Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie pod Sluncem » 7 years of solar power growing
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
Apartman
Goofer

Karma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% Pěstitelská

Zdraví 7 years of solar power growing Příspěvek č. 1

Tentokrát MEDICAL GROW

Zdarte lidičky.Přeju letos hodně zdraví všem účastníkům života na Zemi.
Tak... konečně jsem se dokopal představit svuj venkovní pěstitelskej "um" . Bývám docela hulič a nebaví mne podporovat dýloše, a nebo hulit pořád jen jednu odrůdu.... A to proto jen... som si letos opatřil odrůdy mých snů a potřeb.
Řízky jsem se hani nepokoušel sehnat, věřim svejm osvědčenejm metodám a semínkům počítá se se ztrátama i samcema. Pěstuju už sedmej rok nebo osmej? ani nevim-začátky byly hrozný, poslední 2 roky byly celkem vydařený.
Kvůli malému vzrůstu a rychlému zrání hlavně vyzkouším Taigu od Dutch Prassion a nějaký semínka, co mi vypadly z minulýho kola
(no name, Trance, Passion 1), poté jsem ještě chtěl vyzkoušet Mandalu, tak mám Durga Mata, od kanaďanů mi oslovil Northen Flame.(Greenlife seeds)
Snažím se řídit zahradnickým lunárním kalendářem . První kolo jsem sázel 4,5 dubna, pak ještě pár seminek sadil okolo15. 4. Druhý bude někdy v květnu-to už bude slabší.
cíl: vypěstovat klidně pár ale hlavně výnosných kytek, míst na pěstování pořád ubývá, tak zkusim snad i nějakou partyzánsko cestu

Jezdkyně a jezdci první rundy:
6xTaiga(Rudealis x Power Plant)
5xDurga Mata
1xNo name-co mi vypadlo z výbornýho koupenýho gesa
6xto, co vypadlo z Passionu 1 a Trancu za semínka z min. roku
5xNorthen Flame od Secret Valley seeds, což je směs Northern Lights, Grapefruit, Hawiian Sativa, and Thai. Large yields and powerful high! propaganda k modelu:
http://www.youtube.com/watch?v=u31LoueLIbs

Substráty :
Taigy jsou rovnou šoupnutý do 2-3,5l květináčů naplněných Plagron Light mix s trochou žížalího trusu a guana v prášku.
Jinak bych se v substrátech a hnojvech chcel letos docela vyřádit-pořízeno:
Vlastní kormorání guano -musí se odzkoušet-
http://grower.cz/forum/showthread.p...8555#post778555
Kostní moučka
Žížalí trus
Kravský hnůj
Guano v prášku
Trochu písku kuli propustnosti, hrutkovitá, jílovitá černozem naopak kuli zadržení vody

způsob pěstování: část bude v zemi, část v květináčích+různé pokusy

Hnojva: Plagron
Alga bloom, Terra Grow/Bloom , Rybí emulze, GS, přibudou asi nějaký Biobizzy-hlavně na květ a rybárnu na růst.
Tak nakonec pořízen Alga-mic, Fish-mix(N,P,K už bude v substrátu, takže jen tekuté vitamínky)-Chci používat hlavně Alga-mic, Fish mixy.
Ostatní jen na některé směsi bez guana a kravského hnoje

Lokace: zahrada, možná kukuřice nebo školka

Jinak semenáčky zalévám rozprašovačem kuli nepřelití a maj 0,5-1l květináče v nich Plagron Light mix s trochou žížalího trusu.

zálivka:prcky rozmazluju-pitná voda z přírodního pramene,Ph 6,8- Pure Water

Fota:1semínka
2.Taiga
3.Northen Flame
4.Durga Mata

Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.

