Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Objevil jsem nový stimulační přípravek, máte někdo s tím zkušenost?
Objednal jsem si ho, tak ho vyzkouším a napíšu.
• DARINA 4 se zúčastňuje díky svému harmonickému rozložení živin na procesu tvorby květů a na drobtovité struktuře půdy, vytvářejíc vhodnější tepelné režimy, režim výměny vzduchu a absorpce vlhkosti bohatost na humus vytváří optimální podmínky pro rozvoj rostlin, zvyšuje biologickou aktivitu půdy, rostlina zjevně rychleji roste, má svěže zelené listy, víc květů i plodů
• přispívá ke značnému zvýšení koeficientu využití výživných látek z půdy a použitých hnojiv, působí rychle i při odstranění příznaků nedostatku živin
• zlepšuje životaschopnost přesazovaných rostlin, zvyšuje klíčivost semen, odolnost proti chorobám, toxinům a škůdcům
• napomáhá normálnímu vývoji rostlin v protikladných extrémních podmínkách, jako jsou mrazy, chladno, sucho, horko apod.
• výborná součást procesu mulčování, hydroosevu, do různých půdních substrátů, kompostů, na rekultivace, výsypky, v kombinaci s kapalnými hnojivy, jíchami, herbicidy, pesticidy, insekticidy, fungicidy, rodenticidy aj.
přispívá ke zlepšení vzhledu, rozvití, chuťových a skladovacích vlastností
• vytváří určité procesy při ozdravování půdy, napomáhá rozkladu některých toxických sloučenin, váže těžké kovy, pomáhá chránit půdu před následky jedovatých chemikálií a radioaktivního záření.
mno konarte každopádně dej vědět jak to funguje nechce se mi až věřit co to všechno dokáže hmmm zahulíme uvidíme he he každopádně to vypadá zajímavě,a chytej kááčko pro dobrou náladu
Ta darina 4 je naprosto hustey růstowo kořeno kwětowej stimulátor a zároweň slouží i jako ochrana před mrazem,suchem pomáhá zwišowat wínosi až o 70-80% napómáhá produkci jednoduchých cukrů a je to prostě dobrota já sám se si objednal přesně to 100ml balení kerý sem poustowal Konart a použíwám jako postřik a nemohu si wynachwálit akorát to kombinuju s algastimem,Bio-algeenem S-90,Phytaminem je toho sice partas ale nemohu si stěžowat
Tady je link natu DARINU www.agrodarina.cz
tak za prvé je to ruskej vynález a to jsou nějaký inžove a družstevníci takže to funguje už jenom proto.jinak je to přípravek získavaný z jezerního dna tzv. sapropel, obsahuje humidové kys. atd. Používám na sazenice 2 dny po sobě postřik (možné i do zálivky) a potom opět ve fázi kdy nejvíce začínám nakvétat zase 2 dny po sobě postřik na spodky listů (bacha při intenzivním světle - nespal listy). super výsledky a účinky, tvrdnutí palic, zdravé rostliny po celou dobu + dále jak už napsal sorethroat.
From http://www.greenhome.cz - Jezerní sapropel – to je unikátní starodávná surovina, základ na výrobu humínových přípravků, tvořící se samotnou přírodou na dně některých jezer vzniklých v době ledové. V průběhu tisíců let se rozložené živé organizmy a rostliny usadily na dno takového jezera a vytvořily ohromné množství zásob humínových látek a fulvokyselin, stopových prvků a biolátek tak nevyhnutelných pro správný a rychlý růst a vývoj. Tato biologická masa, nacházející se ve vrstvách dna jezer, se nazývá sapropel.
Jelikož je teplota na dně těchto jezer, která nemají žádný přítok ani odtok, celý rok prakticky neměnná, sapropel je zde uložený jako v termosce a získává obranné vlastnosti, které mu dovolují neutralizovat venkovní děje a zůstat lhostejný ke všemu živému. Ovšem samotný sapropel, aplikovaný do půdy, však není schopen vstoupit do kontaktu s rostlinami a nedá jim svoje skryté bohatství. Pro praktické použití se musí aktivovat určitými minerálními komponenty......atd
D4 aplikovaná postřikem (na list) v 1% konc. je moc silnej utrejch - Afg 1 v růst. fázi po aplikaci nehezky strádal...
Naopak aplikace zálivkou je na rost. skutečně znát...
Kolega vyzkoušel do D4 namočit vylouplé zárodky semen (dále nechal vyklíčit), rost. byly mohutnější a tmavější a i teď v květu vypadají velmi rozdílně vzhledem k ostatním...(úmrtnost semen minimální)
Vše odzkoušeno pouze INDOOR...........
namacanie semien, priesad,korenov rastlin-cas namacania vo vodnom roztoku /10ml D4 na 1l vody/ jedna hodina
zalievka pod korene 0,25ml vodneho roztoku pod jednu rastlinu
pocas vegetacneho obdobia
pred pouzitim postriekajte slecny vodou
1.pouzitie faza troch listov
2.použitie na zaciatku kvitnutia
3.pouzitie po tvorbe plodov
1,2,3 - pouzit postrekom 30-50ml vodneho roztoku na 1m2 porastu
obsah huminovych latok v 5l D4 je adekvatny 60 tonam mastalneho hnoja, pricom neobsahuje zarodky parazitov a semena burin
Ja Darinu používám na Out v kombinaci s Bio Algenem.
Musim říct že je rozhodně pozitivní,ale nevidim rozdíl mezi Darinou a Algenem,kytky jsou pekně zelený a zdravý.
Dávám tak 2x týdně postřikem na listy+1x zálivka
Myslim že to nebude zas takovej zázrak,ale za vyzkoušení to stojí,třeba ve větším množství??
Zajímalo by mě jestli to hýbe s Ph jako Algen,budu to muset vyzkoušet.
Zdarek
ddt: Dovolím si odpovědět za KABUTA, Bi-Algeen má ph 12, takže silně alkalické. Jinak Darina4 by měla být podle mých informací založená na tzv. humínových kyselinách, které ve zkratce působí jako zlepšovač životních funkcí rostliny. Tyto látky v podstatném množství za nesrovnatelnou cenu oproti Darině má i vermikompost neboli žížalí hnůj. Jeho nevýhodou je nevhodnost pro hydroponii, ovšem dá se koupit i za 150,-/q (pytlovaný). Viz též thread o vermikompostu. Rovněž musím připomenout, že Darina (100,-/50ml) je dvakrát dražší než Bi-Algeen S90 (98 Kč/100ml). Já jsem spíš nakloněn Bi-algeenu...mám s ním hodně pozitivní zkušenost.