Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim,
ako som raz surfoval na deutsh grow stranke..... zaujali ma svietidla do growboxov..... az som narazil na UV svietidlo, ktore odsahoval growbox(stal nehorazne prachy)...
....bolo tam pisane ze toto UV svetlo sa vyuziva len na
10min (podla wataze UV ziarivky) predtym nez system prepne na tmu.... a aj to len raz za den!!!(iba pri kvitnuti>>neviem preco)
Inac uz som zistil kedy sa pouzivaju
>>ak su uz stromky zbavene listia>>dva tyzdne pred zberom budes prisvecovat UV(par hodin opravujem sa:smoker>>to ma za nasledok ze rastlina sa bude branit vylucovanim priskylice>>>+THC
>>proste to v mojom rozostavanom G-boxe iste nebude chybat
po rozhovore s kamom >>nic vic som sa nedozvedel>>t.j. ako dlho (pri watazi xxx) ma UV svietit(stimulovat ganju)
to majklovec> inac vdaka za najdenie cien
UV záření od UV žárovek a UV zářivek, které jsou na diskotéce je uplně na kundu.
Kytka potřebuje UV - B záření, jinak bere UV - A spíše jako modré spektrum a UV - C se kytí spálí.
Mam za to, ze by prinaselo lepsi vysledky trvale prisvecovani UV-B (tedy ne jen tech 10 min pred zhasnutim), problem by ale v tu chvili byl aby se kytky nespalily => nutnost poridit si barevny filtr pred tu UV lampu takovy, aby se kytkam jeste nic nestalo, ale aby nejake UV-B dostavaly nejlepe po cely den. Jinak literatura uvadi, ze UV spektra znacne posiluji rust stonku a jeho silu, takze pokud ma nekdo problem s tenkymi stonky, ktere neunesou palice a lamou se etc., tak by mu UV asi prospelo (teda jeho kytkam ;-)
Tak jsem se trochu zacal shanet po kvalitnich zdrojich UV-B a zjistil jsem jednak, ze tedy skutecne ty diskolampy s "cernym svetlem" obsahuji opravdu pouze UV-A s nejakym viditelnym spektrem a tedy jsou nepouzitelne. Jedine co ma smysl jsou specialni laboratorni lampy, horska slunicka a zarivky do solarek. Kvuli teplu jsem si nakonec vybral ty zarivky, a zjistil jsem, ze 18W trubice s pomerem UV-A : UV-B 1:1 stoji cca kolem 300-400,- a ze je relativne vyhovujici co se tyce spektralnich charakteristik. Neni to tedy klasicka zarivkova trubice, je to takovej ten asi 1cm tlustej typ, ale patice se k tomu prodavaji a tlumivka/starter se daji pouzit jako k normalni 18W trubici... Jakmile to budu mit sestaveny, poreferuju o vysledcich... Kdyby nekdo chtel vedet presne kde jsem ty trubice objevil, tak PM, ale IMHO by mely fungovat Zlate stranky s vyhledanim dodavatelu solarii...
takze bude v pohode ked urvem tu malu UV ziarovecku z horskeho slnka s ktorym som sa ozaroval ako male decko? ;-) je to cisto iba na kvet alebo ma aj vyuzitie aj v obdobi rastu?
to Anarchy:
No jasně lze použít specialni laboratorni lampy a zarivky do solarek, mimo to ještě zářivky pro chovatele. Ty budou asi nejdostupnější (cena i lokality).
Horská sluníčka sou často kombinované UV, IČ nebo dokonce jenom IČ zářiče, takže nevim nevim.
Souhlasím že by bylo nejlepší svítit celej den. Dokonce mám možnost přibližně odhadnout kolika watovou zářivku bude potřeba (spektrum denního světla-spektrum HPŚ=UV-B+ostatní části spektra, které nás teď nezajímají), nějaká spektra doma mám, ale chtělo by to přesnější grafy (spojime síly?). Pokusim se
to Luba:
No UV-B by chtělo svítit furt, né jenom v květu. Jde totiž o to že uv je přirozenej tlak na rostliny. Dále se domnívám že UV-B je stimulant(excitátor) reakce vedouci od CBD k THC, v květu by se možná mohlo trochu boostnout. Navíc THC je UV-B filtr
No, ja jsem rozhodne pro, jsem ted pred prestavbou pestirny, cekam jen na penize, a s UV uz tam napevno pocitam, takze rovnou otestuju v praxi a podam reporty... Jen se obavam, ze vsechny zarivky do solarek etc jsou prilis silny na celodenni prisvecovani, a vymyslet jim nejaky UV filtry aby se snizila svitivost se mi taky moc nezamlouva, v tom se lehce nekde udela chyba ve vypoctu ci odhadu parametru materialu a je zle... ;-)