Naposledy upravil Apartman 24-04-2009 v 11:26 AM

Old Post 19-04-2009 v 11:46 AM
Apartman je offline   Profil uživatele Apartman   Find more posts by Apartman   Foto galerie člena Apartman   Click here to Send Apartman a Private Message   Add Apartman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Apartman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 2

čau
taky se pěkně připravuješ se dívám
ta cesta za guanem teda no rozhodně bych zkusil zálivku a do hlíny třeba jen samcům (až budeš vědět tak přesadit) tak nějak na test nebo co...
dívám se že kostní moučka plus guano a ty tekutý bloom hnojky to se rovná moc moc fosforu. snad to nebude vražda řekl bych že to takhle nepude bez problémů ale třeba se mýlím

odrůdy celkem zajímavé. autoflowering (tajga) přemýšlím taky : ))

hlína vypadá slibně, vyřádit se na tom stojí za to ještě bych tam přimíchl vápno, přecejen bude se to postupně okyselovat

good luck

Old Post 19-04-2009 v 16:00 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apartman
Goofer

Karma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

Samce se budu snažit hned zabít-vytrhnout a spálit-to jsi si špatně vyložil, budu to muset kontrolovat minimálně každej týden.
Myslím, že od doby co se samec rozpozná do doby, kdy se z něj sype pyl uplyne maximálně 10-14 dnů, tak jedině tehdy by se dalo na něm provádět pokusy. Ale nějaká pokusná ganja by bodla
Jo někde dám jenom moučku v kombinaci ještě s něčím třeba žížalí trus jinde zas jenom guano s kravským granulovanym hnojem-budu zkoušet různý kombinace na různých místech, koncentraci se budu snažit nehnat k maximálním doporučenejm limitům,-ještě si musim potom přečíst co píšou na tom kravskym hnoji-abych to fakt nepřepískl s tim fosforem nebo dusíkem-to by byla škoda.
Ty hnojky budou sloužit jen kdyby kyti vypadaly že jim něco chybí.
dík za názor, taky ti přeju hodně štěstí

Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.

Naposledy upravil Apartman 19-04-2009 v 17:36 PM

Old Post 19-04-2009 v 16:27 PM
Apartman je offline   Profil uživatele Apartman   Find more posts by Apartman   Foto galerie člena Apartman   Click here to Send Apartman a Private Message   Add Apartman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Apartman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Nyc Diesel
Stálý Člen

Karma uživatele Nyc Diesel - 100% PěstitelskáKarma uživatele Nyc Diesel - 100% Pěstitelská

Re: 7 years of solar power growing Příspěvek č. 4

citace:
Původní příspěvek od Apartman
jílovitá černozem naopak kuli zadržení vody

[/B]

Vypadá to, že letos bude hodně svítit slunko a málo pršet. To je dobrej nápad s tou jílovitou černozemí to koupíš normálně v zahrádkářství? Asi bych to taky zkusil.

Pěstovat outdoor...it´s good idea!
Risk je zisk

Old Post 19-04-2009 v 17:41 PM
Nyc Diesel je offline   Profil uživatele Nyc Diesel   Find more posts by Nyc Diesel   Foto galerie člena Nyc Diesel   Click here to Send Nyc Diesel a Private Message   Add Nyc Diesel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apartman
Goofer

Příspěvek č. 5

Nene-to je údajně někde z Polabí asi z nějaký louky nebo z pole-přivezli mi to starý. V některých kaktusových/zahradnických substrátech to nahrazuje Aqua cell nebo jak tomu říkaj-taková hnědá granule, která nasaje vlhkost a vydrží v ní dlouho.
Akorát jsem udělal chybu, že jsem je zasadil jen 0,5cm pod zem a nenechal dost prostoru na přihrnutí ony mi teďka vyjeli

Naposledy upravil Apartman 19-04-2009 v 20:03 PM

Old Post 19-04-2009 v 17:44 PM
Bretz
Stálý Člen

Karma uživatele Bretz - 45% Pěstitelská

Příspěvek č. 6

Caves, ako sa ti spravaju tie semena co ti povypadavali z "brmbolcov" z minuleho roka ? Nebol si to nahodou ty co mi pisal ze boli nepouzitelne ? Ze pukli, hodili klik ale dalej nic ? Mne sa totiz presne to stalo, skusal som dat naklicit prave taketo semena a z piatich pustilo klik len jedno, aj to asi po tyzdni .........

