Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
na příští rok jsem se rozhodl zkusit pěstování ve Fóliáku a chtěl jsem požádat o pár rad.Položení políčka je u Rodinného domku (Jižní Strana ) ... Velikost políčka cca 1,2m x 1,7m .Tak 8 hodin pěkného sluníčka
Mám v úmyslu postavit Fóliák velikosti cca. 1,2 x 1,7 x 2,0m ... Počet sazenic 4 (počítám s tím že každé bude stačit 50 cm okolního prostoru).
1, Jaká je nejlepší Fólie?Prodávají se nějaké neprůhledné,ale aby nebyl omezen přístup světla k rostlinkám ?
2, Jsou vhodné pro fóliák řízky z indoor samiček ?
3,Kvůli položení pole se bojím se bojím vysoké teploty.Je nějaký efektivní způsob nebo stačí klasika odkrývání ?
4,Jakou směs půdy by jste doporučily ?
5, a na závěr ... Jaké nejlepší hnojivo ?
Předem všem děkuji za odpovědi .... postupně budu informovat jak postupují přípravy
Největší životní moudrou tkví v tom včas rozeznat,na koho se vysrat a předkým se posrat
1.Čím více propustí světla tím lépé...
2.Určitě !
3.Stačí hodně větrat, ale bacha na sousedy ...
4.Při předpokladu že foliák bude stát na úrodné hlíně, nemusíš kupovat substrát ze zahradnictví, stači porýt, pokopat...
5.Jestli pojedeš BIO tak doporučuji (moji) klasiku - kopřivovou zálivku na růst, slepičáky na květ.Chceš-li investovat do nějakého "profi" hnojiva, pak hledej tady...
6.Jak psal hick neí potřeba.
7.HLEDEJ !
Thanks .... Postupně sem budu dávat info jak se to vyvýjí a dám sem i nějaký Photaz.
A co se týče tý půdy tak to dřív bylo využívaný jako záhonek pro kytky.S tím substrátem sem to myslel tak že bych odkopal tak 20 cm půdy,dal tam trochu písku a dosypal to substrátem.Alespoň by podle mého názoru ty řízky nedostaly takovej šok
Největší životní moudrou tkví v tom včas rozeznat,na koho se vysrat a předkým se posrat
2Pan_Sranda:
1. Najlepšia fólia? Na to odpovedať neviem. Ale každopádne môžeš si kúpiť aj takú, ktorá je nepriehľadná. V tom prípade rátaj s menším prienikom slnečných lúčov.
2. Musíš konkretizovať odrodu. Počítaj s tým, že vo fóliovníku je vysoká vlhkosť a tvorí sa tam vo výraznej miere pleseň - hlavne na jeseň a v chladné daždivé dni. Práve indoorové odrody majú dlhú dobu kvitnutia, takže s týmto rizikom musíš rátať.
3. Vysokých teplôt sa, podľa mojich skúseností, nemusíš báť. Tento rok boli dosť vysoké a nespozoroval som, že by to rastlinkám prekážalo - práve naopak.
4. FAQ
5. FAQ
Základy pre fóliovník betónovať nemusíš, ale vzhľadom k tomu, že nebude príliš veľký, tak ho aspoň nejako zaistiť, aby ti ho prudký vietor neprevrátil.
citace:
Na záhonek není vidět vůbec kromě kousku co je vidět z ulice proto sem se ptal na tu neprůhlednou fólii.Z toho mám strach ... Jinak místečko je cajk
Na akú časť toho fóliovníka je vidieť z ulice? Môžeš to spraviť tak, že práve na to miesto dáš tú nepriehľadnú fóliu a na ostatné časti môžeš použiť aj transparentnú.
citace:
Počet sazenic 4 (počítám s tím že každé bude stačit 50 cm okolního prostoru).
Presne, ako píše hick, musíš rátať s tým, že rastlinky vo fóliovníku rastú veľmi rýchlo a môžu z nich narásť pekné obludy. Buď ich zasaď neskôr, alebo ich daj menej, alebo zvol nejakú menšiu indicu (aj keď je to dosť diskutabilné)....
