Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mysim, že podle schemat, co sou na tech komponentech, máš černý a šedý v tlumivce přehozené a zapojené na 240V - to bude tvůj hlavní problém
první pokus - ten vpravo dej do druhého zprava a event. je přehoď (ale asi nemusíš)
každopádně, když sem to měl zapojené taky takto složitě podle tech schémat, tak mně to taky nefrčelo. pak sem to zapojil podle schematu ve faqu a jelo to cajk
podle faqu - ten spojovací bílý vyhoď, ten levý ze startéru k výbojce dej doprostřed a zapoj to na 230V (černý s šedým v tlumivce můžeš prohodit, ale asi ani nemusíš, a ten vpravo dej do druhé zprava)
martin: první to zapoj na 230 voltů, to je na tlumivce ta druhá zdířka zprava. předpokládám, že to zapojuješ v ČR
sem myslel že sem ten postup rozepsal uplně polopatě
a ten postup podle faqu musíš provést celý , jinak teda nechápu co na schematu ve faqu neni k pochopení
heh, standartne byva modry nulak, hnedy/cerny faze, pripadne zeleno/zluty zem... tak jestli to treba nemas opacne v koncovy zastrcce co davas do zasuvky... ovsem pokud by byly opacne, nejspis by ti to vyhodilo pojistky v baraku, pokud u vas nemate nejaky silnejsi jistice
INITIUM OMNIS PECCATI SUPERBIA EST -- PAX VOBISCUM
Odmítám demokracii, jako jedno z nejhorších možných zřízení, které ve svém důsledku vyneslo k moci nejstrašnější totalitní režimy, jaké jsme kdy poznali. Vláda založená na masách je špatná. Všeobecné volební právo je špatné. Je třeba dospět k Sofokracii, vládě moudrých, volených pečlivě vybranými voliči na základě jejich erudice, vzdělání a inteligenčního potenciálu. Výběr těchto voličů musí být co možná nejobjektivnější, na základě přísných testů předpokladů. Právo volit a tím se defacto podílet na vládě, není přirozené a nemělo by být automatické pouze dosažením daného věku. [edit: ale co, monarchii na vás! ]
martin: to nevim, ale když se na to dívám, tak máš pořád tu fázi zapojenou do zdířky na 240V !!! mám tu samou tlummivku tady před sebou tak ze mě nedělej blázna
jinak: logicky se nad tou otázkou zamysli a dojdeš možná na to, že když výbojkou neprochází proud, tak je zhaslá a když jí ten proud prochází, tak se rozsvítí pokud neni det
Špatně si mě pochopil... myslel jsem to tak, jestli není náhodou nějak vevnitř rozpojená a když se nažhaví tak se spojí (je to jen predstava)
Když nasroubuji do objímky ten Sodík tak to nedělá nic, a když tam dám donrmální žárovku tak vrčí tlumivka a jinak nic jineho (podle asi 3 lidi je v haji starter)
Joly: takže kdybych dal vybojku do normalni lampy tak ní bude jen procházet proud a nebude svítit ?
Protože když je v objimce Vybojka tak se nic neděje...
A když tak dám normální žárovku tak tlumivka vrčí a nic víc... poraďte někdo pls co mam koupit noveho