Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » drip system-poraďte zkušenejší
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
sifaka
Stálý Člen

Karma uživatele sifaka - 77% Pěstitelská

Hydroponie Příspěvek č. 1

Rozjíždím pro kámoše pěstírnu, 600w sodík, tedy asi 1,5x1,5 m. Má to být lehce autonomní, tedy by mě napadl nějaký drip systém. Koukal jsem na nabídku hydroponieplus, ceny mi připadaj OK. Jen bych se rád poptal, jaké používáte čerpadlo, ty parametry vypadaj ze začátku poněkud šíleně, ale už mi to asi trochu dochází Já bych asi volil to s max 1800 l/hod, do 1,4 m. Cena ještě OK, ale nevim zda ty parametry stačí. Mělo by to být do dvou větví po osmi kapilárách, tedy dohromady 16 květníků.
Koukal jsem tady po zkušenostech 2-3 dny do fóra, ale sorry, kde nic tu o čerpadlech nic

Old Post 05-03-2002 v 16:46 PM
sifaka je offline   Profil uživatele sifaka   Find more posts by sifaka   Foto galerie člena sifaka   Click here to Send sifaka a Private Message   Add sifaka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Karma uživatele nemo - 63% PěstitelskáKarma uživatele nemo - 63% Pěstitelská

To čerpadlo je zbytečně výkonné Příspěvek č. 2

Teda já mám na 15 kytek to nejmenší čerpadlo 400 l/hod do výšky 0,6 m a bohatě to stačí. Podle toho jak to teče díky tomu jak to mám rozvedené myslím, že by to utáhlo i desetkrát víc kytek. Když si uvědomíš, že jedna kytka (a to už pořádně rozrostlá) potřebuje za den max. 2 l vody a navíc, že se ten systém nazývá drip sy stém (drip znamená kapka), tak podle mě není co řešit.
Jen bych tě chtěl upozornit na to jak je potřeba řešit rozvod vody. Nenatahuj tenké trubičky přímo od čerpadla ale připoj na čerpadlo tlusté, třeba palcové, trubky a z nich teprv veď vodu k jednotlivým kytkám tenkými trubičkami. To způsobí, že ztráty rozvodu jsou minimální a teče to jak blbý.
Já to mám tak, že mezi květináči je natažená ta tlustá trubka až k tomu nejvzdálenějšímu a od ní u každého květináče odbočka.

nemo

Old Post 05-03-2002 v 22:29 PM
nemo je offline   Profil uživatele nemo   Find more posts by nemo   Foto galerie člena nemo   Click here to Send nemo a Private Message   Add nemo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sunset
Stálý Člen

Karma uživatele sunset - 34% PěstitelskáKarma uživatele sunset - 34% PěstitelskáKarma uživatele sunset - 34% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

sifaka: Neni dulezite, kolik to cerpadlo vycerpa vody, ale tlak, respektive vytlak. Cim vetsi, tim lepsi. Ja mam rozmery 110 x 65, vyska od cerpadla k nejvyssimu bodu dripu je 0,6 metru a 12 jehel. Prohledni si vykonovou tabulku, melo by ji mit kazde cerpadlo. Tedy ve vysce nejvyssiho bodu by cerpadlo melo mit dostatecny tlak na to, aby ti z jehel kapala voda dejme tomu 2 litry za hodinu. Da se to spocitat, ale to uz necham na tobe. Ja mam vytlak 90 cm, takze to tve by melo byt dostatecne a budes mit i vykonovou rezervu, coz rozhodne neni na skodu.

nemo: Tohle cerpadlo rozhodne neni zbytecne vykonne, skutecne zalezi na tom, aby bylo schopne vytlacit do urcite vysky vodu a jeste tam mit dostatecny tlak.

sunset

usmivejte se, bude vam lip

Old Post 06-03-2002 v 23:07 PM
sunset je offline   Profil uživatele sunset   Find more posts by sunset   Foto galerie člena sunset   Click here to Send sunset a Private Message   Add sunset to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sifaka
Stálý Člen

dik Příspěvek č. 4

Díky moc. Mě taky mátl ten obrovský průtok Ale nevěděl jsem právě kolik je třeba navíc k výtlaku. Určitě nebude nejvyšší bod výše jak metr, tedy by to mělo stačit. Bohužel levnější už má pouze 90 cm. Toho bych se trochu bál.
Počítám s tím, že to rozvedu až ke květináčům 1/2''(3/4''?).
Ještě jednou dík

Old Post 08-03-2002 v 08:09 AM
sifaka je offline   Profil uživatele sifaka   Find more posts by sifaka   Foto galerie člena sifaka   Click here to Send sifaka a Private Message   Add sifaka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sunset
Stálý Člen

