Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim
najdu sa tu odbornici co si skusali vyrobit doma predradnik na vybojku?
teda lepsie povedane ma niekto nejaku funkcnu schemu?
preluskal som snad 1000 stranok a odkazov ale pre vybojky nic iba tona predradnikov pre ziarivky
uplne by stacilo keby mal niketo na pozicanie origos predradnik a pozicia mi ho tak na tyzden
ale ozaj keby bol niekto trochu znaly elektriky a vlastnil by taky predradnik nech to trochu prestuduje a hodi sem
Původní příspěvek od Krupieer Zdarec staci pouzivat hledani.....http://grower.cz/forum/showthread.p...zapojeni+sodiku
Z predradnikem to bude o neco slozitejsi(schema bude tak i tak stejne)ale myslim ze neni problem vytvorit neco co se predradniku aspon podoba,staci kousek plechu par vrtaku do zeleza a muzes si vsechny komponety navrtat na tu desku(samozrejme uzemenou )
ale ja tu tocim o elektronickom predradniku nie o krabici kde je tlmivka a starter!
ano ty amater ale to je obycajny elektromagneticky co kuri jak svina a preto aj zere o par watov viac a ide len na 50Hz
elektronicky sa nesklada z 3 suciastok jak si myslis
tu mas to co spominas porovnaj si aj cenu http://www.growmania.cz/predradnik-...00-w-p-547.html
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
Naposledy upravil Mr. Figaro 31-10-2007 v 02:23 AM
Mr. Figaro: dik ale to mi moc nepomoze to je len blokova schema a pri zairivkach je to ine tam je aj ovela nizsie zapalovacie napetie a ja som neni zas taky expert aby som si upravoval a vymyslal nejaky obvod
mrskin: tiez dik za snahu ale ani ty si mi nejako moc nepomohol
ja by som spotreboval nejaku komplet schemu s obvodom a hodnotami suciastok
to uz potom nieje az taky problem nakupit suciastky dat vyleptat plosak a napajkovat to tam
vykon by mal byt tak 250W a viac ale nepohrdnem ani mensou watazou mozno by pomohlo aj to
no vyrobyt sa to nikomu nepodarilo lebo nikto nezohnal schemu na nejaku normalnu wataz
nejake som aj nasiel ale to bolo tusil len do 70W a to je na prd
myslím že předřadník by vyrobit šel,ale má to hodně háčku,,počínaje je principem spínaného zdroje,,pokud víš jak fakčí spínané zdroje ,tak uplně stejně pojedou tyhle předřadníky..Raději bych si koupil obyč předřadník než vrazit hafo many za spínaný a už vůbec bych neztrácel drahocený čas za výrobu něčeho co se ti nejspíš ani nepodaří!
dobry pokus ale to poznam uz davno a je to pre ziarivky nie pre MH a HPS
uz som nejake predradniky pre ziarivky robil aj upravoval a frci to vsetko ako ma ale nejaku vcsiu wataz pre HPS som zatial nikde neobjavil...