Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, mám problém!
Na listech se nejdříve udělají černé skvrny pak liste zežloutne a pak usnchne.Prvně se mi to objevilo na spodnich listech a teď už soro na všech....
Kyti je na balkoně v hline pro pokojove rostliny.Zalívám odstatou vodou z kohoutku.Ph jsem neměřila, ale myslím že by mělo být v pohodě.Nehnojeno.Hledala jsem všude tadyna forech, ale úplně stejný problém jsem nenašla.Jen snad, že by to mohl být nedostatek Mn a Zn?
Poraďte prosím!!!!Dneska jsem přihnojila kristalonem pro plod a květ.Myslíte, že to bude stačit?
luckyBOB:no asi 2tydny..jsem odjela na dovolenou a jak sem prijela...tak uz to vypadalo takto...na koreny sem se nedivala...?ze by uhnivaly..?na dne mam dirky..
no urcite se muselo stat neco docela drastickeho bych rekl, ty cerny skvrny jsou podle me znamka vylozene neceho co ty kytce bezprostredne vadi (ne nedostatek jako napriklad jen zloutnuti listu, ale vylozene problem jako napriklad hnijici koreny), takze si myslim, ze by byl fakt dobrej napad se na koreny kouknout, mozna tam najdes nejakou plisen nebo tak a uz budes vedet...a pokud koreny budou belounky, zdravy a neposkozeny, tak se pak da premyslet dal cim to muze byt...
specordhrnula jsem hlínu těsně na pod povrchem a kořínky byly krásně bílé...je možné , že by uhnívaly třeba na dně.?nádoba v které je kyti nasazená ma hodně velký objem...kdbych ji celou vytáhla poničila bych kořeny..ale pres nadobu prosvíta bíla barva kořínů i u dna vypadá to, že jsou zdravé..v této nádobě jsme pěstovali už 2X a nikdy kořínky neuhnily..a kytička rostala bez problémů....
Původní příspěvek od Mrtinka specordhrnula jsem hlínu těsně na pod povrchem a kořínky byly krásně bílé...je možné , že by uhnívaly třeba na dně.?nádoba v které je kyti nasazená ma hodně velký objem...kdbych ji celou vytáhla poničila bych kořeny..ale pres nadobu prosvíta bíla barva kořínů i u dna vypadá to, že jsou zdravé..v této nádobě jsme pěstovali už 2X a nikdy kořínky neuhnily..a kytička rostala bez problémů....
1. vyprosuju si spravny spelling svoji prezdivky, tohle me uplne urazi...
2. prirozene to bude spis plesnivet dole nez nahore... plisen potrebuje vlhko a teplo... to nejlepe sezene skoro na dne kvetinace...
ale zadnej profik nejsem, neporadim ti co s plisni delat, muzu jen rict, ze abys ji predesla, tak to nemas prelivat, aby tam dole proste nestala voda hlavne a hodne ventilovat vzduch, aby ti hlina dobre prosychala...
Koupila jsem si postřik na plísně acrobat.Myslíte, že se to vzchopí když jsem to postříkala?Přesazení asi nepřipadá v úvahu, že?Poraďte mi prosím, jak bych ji mohla ještě pomoct?jinak díky všem za rady
spector:no vyřízla jsem do toho barelu otvor abych se koukla ...bo aj s kořenem jsem to neměla šanci dostat ven bez poškození...no kořínky byly světle zelené až bíle...zhnilé kořínky by byly hnědé a nepěkně zaváněly nee..?Dnes jsem na stonku objevila plíseň.Tak jsem to postříkala tím akrobatem.Udělala více otvorů do dna a postavila to na takovou mížku, aby tam byla vzduchová mezera a třeba to nedrželo tolik vlhkost.Už jsem nevěděla, jak jinak bych jí mohla ještě pomoct.Ťeď jí nezalívám a 10X denně se chodím dívat, jestli se to nezlepšuje.