Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jsou mi známé výhody kříženců indica/sativa. Zajímalo by mě, která kytička (třeba od Seeds.cz, ale i od jiných) má vzůst jako indica a high jako sativa. Doporučíte?
Sativa byva slabsi (byva - tedy ne vzdy) nez Indica a Sativa je tripovejsi - jsi vic out, po Indice spis energicke high. To je ale hodne obecny; zalezi na modelu.
zdravim
mal by som taku na prvy pohlad jednoduchu otazku a to
aky je rozdiel medzi cannabis sativa a cannabis indica alebo cannabis ruderalis atd.
je mozne jednoznacne urcit respektive vedecky dokazat o aky kultivar ci druh ide
dik
Na odpoved k otazce od Tuco se tesim a furt se toho nikdo nechce zhostit zkusim tedy napsat co vim ja... a snad se i nekdo ozve
Takze sativa rostlina je vysoka a proti indice ma obvykle nizsi obsah THC. Vysoka se rozumi ze pri pestovani outdoor doroste i 2-3m do vysky.
Indica (ma puvod v Indii? nebo afirce?) je obvykle zatim mensiho vzrustu a dorusta max. 1,5 - 2m vysky.
O ruderalis jsem necetl....
Pokud jsem ale dobre prohlizel katalogy od seed bank tak jsem si vsiml ze dneska je vetsina kytek mix sativ a indic dokonce ti producent semen rika ze dana odruda je 20% sativa 80%indica. Takze tam uz se neda mluvit o tom jestli poznas ktery kultivar to je.
Tohle mixovani se jiste pouziva proto aby se vyuzilo nejlepsich vlastnosti daneho kultivaru tj. napriklad kompromis ve velikosti rostliny a obsahu THC.
Doufam ze se vyjadri este negdo...
Adieu..
Spocivaji v ucinnych latkach (asi to bude souviset s produkci pryskyrice a THC)
Indiky udajne maji silne a aromaticke "HIGH" a muzou pomahat pri ruznych zdravotnich problemech...
Sativy udajne maji enregeticke a mozkove "HIGH" a mohou zpusobovat stimulaci mozkove cinnosti a halucinace....
Hybridy se o tyto vlastnosti deli podle POMERU.
Nenasels jeste nekde neco?
Kdyz jsem jinak nikdo krome tebe nepise
"Je na case, aby clovek prestal pusobit jako neochotny spravce zoologicke zahrady na Zemi a konecne se stal tim, cim ve skutecnosti je - dalsim druhem, ktery touzi prezit nikoliv na ukor, ale ve shode s ostatnimi organismy na teto planete."
Největší rozdíl je ve tvaru listů (jak už ukazuje obrázek) a v rostlinné struktuře: indiky jsou velice kompaktní a košaté (výška 1-1,5m) kdežto sativy velice řídké (mohou dorůst až 5-ti metrů!). Jak už TommyBoy podotkl, většina komerčních odrůd jsou hybridy - přesný poměr indika/sativa nepoznáš, nicméně dominantní znaky ano (např. podle širokých listů poznáš, že odrůda je indika dominatní). Akorát si nejsem jist s tím nižším obsahem THC u sativ. Jejich high je více trippy, což bude pravděpodobně způsobeno vyšším THC oproti indikám.
V neposlední řadě mají čisté sativy obvykle menší palice a hlavně květou od 10 třeba až do 16-ti týdnů. Proto komerční pěstitelé na výnos pěstují čisté nebo převažující indiky (jako skunk - do nedávna jediný dostupný model u českých dealerů).
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Čus Carlosi
Souhlasím stebou, ale zarazilo mě, že sativy mají více THC než indiky. Podle SeedBank je to naopak, spíše indiky mají větší obsah THC... tak nevim.Zdar