Na tu Durga Matu som zvedavy co je to zac, chcel som ju aj ja tuto sezonu ale nakoniec som od toho upustil ........... dufam ze ti pojde ;-)

Old Post 19-04-2009 v 22:24 PM
Bretz je offline   Profil uživatele Bretz   Find more posts by Bretz   Foto galerie člena Bretz   Click here to Send Bretz a Private Message   Add Bretz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apartman
Goofer

Příspěvek č. 7

No jasný, některý byli světlejší-nedomrdlý a zpomalený oproti těm tmavším a koupeným-měl jsem jich původně 7-1 nepřežilo, když jsem moc zkoumal, co s ním je. Ostatní opozdilci nakonec vylezli. Ale výsledek 6/7 neni tak strašný, spokojenost.
Letos to vypadá na hodně samců-hafo semenáčků jich je dost vytáhlejch, většinou jsem měl poměr samců 10-30% a přesazoval ven až když ukázali samičí květy-někdy koncem května, což letos asi nepůjde protože jich je dost sazeno dýl, některý až třeba v květnu a některý rostliny se třeba rozpoznaj až v létě.
ad. Durga Mata-viděl jsem, že ji tady pár lidí už mělo, uvidíme za půl roku. dík
1. fotka:jedna Taiga je nějaká vytáhlá-snad to nebude samec, přihrnul jsem hlínou na řízkování
další... Ta vtom kelímku je no name skaňour-taky má nejmenší růstovej potenciál-přitom je stejně starej jak kytka naproti němu
při poslední fotce jsem zvrhnul první květináč u foťáku. Dal tam vše zas zpět, snad ok-nebudu to chvíli s focením přehánět...

Naposledy upravil Apartman 20-04-2009 v 20:07 PM

Old Post 20-04-2009 v 06:29 AM
Enj0i89
Stálý Člen

Karma uživatele Enj0i89 - 82% PěstitelskáKarma uživatele Enj0i89 - 82% Pěstitelská

Příspěvek č. 8

zdar

ta tajga od DP je velmi zajimavá volba a jsem nani velmi zvědav.

podle obrazku se to táhne sileně
to na ně svitiš lampičkou nebo sou za oknem
pac na okno se mi to nezdá dyžtak je den na jih,
mě za oknem jely kyticky celkem slušně (v tyhle vyšce 3patro)

určite jim opatři vzpěry at se nezlomí byla by to skoda

(1)Skunk#1 (2)Ch, WR, JF (3)AK 47 (4)Mix

Old Post 20-04-2009 v 21:51 PM
Enj0i89 je offline   Profil uživatele Enj0i89   Find more posts by Enj0i89   Foto galerie člena Enj0i89   Click here to Send Enj0i89 a Private Message   Add Enj0i89 to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Enj0i89! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apartman
Goofer

Příspěvek č. 9

Všechny mám pod oknem, zatím moc přímýho světla nemaj, ba některý vůbec-tyto fota jsou ze SSV okna(svit přímý cca:10:00-12:00)-bohužel, jiný, hlavně ty větší pod oknem JJZ-(přímý slunce tak12:30-15:30)-tam je už skoro plno i se jim tam daří pochopitelně lépe

Old Post 20-04-2009 v 22:07 PM
Bretz
Stálý Člen

Karma uživatele Bretz - 45% Pěstitelská

Příspěvek č. 10

Ja mam momentalne este stale jednu za oknom, je tam zhruba 3 tyzdne, daylight asi tak styri hodiny denne ale funfuje celkom v pohode, stvrte poschodie zacala hadzat asi v sobotu

Old Post 20-04-2009 v 22:22 PM
Bretz je offline   Profil uživatele Bretz   Find more posts by Bretz   Foto galerie člena Bretz   Click here to Send Bretz a Private Message   Add Bretz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Čófer
Stálý Člen

Karma uživatele Čófer - 96% PěstitelskáKarma uživatele Čófer - 96% PěstitelskáKarma uživatele Čófer - 96% PěstitelskáKarma uživatele Čófer - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 11

Prečo sa bojíš, že tá Taiga bude samec, keď máš feminizované semienka?

Każdy zna granice swej wytrzymałości
Sokół, Deszczu Strugi, Realista weź posłuchaj tych gości
nie wymądrzeń - życiowych mądrości i uszanuj, nie dość ci?
Pamiętaj zgredziu...

