Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar a silu, takovy maly dotaz. Doted jsem jel jen hlinu tak jsem rozjel bubbler. Je normalni ze po dvou dnech v bubleru koreny rezu zhnedly? Pouzivam celou radu hnojek HESI (aqua) System: Gib 400w, vlhkost 40, EC 0,9-PH 5,8, Rezy Chronic . Dik za radu.
Je to už nějaký rok, co jsem jel bublák, ale kořeny hnědly. Přidávání H2O2 nebo enzymů by to mělo vyřešit. Jestli se ti v roztoku a na vzduchovacích kořenech bude tvořit sliz, stejně je budeš muset používat (tím předcházím následujcímu dotazu). BTW ty hnojíš 2 dny po startu?
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Původní příspěvek od robbbie Zdar a silu, takovy maly dotaz. Doted jsem jel jen hlinu tak jsem rozjel bubbler. Je normalni ze po dvou dnech v bubleru koreny rezu zhnedly? Pouzivam celou radu hnojek HESI (aqua) System: Gib 400w, vlhkost 40, EC 0,9-PH 5,8, Rezy Chronic . Dik za radu.
A co teplota roztoku,není příliš vysoká..nebo naopak při vypnuté lampě nízká?Nejsou kořeny slizké...plíseň,houba?
Je to mozne ze to zpusobuje ten keramzit,ale ph mi to nezveda. Jedu celou radu hnojek Hesi (aqua) urceno primo do bubleru a v tabulce hnojeni je start ec 0,9 tak nevim. Koreny jsou hnede jen pod kosikem a teplota roztoku je 25C...
Původní příspěvek od robbbie Je to mozne ze to zpusobuje ten keramzit,ale ph mi to nezveda. Jedu celou radu hnojek Hesi (aqua) urceno primo do bubleru a v tabulce hnojeni je start ec 0,9 tak nevim. Koreny jsou hnede jen pod kosikem a teplota roztoku je 25C...
25stupňů C je podle mne moc.Zkus jí alespoň o dva stupně snížit.Co ten sliz,neobjevuje se?Btw.Při teplotě 25C bych o přidávání peroxidu vodíku neuvažoval.
Původní příspěvek od robbbie No na nekterych je ale jen u kosiku dale uz ne...
Ten sliz je již na (v) kořenové soustavě?Pokud ano,jak zabránit tomu,aby se nerozšířil dál?Pouze snížit teplotu roztoku je dle mne málo.
O enzymech neuvažuješ,nebo nějaký Fungicidy?
no já s hesi nemám zkušenost,ale ten keramzit vyměň za hydroton 25° je sice trochu nad limit(22°) ale já měl stejnej problém i při teplotě roztoku19-20°.dej jim enzymy spíš než peroxid
Proč menit keramzit za hydroton? Pokud je správne napufrovanej nemel by byt problem.
Jen moc nechápu tu teplotu roztoku, ta mi ted nejde přes 20° tech 25° bylo akorát přes léto a ani tak nebyl problem (ale to nebyl bubbler,ale jinej system).Jakou teplotu máš v bedne?
ec 0,9 mi taky přijde vysoký(za předpokladu že přivezeš řízek a hned ho hodíš do bubleru)...přidat můžeš vždycky a je lepší začít na menší koncentraci,dívat se jak to zvládají a popřípade přisolit.
Teplota ve skrini je 23C roztok taktez...tak nevim mam vyvarit ten keramzit ktery mi zbyl a vymenit ho za ty v kosicich..je to stejne jedina vec kterou ted mam k dispozici..
já ho vyvářel v pepínově hrnci a pak byl asi tejden ve vodě a upravoval sem ph 5,8-6,0 a stejně mi to lítalo, jeden bublák jsem musel dokonce zrušit a dát kočandy do země, jinak by to nedaly. určitě ale ten keramzit několikrát propláchni a zkus napufrovat na 5,8 a dej jim jen vodu a enzymy a až se kořeny vzpamatujou, tak teprve přidej hnojky,ale začal bych s ec 0,6.jo a kolik má ec čistá voda?