Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím growery :-),
Mam svoje první rostlinky v boxu s vybojkou 250 W Nurturelite Super HPS, která je údajně na růstovou i květovou fázi. A teď mám problém, mám tam asi 10 rostlinek a některé už mají zhruba 30cm a některé mají tak 5-10cm tak kdy mám přepnout na květ když ho nebudou mít všechny současně? Svítím jim 18/6 a na květ chci prepnout na 12/12 jsou to správné intervaly? Předem děkuji za rady
intervaly máš správne. Bud pockas kym ti dorastu a tie ostatné trochu v raste priškrtíš alebo ich podloz aby boli v rovnakej výške ale ja osobne si myslím ze ta 250 ti bude dost slabá lebo to nepresvieti.. co takto tam zakvačiť 4OOw? na kvet. inak používaj Faq tam najdes vsetko čo potrebujes... peace
BeefyGuy: ty 30cm ohni drátem co nejníž, třeba i na několikrát, trochu je protrhej a uštipni vrchol, to je zbrzdí. Jak velký to máš prostor a čím větráš?
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
nemas za co... mrkni si trebars nejaku silvaniu grolux alebo niečo take. sam ju použivam a je super. predtym som mal vybojku GIB ale zahodil som ju a nechal si len predradník lebo su nejaké chybové
Hanyz: Zitra je teda zkusim zastipnout a trochu je zbrzdit. Prostor je o něco víc než 1m ctvrecni. mam tam dva ventilatory (2w) ve spodni casti mam pritah a v horni odtah, zvlhcovac 250 ml/h. Vlhkost se pohybuje zhruba 70-80%, teplota 25°C. PS: Dik za radu
Tak za 1) je blbost tam mit ruzne velky kytky,teda pokud se s tim nechces srat
2) mas fakt podcenenou ventilaci, nepocitej s tim ze to 4kilo uchladis
3) ajak to mas vysoky? jestli 1m tak uz ted ti to asi preroste kdyz to prepnes:-)))
jinak preju spoustu uspechu. Mej se
Disaster:-) : S tema kytkama je to blby, ale nechci ty male vyhodit. S tou ventilaci jsem to nebral moc vazne, ale byla to chyba. Asi pridam jeden pritah k zarivce na chlazeni. Box mam vysokej asi 1,7m to by snad melo stacit podle toho co jsem se tady docetl. Dnes jsem poslu foto boxu s kytickama..
mnooo toz metrsedmdesat by mohl stacit, hele na ofuk zarivky(nemyslis vybojku?) se asi vyser a pores si poradnej odtah, jestli neejsi schopnej poresit nejakej schopnej odtah tak to sice poroste, ale bude to stat za picu. Kytky sic rostliny ale taky potrebuji dychat. Prinejmensim nejakej mezaxial pokud tam nemas zadny roury, pokud jo tak nejaky ufficko bo tak. Nooo pokud ale mas kytky co maj 30cm a kytky co maj 5-10 je to docela problemek:-))) ale jestli te to bavi vypodlozovat a davat bacha at to nespadne atd... tak prosim. nebo si pores nejakou jinou jeste jenom rustovou bednu treba se zarivkama a tam ty kytky poradne rozveget.
Jo myslel jsem vybojku s tou zarivkou to byl preklep :-) Asi ty velky kytky dnes zastipnu a ty maly vypodlozim. S tim vetranim nevim.. Mam jeste dalsi dva stejne 2w ventilatorky tak je tam dam asi aby byly na odtah 2 a na pritah taky2 to by mohlo stacit ne? Dik za rady!!!
Jestli je to opravdu tak, tak nedoporucil bys mi nejakou ventilaci ktera by to zvladala? Nejaky komplet, protoze vidim, ze o ventilaci nemam ani paru tyjo.. myslel jsem jako 2 vetracky na pritah a zaroven ofuk a dalsi dva na odtah, ale asi to teda stacit nebude no :-)
odpovim za kolegu, na 250W vybojku doporučuju min 250m3/h UFO s regulátorem, na 400W vybojku obvykle by mohlo stačit UFO 350m3/h opět s regulátorem, nebo neco silnějšiho pokud máš love. tohle se podcenovat nedá a udividis jak se kytkám bude libit Na ceny kukni a porovnej v g-shopech. Nebu tu v bazaru se poohledni.
na ofuk sou nejlepší v malych skříních jako máš ty nejaké ty klipsnové ventáky. nevim jak je seženeš ted,ale v lete a v akci sem jej koupil za 160,-kc jeden. počitam že tak 2-4 by mohly stačit na rustu ani ne, ale uvidiš v květu jako prevence proti plisnim.
a hod fota, protože si myslim že tam bude chtit vykutit spoustu vecí, když už teda vidime jak to mas doted jen s ventilaci.
A ty ventilatory maji byt ktere radialni a ktere axialni? Tady je teda par fotek co jsem ted byl udelat. Diky za rady a tesim se az mi to zkritizujete, protoze jsem zjistil, ze nedostatku jako s tema ventilatorama tam bude vic :-) Diky
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.