Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím Všechny návštěvníky thendu, já sám budu brzy sklízet a bilancovat co jsem mohl udělat lepe... takže veškeré finty na zvýšení kvality a kvantity sem PISTE!!!
Jen co znám z pročítáni thendu
1,
14 dnu před koncem květu ubírat 15 minut světla- rostlinám se prodlužuje noc a budou dozrávat a rosit se pryskyřicí více
2,
do zálivky přidávat dobré bílé víno... prý to zlepšuje chuť při kouření, dávkování polévková lzička vína na 2litry
3,
někdy kolem 2/3 květenství dat kytkám 24 hodin světla... začnou rašit nove výhonky a palice ZMOHUTNI a jsou tvrdší
tet jsem to zkousel a stalo se + - to co napsal kolega niz...
4,
posledních 24hodin jim dat jen tmu, za noci je krásně orosí pryskyřicí a dostaneme z nich co to jen jde
5,
Při vlastním sklízení ještě předtím než je sřihnete... namočit na 3-5 minut cely kořenový system do horke vody(voda má být prý opravdu hokrká)... kořenům se zavrou póry a všechna sila z ni vyletí nahoru do palic...
---- tak tohle bude asi fáma
6,
na posledních 14 dnu snížit maximálně vlhkost, rostliny budou suché a budou se branit vylučováním pryskyřice...stačí snížit zdroj tepla a zvýšit teplotu o 2-3 stupně celsia
7,
sušeni i s kořeny ... rostlina vida mnoho energie do kořenového systému a ma v nich mnoho síly a látek, při sušeni i s kořenama to půjde všechno do palic...
---- tak tohle bude asi fáma
Musím se tet zase věnovat něčemu jinému ale budu to tu průběžně doplňovat...
K bodu 1: ja naopak jedu poslednich 14 dni 14/10 svetlo/tma. Kytka ma v dobe tmy produkovat nejaky hormon, ktery uz nestaci ke konci kvetu za svetla spotrebovavat, proto se svetlo prida. Na rust rozhodne neprejde a palice mohutni temer do posledni chvile.
Povery o sparovani korenu, nebo zavesovani i s koreny jsou jasne povery, kdyz se zamyslis nad tim, ze THC v korenech neni a aby se nejake latky z korenu dostaly do palic, musely by koreny sat vodu a listy vodu odparovat, gravitace nestaci. Navic ten proces od zivin v korenech po thc v palicich trva asi docela dlouho a v rostline vytrzene uz neprobiha.
24 hodinová salva světla nezpůsobí hutnější palice, spíš naopak... konce palic se trochu protáhnou a v květenství se vytvoří trochu prostoru, trochu to pomáhá jako prevence proti plísním.. kytku to určitě trochu vystresuje, ale nezhermáčuje (ozkoušeno i na hodně pochroumaný genetice)..
jednou jsem kvůli neopatrnosti při nastavování hodin nechal kytkám dokonce přes 48 hodin šajnu (chtěl jsem zkrátit periodu, zapoměl jsem vrátit hodiny zpátky na cykly a odjel na kalbu )... na největší palici GWS vyrostla tak dva palce dlouhá anténka a jelikož jsem ho trápil dlouho i vykvetla a uzrála ... ani stopa po kulích
kvalita -> flushing (vyplachovani) Ale to je na G uz nekolikrat.
vinko: slysel jsem, ale nezkousel
Kamos dava do zalivky (jede hlinu) lzici medu na 2L, kdyz kvete. Je to oldschooler a nema internet (pestuje pres dobrejch 20 let). Rika, ze to pomaha chuti. Ja nic podstatnyho nepoznal, jeste jsem rozvedl debatu, jestli mu to nezalepi koreny a neprilaka neco do hliny. Pak jsem ho naucil vyplachovat a je spokojenej. Med uz jen do caje
carlos :myslim že to patří k místnímu folklóru
Sinuhet :taky takhle sušim,kdysi jsem se to tak naučil a prostě je to součást obřadu
mikroff: jasně musel bys jí opakovaně prudit a stresovat to je to samý jako když jdeš jednou za měsíc do fitka, s toho hrachy nenaděláš
"Já jenom kráčím po cestách,které mají srdce.Po kterékoliv cestě,která má srdce.Po nich putuji a jediné,co mě zajímá,je,abych je prošel až na sám konec.
A jak jdu,tak bez dechu jenom zírám a zírám."
Juan Matus
K 5,7
Z klihy o Marihuaně od Ing.Libora Dupala
"Cannabinoidy rostlinou neprotékají - není to míza! Zhruba 80 až 90% těchto živičných látek je produkováno ve speciálních buňkách, z nichž se skládají pryskyřičné žlázky nacházející se na povrchu všech částí rostliny s výjimkou kořenů a semen. V nich také pryskyřice zůstává uložena."
nussak ty si nejaky mudry pocuvaj....tak ze podla teba to co sa pise v literature je somarina hej?? No ako myslis ja som to skusil osobne vlastne aj v tomto case mam FINAL SOLUTION a mam tam fuknute UVcko a tej priskirice je tolko ze mam polepene ruky po prvom dotyku rastlinky.......
To je jako rikat ze davat rostlinam hnojivo je stresuje a ony se pak brani rustem. Ano je mozne ze reakci na zvysene UV je zvysena produkce pryskyrice, snad na ochranu kvetu pred tim zarenim, ale mozna neni idealni pouzivat pojem stresuje. Mimochodem mnozstvi pryskyrice jeste neznamena ze ta pryskyrice obsahuje hodne THC. Urcite se da vypestovat technicke konopi lepkave jak lizatko, ale s nizkym obsahem THC v pryskyrici.
Pri teplotach okolo 20°C sa pohyb fosforu v rastline spomaluje a pri teplote 17°C sa zastavi uplne. Pokial sa fosfor prestane pohybovat, vznika jeho nedostatok. Rastlina potom takmer zastavi proces rastu pri teplotach pod 17°C. Pozn.: rastlina rastie aj v noci, takze ani vtedy by teplota nemala klesnut pod 20°C. Zakazdym, ked teplota spadne prilis nizko, znizuje sa celkovy vynos!!! A nie ziadna teplota v noci 12°C - 18°C, ako sa na FAQ pise. Zo stranky METROP, su tam aj dalsie dobre rady.