Karma uživatele sunset - 34% PěstitelskáKarma uživatele sunset - 34% PěstitelskáKarma uživatele sunset - 34% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

sifaka: Ja to mam tak, ze z cerpadla jde 1/2" obycejna zahradnicka ohebna hadice, ktera je uvnitr cerna a diky tomu nemam problem s rasama. 1/2" trubku mam rozvedenou systemem Gardena (mrkni do OBI nebo Baumaxu a pochopis, bohuzel jsem to v mensich zahradnictvich nevidel ). Ta trubka je rozriznuta a mezi dva dily je vlozeny takovy jakoby kriz, ktery ma strany 1/2", 3/8",1/2", 3/8". Samolitr je 1/2" prubeznejch, 3/8" slouzi jako rozvod ke kapilaram. Rozvod jsem udelal z origo trubicky Gardena, muzes pouzit jakoukoli, ale Gardena ma cerny trubky. Ostatni co jsem videl byly dost levnejsi, ale pruhledny = problemy s rasama & bordelem. Na konci rozvodu jsou kapilary Gardena s konstantnim prutokem. Bohuzel nejsou dokonale a cca jednou za tri dny je musis prostouchnout takovym jehlickovym udelatkem, ktery k nim pridavaj.

Pro ilustraci, jak to mam udelany ja, na par fotkach je to videt:
http://grower.cz/forum/showthre...03&pagenumber=1

Micro-Drip-System Gardena i s obrazky:
http://www.gardena.com/gardena24/ap...id=PK10202_DEen

sunset

Old Post 08-03-2002 v 08:34 AM
sunset je offline   Profil uživatele sunset   Find more posts by sunset   Foto galerie člena sunset   Click here to Send sunset a Private Message   Add sunset to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
breeder
Grower Team

Karma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 6

nebo se koukni na nějaký moje stránky:

- tady je jeden návod http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=332

- takhle to mám řešený teď

- no vlastně takhle:
už nemám kapiláru strčenou přímo do trubky
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2367

[Edited by breeder on 08-03-2002 at 10:17 AM]

člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce

buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu

Old Post 08-03-2002 v 09:13 AM
breeder je offline   Profil uživatele breeder   Find more posts by breeder   Foto galerie člena breeder   Click here to Send breeder a Private Message   Add breeder to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sifaka
Stálý Člen

Nápad dik Příspěvek č. 7

Díky moc. To breeder: tohle jsem hledal, ale zaboha mi to nechtělo vypadnout z hledáčku (už jsem tady dlouho nebyl a zapoměl kde jsem to viděl).
Ten kamoš je i instalatér tak to snad zvládne. Jinak teď nabízí černý kapiláry hydroponieplus asi 6 Kč za metr vnitřní průměr 4 mm, což vypadá pěkně. Ale ucpávání jehel je dost nemilé. Asi je dost realný, že tu skříň nikdo nenavštíví třeba tejden. Uvidíme vyzkoušíme.

Old Post 08-03-2002 v 12:47 PM
Hlava
Mad Head

Karma uživatele Hlava - 80% Pěstitelská

Nebo tady ... Příspěvek č. 8

....tady Drip nebo tady Gardena

Měj se

Old Post 24-03-2002 v 21:26 PM
Hlava je offline   Profil uživatele Hlava   Find more posts by Hlava   Foto galerie člena Hlava   Click here to Send Hlava a Private Message   Add Hlava to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hlava! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hlava
Mad Head

Karma uživatele Hlava - 80% Pěstitelská

.....jo ješte k... Příspěvek č. 9

...k tomu čerpadlu , u tý Gardeny mám čerpadlo Alko TS240 ,6000l/hod a škrtíci ventil od Gardeny za 90kč a řídíš si to jak chceš . Já taky koupil nejdřív malý a pak jsem stejně šel pro nový , ubrad můžeš vždycky ..... .

Kyti zdar Hlava

Old Post 24-03-2002 v 21:34 PM
Hlava je offline   Profil uživatele Hlava   Find more posts by Hlava   Foto galerie člena Hlava   Click here to Send Hlava a Private Message   Add Hlava to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hlava! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Karma uživatele nemo - 63% PěstitelskáKarma uživatele nemo - 63% Pěstitelská

Příspěvek č. 10

Sunsete
já jsem se asi špatně vyjádřil. Z mojí poznámky mělo být jasné, že vlastně jde o to, aby se voda zespodu vyčerpala nahoru do jakéhosi zásobníku o minimálním objemu a z tohoto zásobníku se pak rozváděla ke kytkám. Pak je ten tlak vody co půjde do těch rozvodných trubiček (o kterém píšeš) daný už jen rozdílem výšek (nad mořem) mezi hladinou vody v zásobníku a koncem těch trubiček.
Já jsem to měl totiž napřed udělaný tak, že jsem přímo od čerpadla vedl tenkou trubičku (třeba i 1,5 m dlouhou) ke každé kytce, nebo jsem ji ještě rozbočoval a to bylo špatný, protože někde (kde byl odpor průtoku vody menší to teklo víc a jinde mi to neteklo vůbec. Tak jsem to vyřešil takhle a nemám problém.

nemo

Old Post 24-03-2002 v 21:44 PM
nemo je offline   Profil uživatele nemo   Find more posts by nemo   Foto galerie člena nemo   Click here to Send nemo a Private Message   Add nemo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sunset
Stálý Člen

Příspěvek č. 11

nemo: Hele, ty chces nejdriv vycerpat vodu nahoru do zasobniku a pak jeste cerpat do rozvodu? To mas dve cerpadla, to je luxus ne?