Čau Pane Sranda.
Já skleník přikotvil tak,že na podstavec z trámů sem ze spodu přivrtal 70 čísel dlouhý roxory.Pro přivrtání k trámkům sem na roxory navařil 20cm dlouhou pásovici s dvouma dírama pro šrouby.
Myslím si,že to mráz nevytáhne a je to pohodlnější než něco kopat a betonovat.Ty trámy sou 3x natřený vyjetým olejem.
A pokud budeš sázet na jaře tak ne 4 ale jenom 2 sazenice.Nebo 4kousky a nevadilo by je tam dát je tam dát klidně až na konci května nabo spíš na začátku června.Abys nedopad jako já.
Pokud máš možnost sehnat řízky nějakýho outdooru ,tak bych se nerozmejšlel.
Ty díry bych vykopal určitě větší já je dělal 50x50x50 a písek je podle mě zbytečnej,stačí koupit zahradnickej substrát a třeba ho smíchat s tou vykopanou hlínou.
Zatím se měj a ať se ti to všechno podaří.
1. Neprůhlednou Folii by mi stačilo dát pouze na jednu stranu (ta co je vidět do ulice .. jedná se o bok foliáku).
2.Počítám že budu mít Super Skunk,Northen Light,White Widow .... dál se uvidí ... záleží jak moc budu aktivní
3.Počítám tak s dvoumi až čtyřmi okénky
No po zkouknutí tvé letošní úrody sem usoudil že 4 sazenice asi bude moc Uvidím co se mi podaří vyždímat z toho prostoru a podle toho uvidím kolik nasadím
Písek jsem chtěl dát kvůli tomu že ke kytí se dostanu max. 3 týdně tak aby tam bylo něco co udrží vlhkost Sice sem přemýšlel nad nějakým zavlažovacím systémkem,ale to je zatím ve fázi myšlenky
A vyjetý olej účinně chrání ? :P To slyším poprvý v životě .... Nebylo by přeci jenom lepší to vzít nějakým lakem ?
2Pan_Sranda: Nemám skúsenosti s tým, nakoľko ti piesok udrží vlhkosť, ale 3 týždne bez zavlažovania môžu mať v horúcich dňoch zničujúce následky. Nezabúdaj na to, že vo fóliovníku sa ti rýchlo vyparuje voda zo zeminy, takže viac vysychá. Nejako vymysli to zavlažovanie, aby si nebol potom sklamaný.
2Pan_Sranda:trám naimpregnovanej olejem vydrží hedně dlouho,ale můžeš vyzkoušet nějekou impregnaci a na ní třeba lodní lak,oboje dvoje seženeš v každý větší drogerii.
A k tomu zalejvání:doufám že si chtěl napsat 3x týdně což bohatě stačí na začátku.
To je právě ono ... Ještě sem přemýšlel že bych to obložil mechem nebo něčím takovým .... mech má výborné vlastnosti co se týče udržování vody ... Hodně se to třeba používá při pěstování na stromě právě kvůli udržení vlhkosti
Pokusím se vymyslet to zavlažování ... Zdroj vody by tam byl tak to ještě nějako poštelit aby to makalo a bude vysmáto :bumper:
Přemýšlel jsem nad nějakým obyčejným lakem pro použití venku co seženu v drogérii za pár kaček Dám dvě tři vrstvy a uvidím co to udělá.
Co sse týče toho zalévání tak ano myslel sem zalévání 3x týdně ... ale bojím se toho že to v létě nebude stačit .. asi to sám znáš jak se vodička vypařuje
2Pan_Sranda: Aby sme si teda rozumeli. Myslel si to tak, že sa k rastlinkám dostaneš 3-krát do týždňa, alebo každé 3 týždne?
Chcel som ti poradiť mulčovaciu kôru, ktorá sa používa na zadržanie vlhkosti a proti odparovaniu vody, ale mohol by si zase mať problémy s plesňou. Takisto ako s pokosenou trávou - to už sa tu tiež niekde riešilo.