Old Post 20-04-2009 v 22:25 PM
Čófer je offline   Profil uživatele Čófer   Find more posts by Čófer   Foto galerie člena Čófer   Click here to Send Čófer a Private Message   Add Čófer to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apartman
Goofer

Příspěvek č. 12

citace:
Původní příspěvek od Čófer
Prečo sa bojíš, že tá Taiga bude samec, keď máš feminizované semienka?

Protože samci bývají rychlejší a vytáhlejší-snad je to jen mýtus. Nevím, snad nebude. U autofloweringu ty feminizovaný bude možná něco trošku jinýho, navíc u DP podle mne nikdy nevíš, co ti prodaj-nezbývá než kontrolovat a věřit.

fotky:1.- Ta nejmenší, právě ta z těch pomalejších z min. roku, som včéra zvrhl i se všechnou hlínou =jako kdybych ji dal předem naklíčit ůplně jinam=opatrně dát znovu tam, kam patří, zatím vypadá ok, přímý slunce zatim neriskuju-je ještě žlutá
2. JJZ osádka-až na ty v zádu jsou všechny Taigy(6x) po přihrnutí substrátem na řízkování

Naposledy upravil Apartman 21-04-2009 v 14:18 PM

Old Post 21-04-2009 v 07:18 AM
Apartman
Goofer

Příspěvek č. 13

citace:
Původní příspěvek od kowec
zdarec,hele s toui taigou newim,je to z wetsi casti satiwa a w katalogu meli uwedenou dobu zrani 10-11 tydnu,coz oproti treba passion 1 ktery ma 6 je celkem dlouha doba,ale snad ti to wyjde

to jsi asi špatně pochopil-to by měla být celková doba od semínka po palici-alespoň to tam píšou, uvidíme, třebas to pojede až do září ale chtěl jsem to právě kuli tomu, že bych to sekl někdy v červenci nebo tak dyžtak prosím potom smaž,-ať to neni zahlcený
Předvčírem byly osazeny polovicou PETky a jak je vidno,-je to znát-zvětší se jim listy a zároveň nepadnou, což je pro start pozitivní-doporučuju
Dnes dostaly jen pár kapiček kořenovýho stimulantu+rybí em. od Plagronu-tak uvidíme, jestli to s nima něco udělá...
...některý měly známky přehnojení(lístky do V, fleky, zkroucený lístky)-to byly asi ty, který dostaly konec záliky-kal na dně z ryb. em,-trocha vody,-aje všechno ok, malý fleky asi na 2 rostlinkách pochpoitelně zůstaly-nic výraznýho. Nicméně maximálně ted dostanou jen kořenový stimulant od Plagronu.
Tak nakonec ta zvrhnutá nepřežila... .uhnila, po takovym šoku jsou vždy choulostivější..ale hlavu vzhůru, jinak ok.
Některý maj už 3 zubatý patra, většina 2, za tejden bych mohl začít pomaličku přihnojovat, pár jich je nesmyslně vytáhlých-možná je to žížalím trusem, možná taky tím že neměli první týden moc přímého světla.
Sehnal jsem od známýho plato pod 9cm květináče-docela vychytávka, protože rostliny přijímají vodu odspoda(je tam i přepad, takže se nedají přelít),-tím pádem rychleji rostou, což jsem měl možnost srovnat-oproti mým rostlinám vypadaly o mnoho větší přitom byly sázeny přibližně stejné dny. Existují i varianty pro větší květináčky ale zatím se úplně spokojím s tímto. Jen škoda, že jsem si to neobstaral dříve, třeba ještě pár rostlinek zasadim ale jinak se pokusim v létě o nějaký řezy. Další výhodou je snadná údržba, přenos rostlin a úspora místa.

fota:
1.bez komentáře
2.nesmyslně vytáhlá Taiga
3.kytka ze semínek z min roku od DP-(dále jen DP)
4.spálenej polární plamínek
5.platón

Naposledy upravil Apartman 06-05-2009 v 22:48 PM

Old Post 21-04-2009 v 07:45 AM
Apartman
Goofer

Příspěvek č. 14

Jezdkyně a jezdci druhé rundy:
3xno name od známýho-klíčí rovnou venku v květináčích
2xno name ode mě, model, kterej jedu 3.rokem-9cm květináč in plato
1xPurple#1-9cm květináč in plato

Plán s Purple je takovej, a sice ho zkřížit z mejma no namema, nebo pokud to bude samec, tak třeba v létě seženu řízek Shiva skunku a necham ho tim oprcat.-potom bych ho samozřejmě musel izolovat od ostatních nebo to nějak promyslet.

