejlepší palice z toho usuzuji že čas je nejdůležitší...pokud to chcete urychlit asi bych to hodil a opatrně s tim zacházel na sporáku
ty jo tak to bych asi nedělal a to z několika důvodů. za prvý ti to na otevřeném ohni může chytnout a hlavně bod varu alkoholu je nižší než vody a odpařuje se i samovolně jen tak takže bych to radši nezahříval.
no hlavne bych dal bacha na to do ceho se to naklada, davat to do naky 40% vodky a nebo o neco silnejsi slivovice nebo tak je celkem skoda, mnohem lepsi je 80% konzumni lih napr.
ale v konecnom dosledku myslim ze ide aj o chut vysledneho produktu nielen o porjadne zmastovadlo, preto by som volil nejaky dobry Absinth alebo aj Stroh a podobne
Já to již nějakou dobu dělám, nazval jsem si to "pitíčko". Použiji 60% líh´, ale to je úplně jedno kamarád to dělá ve vodce a taky dobrý, materiál volím pouze paličky, případně hašiš - někomu to může přijít líto, ale když to má mít grády, tak je to potřeba...
Každopádně do 1l alkoholu dám takové dvě hrstě palic (hašiš si případně rozpustím v malém množství ve zkumavce, nechá se nahřát ve vařící vodě - nikdy proto nezavírám víčkem a takto tak 3x - 4x nechám dosáhnout bodu varu alkoholu a pak HODNĚ protřepu. Hašiš se úplně rozpadne a nakonec na dně zůstane takový zbytek, který vyhodím - zkoušel jsem vysušit a zkouřit, ale není to dobrý. Takto připravený nálev buď přidám do celé várky, nebo se dá uschovat a pak třeba 2ml ze stříkačky na jazyk a PĚKNÝ stav! :-)
U materiáu dělám vlastně to samé, akorát ve velkém, takže do velkého hrnce s vařící vodou vložím hrnec s alkoholem (požárníci teď jistě bědují) a do alkoholu dám na co nejemněji nadrcený materiál. Ten pak nechám povařit v alkoholu tak na 3-5 minut za stálého míchání a pak toto všechno naleji do uzavíratelné sklenice, nechám vychladnout a i s materiálem nechám minimálně 14 dní odstát ve tmě. Po té době si rozdělám poloviční množství alkoholu než prve, stejně tak i materiálu a původní starou várku sliji a to "bahýnko" "bývalý materiál hodím do druhé várky k novému. Vše povařím, vychladím a leju do větší sklenice, aby jsem mohl dolít i první várku. Vše je opět tak min. na 14. dní v temnu a chladu a pak již jen vezmu lnějakou nádobu, tričko přes které do nádoby přecedím obě smíchané várky a zbytek materiálu mohu pak pořádně vyždímat! Toto nechám ostát tak týden a pak buď pipetou nebo jemným přelíváním oddělím kal od zahnědlého likéru. Ten pak uzavřu a nechám třeba rok zrát, ale je to samozřejmě i k okamžité spotřebě, mě se jen zdá o trošku chutnější po čase.
Je to pro někoho, kdo nespěchá a chce si užít i jiné legrace než po hulení, která ale určitě stojí za to!!!
Mějte se!!!
mě to nefungovalo u kvalitního matroše ve 100% lihu po dvou tejdech. 1/4 roku je pohoda co se ti nezdá kaýdej zkušenej ti řekne čim dýl tim líp .) a sou lidi co si to nechávaj kolik let . proč asi
-čerstvý materiál obsahuje většinu thc v kyselé-neaktivní- formě, které se přeměňuje postupně sušením na aktivní, proto se při přípravě pokrmů(nápojů) vaří, smaží nebo praží,tím se proces urychlí...stejná přeměna se děje při kouření, proto hašiš fungovat bude, ale panák se stejným materiálem fungovat nemusí...
-tedy vylouhovaný v alkoholu by to mělo bejt v řádu minut...jen je otázkou co...pokud thc v kys.formě, tak to bude chtít nechat déle stát(třeba půl roku) a pak to asi bude fungovat...
-nejlepší by tedy mělo bejt použít aspoň půl roku sušenej materiál nebo ho před tím pražit nebo vařit...
Původní příspěvek od SIMOR ...kolik těch trýdů o lihu Vám bude stačit?
1/4 roku jo? Blázne
Po týdnu jsme se váleli u vody na sračku
...ale to musíš dát luhovat palice ve kterých něco je a ne listí.
Listím je škoda zkurwit slivovici
Jasně že to jde rychle, viz ta věc s hašišem - to je na rychlo a pecka!
Ale pokud jde o chuť, tak lepší je podle mě roční odstátí... To je ale věc každého :-)