Kdyz mas dost vykonny cerpadlo, melo by ti vycerpat vodu do sirokyho 1/2" rozvodu, z nej do uzkych trubicek ke kapilaram. No a specialne tyhle od Gardeny (ale snad vsechny ne?) by mely mit konstantni prutok, takze protece na zacatku rozvodu i na konci stejne mnozstvi vody...

Tj. ukolem je jen dostat dostatecny tlak az ke kapilaram, ktere ho patricne seskrti a mas vsude stejny prutok, nic neresis & je to f pohodce

Podivej se na breederovo reseni, imho je dobry a nepotrebujes nic vic. Ja osobne bych nechtel koumat, kam do skrine dat do vysky nejaky zasobnik, protoze by mi pri me sikovnosti stopro spadl mezi kytky I kdyz uznavam, ze to muzes mit jinak, ale vzdycky hrozi nejaka havarka, tohle je pro MOJE podminky ideal...

sunset

Old Post 25-03-2002 v 07:44 AM
Muf
Stálý Člen

Karma uživatele Muf - 65% PěstitelskáKarma uživatele Muf - 65% PěstitelskáKarma uživatele Muf - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 12

Nemají kytky v těch truhlíkách málo místa pro kořeny? Tím víc je mi to divný, když jsou v rohožích.

Co když mi čerpadlo za minutu prečerpá víc vody, než potřebuju. Minuta je dlouhá doba, jak děláte menší interval?

250w skříň

Old Post 27-06-2002 v 08:13 AM
Muf je offline   Profil uživatele Muf   Find more posts by Muf   Foto galerie člena Muf   Click here to Send Muf a Private Message   Add Muf to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hive
Stálý Člen

Karma uživatele Hive - 31% Pěstitelská

Příspěvek č. 13

Tak mě napadá mít drip bez čerpadla. Mít nádobu s roztokem na skříni (teda pokud není skříň moc vysoká) a rozvod roztoku by samospádem kapilárkama skapával dolů. Pod nádobama mít jen nádobu na odpadní roztok. Proč se to takhle nedělá?

GANJACORE TATTOOs!

Old Post 15-11-2002 v 17:36 PM
Hive je offline   Profil uživatele Hive   Find more posts by Hive   Foto galerie člena Hive   Click here to Send Hive a Private Message   Add Hive to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kralicek
Oceněný Pěstitel

Karma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 14

Musel bys vynalezt pristroj na odtok vody kdy potrebujes takhle by ti voda tekla porad !!!

Old Post 15-11-2002 v 18:39 PM
kralicek je offline   Profil uživatele kralicek   Find more posts by kralicek   Foto galerie člena kralicek   Click here to Send kralicek a Private Message   Add kralicek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
breeder
Grower Team

Karma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% Pěstitelská

Palec nahoru Tropf Blumat Příspěvek č. 15

to hive:
musel bys mít digitální spínací hodiny a na odtoku zapojenej elektroventil,
nebo
bys musel použít úplně jinej systém
např.
od firmy Tropf Blumat, tam to funguje přes senzory, který kapilárně vzlínaj půdní vlhkost
a podle toho kolik navzlínaj nebo nenavzlínaj, tak se zalejvá

jinak: http://www.blumat.info

člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce

buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu

Old Post 18-11-2002 v 14:31 PM
breeder je offline   Profil uživatele breeder   Find more posts by breeder   Foto galerie člena breeder   Click here to Send breeder a Private Message   Add breeder to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kralicek
Oceněný Pěstitel

Karma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% Pěstitelská

Upozornění Malej Drip !!! Příspěvek č. 16

Chtel bych s konstruovat box na 3 - 4 kytky 70W verti. scrog (carlos) ! Jen bych prehodil Bubler za Drip!!!
1) Ma cenu se v tak malem poctu kytek poustet do dripu???
2) Jake cerpadlo by bylo potreba???vykon?prutok litru za min... ???
3) Slo by udelat s cocosu peknou kostecku tech cca 15L ??? nebo stacil i mensi objem ???(a dase pouzit i tento
kokos???)
4) Take by me zajimalo zda by nebylo lepsi dat 50W+50W nadsebe???Nebo raci 70+70 nadsebe(uchledim to se 2 trochu silnejsimi ventilatory jak Pc vetron???nevim jak 70w hreje).
5) Slo by pestovat 50W+50W v prostoru 60delka,40sirka,50-60vyska (cm) ???Dal bych tam 40cm truhliky ???Po 3 kytkach ???
6) jak velky by mel byz zasobnik na ziv.roztok na 4kytky a pak na 6kytek ???
Dik za odpovedi pri tezkem rozhodovani...

[Edited by kralicek on 19-11-2002 at 08:31 PM]

Old Post 19-11-2002 v 19:27 PM
kralicek je offline   Profil uživatele kralicek   Find more posts by kralicek   Foto galerie člena kralicek   Click here to Send kralicek a Private Message   Add kralicek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:20 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás