Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Po koukáni se na výrobu pachových filtrů jsem stále víc toužil po
výrobě takového který by nebyl tak náročný na vrtání a celkové investice.
Takže cena toho mého lépe řečeno těch mých dvou se i s aktivním uhlím vešla do 600,-Kč
Materiál který jsem použil:
Pletivo o průměru ok 4mm na 4mm (koupeno v železářství -100,-Kč/m2)
Vázací drát tl:0,8mm(koupeno taktéž v železářství – 10,-Kč)
Akryl bílý (pro mě zdarma, jinak ve stavebninách 60,-Kč)
Armovací tkanina(stavebniny 25,-Kč/m2)
Silonové punčocháče(od Mé drahé polovičky - zdarma)
Lepící páska( elektrikářská izolační - 20,-Kč)
Molitan tl:0,5cm(prodejna Řempo – 85,-Kč 1m x 2m)
A samozřéjmě aktivní uhlí(Obi – 260,-Kč dvě balení po 300g)
Foto č1:
Pomocí sklenice nebo čehokoliv kulatého jsem z pletiva utvořil válec,dle požadovaného
průměru, který jsem vázacím drátem zpevnil.
Na jeden konec jsem pomoci akrylu připevnil víčko ze zavařovací sklenice,které jsem
po zaschnutí přelepil páskou.
Foto č 3:
Na takto připravený válec jsem nasadil silonovou punčochu do které jsem
vsypal aktivní uhlí, které jsem po celém obvodu stejnoměrně rozmístil a
pak vše znova zalepil páskou.
Foto č 7 a 8 :
Konec drátěného válce který jsem nechal venku jsem rozstříhal tak aby mi zůstaly
4 nožky pomocí kterých jsem celý pachový filtr připevnil.
Ještě podotýkám že mezi filtr a skříň jsem jako těsnění použil filc, může být
i cokoliv jiného např: gumové těsnění.
průtok vzduchu mám na jednom větráku 150 m3/h.
Teplotu ve skříni mám 27°C ve dne a v noci 22°C.
Jinak do každého filtru jsem dal 300g uhlí a od té doby
co jsem je nasadil jsem nezaznamenal žádný zápach a
kytky mám 30 dnů před skosením.
ten molitan tam je od toho aby aspoň trochu ztlumil zvuk z větráčku, netoužím totiž po tom aby mí sousedi věděli co dělám(bydlím v bytě a pěstuji ve sklepě).Jinak taky brání tomu aby se prach z aktivního uhlí nesypal všude okolo kdyby se náhodou silonky protrhly.
Cau, myslim ze docela dobry napad, jen bys to mohl trosku predymenzovat, jelikoz ten molitan a i to ze to mas malinke ti davaji odpor tak bych mel strach z toho vetraku. At vydrzi ten napor. Protoze vetraky na takovy odpor jsou konstruovane trochu jinak. Rika se radiální ventilátory, mají dozadu zahnuté lopatky a motor s vnějším rotorem. Je to fakt rozdil. Vice vzduchu by se ti vymenilo za hodinu a tim by se ti i snizila pres den teplota jak si psal 27 je dost, to uz se mnozi skudci jedna radost. Takze ti zbyva jedine, udelat vetsi filtr at tolik nebrzdi vetrak nebo si koupit Cooltube 125 mm, treba. A nebo poradny ventilator. Jinak to fakt musim ocenit jako dobry napad a verim ti ze smrad necitis.
Po roce zkoušek už vyrábím pacháč pouze bez molitanu (jak jsem zjistil uhlí nevypadne ani tak).Jinak uhlí měním každý Grow a zatím to vypadá dobře, sousedé zatím nic.
Jo a ještě větráčky mi stále jedou takže sem je asi až zas tak nezatížil.