Taigy jsem šoupnul ven, mají 3 patra a zatim vypadaj podobně jako všechny ostatní.

Ten substrát na řízkování jimž byly přihrnuty skoro všechny rostliny je pěkně na govno, protože se na něm drží zálivka a hodně pomalu absorbuje vodu-proto jsem ho z květináčů, v nichž jsou Taigy odstranil a nahradil jej Light mixem, než šly pod nebe.

Už bych tyto kandidáty mohl pomálu začít přihnojovat Plagron grow nebo rybí emulzí(i když s ní se musí opatrně, obzvlášť ta od Plagronu je docela silná a nehomogení), co myslíte? Maj přeci jenom 6 týdnů a minimálně 3 patra.
Na začátek dostaly trochu Plagron terra grow kvuli menším hodnotám NPK oproti rybím emulzím,-ty využiju později.

Fota: (zleva)
1)NF, NF, DP, na vše dohlíží egyptský bůh slunce: Ra
2)NF, DM, DP, DP, DP
3)Nejhezčí stavbu maj dle mýho názoru Durga mata(vpravo)-nikam se nežene, krásný kratší patra a tvar listů a potom Northen Flame(vlevo).

Naposledy upravil Apartman 15-05-2009 v 08:12 AM

Old Post 12-05-2009 v 13:50 PM
Apartman
Goofer

Check this out! Příspěvek č. 15

Tak jsem byl dnes přesadit vytáhlý chcípáčky na zahradu(docela makačka-bolely záda a zápek-asi 4hodinovej), 3 rovnou do hlíny, 2 do květináčů, z toho u jednoho jsem si dal záležet-Urobil som jí kompletní drenáž, takže může pršet třeba týden v kuse a neměla by uhnít.

Na směsi pro Northen Flame jsem se vyřádil-černozem-jílovitá spíš u dna, žížalí trus+trochu něčeho, co nejvíc připomíná substrát na muškáty+qualitka od krtka. Vše zhruba ve stejném poměru.
Do této směsi jsem zakomponoval kostní moučku-takovej můj královskej mix
Trochu jsem se nadejchal perlitu a moučky,-příště si beru kvalitní respirátor.
Když to bude samec, tak ho snad nahradí jiná, šťastnější ale slibuju si od tý kostní moučky, že to Ph celkovýho substrátu bude spíš zásadiťejší, tudíž by měla být menší p.a., že to bude samec
foto:
1) Na dně keramzit
2) netkaná textilie,
3) na ni příjde pár centimetrová vrstvička jemnýho písku,
4) na ni můj mix.
5) A obyvatelka NF. Na závěr přečuhující textili oříznu nožíkem

Naposledy upravil Apartman 13-05-2009 v 18:19 PM

Old Post 13-05-2009 v 17:38 PM
Apartman
Goofer

Příspěvek č. 16

Další věc byla vyhloubit jámy-docela fuška-nakonec jsou asi 10-15litrový-někdo může namítnout, že je to málo ale tak 30cm pod povrchem je tvrdej jíl. U děr postupuju podobně-na úplný dno písek, na něj hrutkovitá černozem a pak mix do kterýho jsem přimíchal použitej Royalty mix, nakonec na povrch písek-od toho si slibuju, že:
1)Bude fungovat jako ohřívač substrátu dole
2)Propustnost vody
3)Každej slimák si rozmyslí tu cestu a radši si najde jinej pokrm, než aby se na něj nabalily zrna písku

Fotky:
1. jámy
2. jáma
3. krtince, něco, co vypadá jak substrát na muškáty, čenozem+nevyužitá Royalyty mix z indooru
4. celkovej pohled
5. Durga mata čeká v 6,5l nádobě, co se z ní vyvine, pak ji třeba přesadim jinam-má taky můj mix, bez drenáže a na povrchu písek+jehličí+bordel proti slimákům

Naposledy upravil Apartman 13-05-2009 v 18:24 PM

Old Post 13-05-2009 v 18:00 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:30 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás