Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Pulsní magnetické pole
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Co si o tom myslíte?
Je to blbost, tohle nemůže fungovat.
Nevím - nerozumím dané problematice.
Možná na tom něco pravdy bude...
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Pulsní magnetické pole Příspěvek č. 1

Když jsem chodil po operaci kolena na rehabilitace, dávali mi nohu do takového "vazmeku", říkali tomu tuším magnetoterapie nebo tak něják. Zeptal jsem se setřičky, k čemu jako že to je a ona mi řekla, že ten přístroj vytváří pulsní magnetické pole. To rozšiřuje cévy a zlepšuje prokrvení atd. Co mě ale zaujalo bylo to, že mi řekla že to pole zvyšuje propustnost buněčných membrán a do buněk se tak dostává mnohem více živin.

A tak mě napadlo - nemohlo by to působit i na rostlinné buňky?

O biologii vím hovno takže je to jenom doměnka, ale kdybych dal do boxu nějáké zařízení, které by uvnitř vytvořilo to pole mohlo by se těm rostlinkám dařit lépe, ne? Nevíte někdo, jak lze to pole vytvořit?

Možná (nebo spíš určitě) je to blbost ale zkusit se má všechno, proto bych rád věděl váš názor.

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 03-12-2006 v 14:21 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
slunicko
Stálý Člen

Karma uživatele slunicko - 16% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

Myslim si ze neco takovyho by mohlo fungovat preci jen vsechno je chemie a urcite to nejaky vliv musi mit jestli to skusis neco podobneho tak to urcite pak napis sem do growu protoze to muze pomoci jinym pestitelum a muze se prijit na novy techniky pesteni ... mohl by to byt zasadni skok v pesteni kdyby se dostavalo vice zivin protoze by kytka mnohem rychleji rostla....

Old Post 03-12-2006 v 14:47 PM
slunicko je offline   Profil uživatele slunicko   Find more posts by slunicko   Foto galerie člena slunicko   Click here to Send slunicko a Private Message   Add slunicko to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

Podle mého názoru
Toto ozařováni by bylo neefektivní protože takový přístroj stoji docela dost. A pak jeste - Záleži na tom jestli by se ozařovala jedna část nebo rovnomerne cela kytka - protože pokud by to vážne fungovalo tak by to mohl pri nerovnoměrném používáni zpusobit mutace

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.

Herbs are good for everything . . .

Old Post 03-12-2006 v 14:53 PM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

slunicko: momentálně to bohužel není v mých možnostech.

Lupus: To není žádné záření, ale magnetické pole. A k ceně toho přístroje - nemusí to být zrovna ten nemocniční. Možná by stačila nějáká velká cívka, popřípadě toroid? Elektrice moc nerozumím, proto jsem založil tento thread, aby sem mohl snáze najít nějáké improvizované řešení.

Ale dříve, než bych se pustil do stavby - je tu někdo, kdo tomu alespoň trochu rozumí? Mohlo by to teoreticky fungovat?

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 03-12-2006 v 15:38 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Příspěvek č. 5

Tak jsem nad tím dneska kutil a zjistil jsem, že v nemocničních přístrojích se na vytvoření tohoto pole využívají elektromagnety napájené nizkofrekvenčním střídavým napětím - troufám si říct, že 50 Hz "ze zásuvky" by mohlo stačit (jeden výrobce uvádí 0.9 - 141.8 Hz). Magnetické pole Země je 0.047 mT (militesla). Jak silné pole bych musel vytvořit, aby to mělo na kytky vliv?

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Naposledy upravil Hanizek 04-12-2006 v 22:33 PM

Old Post 04-12-2006 v 22:15 PM
Hanizek
Stálý Člen

Příspěvek č. 6

Další poznatek: Magnetické pole indukuje v živých tkáních slabé napětí - vzpomněl jsem si na thread "elektro čerpání živin do kytky".

Tady prodávají takovou mašinku, ale myslím, že k mým účelům je nepotřebná a předražená: http://www.inovum.cz/index1.php

Edit: Teď jsem našel další přístroj využívaný na tuto terapii - vytváří magnetické pole 40 mT. Elektrikáři raďte: Jak mám udělat cívku (nebo vlastně elektromagnet), aby vytvářela takovéto pole? A jak klesá intenzita pole se vzdáleností od jeho zdroje? (Nějaké vzorce by se hodily - srozumitelně, jsem vidlák z vesnice)

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Naposledy upravil Hanizek 05-12-2006 v 12:57 PM

Old Post 04-12-2006 v 22:22 PM
clandestino
Stálý Člen

Karma uživatele clandestino - 29% PěstitelskáKarma uživatele clandestino - 29% PěstitelskáKarma uživatele clandestino - 29% Pěstitelská

Příspěvek č. 7

Tata ma takovou masinku doma, a uz to nepouziva... udajne mu to pomahalo na artrozu... neni to nijak velky, jedno je takovej ctverecek asi 25x25cm a pak takovej kruh, prumer cca 30 cm. Brzy budu hazet dohromady novej boxik, takze si to od tatika pujcim a uvidime

Oh, I'm a good old Rebel
Now that's just what I am.

Lophophora - kaktus bohů
Záhada San Pedro

Old Post 05-12-2006 v 20:47 PM
clandestino je offline   Profil uživatele clandestino   Find more posts by clandestino   Foto galerie člena clandestino   Click here to Send clandestino a Private Message   Add clandestino to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JMír
Nový Člen

Karma uživatele JMír - 63% Pěstitelská

Příspěvek č. 8

Pohoda, zajímavý .....osobně bych spíše pro naši věc doporučoval experimentovat s živou a mrtvou vodou...zajímalo-li by to někoho tak sednu a dám do placu info ohledně této upravy Vody....v lásce JMír

Old Post 07-12-2006 v 11:07 AM
JMír je offline   Profil uživatele JMír   Find more posts by JMír   Foto galerie člena JMír   Click here to Send JMír a Private Message   Add JMír to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Co?
Stálý Člen

Karma uživatele Co? - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 9

nenech se hanýzku zvyklat a ji do toho...
myslím, že jsem o tom někde četl na "nevědeckém" serveru www.rexresearch.com
třeba ti i pomůže
http://icmag.com/ic/printthread.php?t=10842
http://www.sonicbloom.com/index.html

já jsem zkoušel pouze pasivní magnetické pole ke klíčení semínek...těžko říct jestli to něco dělá...byl jsem ještě malej

!!! Čím méně hulíte - tím více Vás to zhuluje !!!

Návrat ke kořenům - nový přístup
Nurt Gang Grow - REGROWing - a taky timelapse c.1,
Co dělá hormon ethylen?...ukončení květu? ? Elektro-čerpaní živin do kytky
FAQ: Příznaky plísně nebo chyba výživy? * CO2

Old Post 07-12-2006 v 17:46 PM
Co? je offline   Profil uživatele Co?   Find more posts by Co?   Foto galerie člena Co?   Click here to Send Co? a Private Message   Add Co? to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Co?! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
slunicko
Stálý Člen

Příspěvek č. 10

hodne cti na netu hodne o tom a jdi do toho prostredky nejak si urcite obstaras :-)

Old Post 07-12-2006 v 20:44 PM
slunicko je offline   Profil uživatele slunicko   Find more posts by slunicko   Foto galerie člena slunicko   Click here to Send slunicko a Private Message   Add slunicko to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
slunicko
Stálý Člen

Příspěvek č. 11

Hele hanizku a co si myslis o spoutaní čiste slunecní energie a její využívaní to přece musí jit energii spoutat protoze slunce ma tolik energie ze nejak se musí dat vyuzit nez jen jako ziskani elektricke energie (slunecní panely) .... pak by ta energie mohla vypomahat pro Pulsní magnetické pole protoze kytka by mela vice zivin a mohla by preci prijimat vice slunecní energie (energie ze slunce je preci silnejsí bliz a bliz slunce ale ta cista energie ta jde az na konec cesty a kdo ví jestli vubec konci ta energie je tak silna ze muze pokracovat az do neznama - prijimat cistou energii a davat ji kytickam by byl zasadni skok v pestovaní vsech rostlin) ...... nejak me to napadlo a protoze fyzice celkem rozumim ( tak si myslim ze by to melo jit.......ne nemyslim ja to vim ze to jde.....skoda ze nemam prostredky...
-co si o tom hanizku myslis? nebo vy ostatní?

Old Post 09-12-2006 v 11:10 AM
Hanizek
Stálý Člen

Příspěvek č. 12

slunicko: Promiň - nechápu, fyzika není moje silná stránka...

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 10-12-2006 v 16:56 PM
slunicko
Stálý Člen

Příspěvek č. 13

No slunce nevyzaruje jen svetlo ale taky energii, ktera se da premenit na elektrickou energii pomoci solarních panelu ale co kdyz jen uchytís tu energii nejak a das ho kytickam ony tu energii spotrebujou ale ne celou a kdyz k tomu domyslis to pulsní magnetické pole tak prece mohou prijímat kytky vice te energie ... pak to musí přeci nejak zaznamenat na jejich rust... a to bud tak ze se rychlost rustu urychli nebo nejak jinak....vliv to musi mit urcite...

Old Post 11-12-2006 v 14:48 PM
Hanizek
Stálý Člen

Příspěvek č. 14

slunicko: No nevím co je na tom pravdy - tomuhle fakt nerozumim ale co určitě vim je to, že bych nic na ten způsob dokupy nedal...

Ale co jsem se pořád nedozvěděl je jak se kurde počítají ty elektromagnety...

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 12-12-2006 v 21:20 PM
medulda
Stálý Člen

Karma uživatele medulda - 80% PěstitelskáKarma uživatele medulda - 80% PěstitelskáKarma uživatele medulda - 80% PěstitelskáKarma uživatele medulda - 80% Pěstitelská

Příspěvek č. 15

slunicko: slunce doopravdy nevyzařuje jen světlo, ale taky jiné vlnění (infračervené, ultrafialové) a částice (tzv. sluneční vítr). Všechno to dohromady vytváři "energii", která ze slunce vychází. V solárních panelech se ale v elektřinu mění právě to světlo.

Hanizek: spoustu čtení o magnetismu obecně včetně výpočtů najdeš tu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Magnet

Old Post 12-12-2006 v 21:46 PM
medulda je offline   Profil uživatele medulda   Find more posts by medulda   Foto galerie člena medulda   Click here to Send medulda a Private Message   Add medulda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ChaoticRoman
Stálý Člen

Karma uživatele ChaoticRoman - 78% PěstitelskáKarma uživatele ChaoticRoman - 78% Pěstitelská

Příspěvek č. 16

Tesla je jednotkou magnetické indukce (ne intenzity!)!

uvnitř válcové cívky: magnetická indukce B = mí * N * I / l
mí ... permabilita prostředí, vzduch=4*pi*(10 na -7) N/(A na 2)
N ... počet závitů
I ... proud (v A)
l ... délka cívky (ne vodiče!!!) (v m)

„Neodevzdávejte všechna svoje rozhodující práva lidem s mocí, bez ohledu na to, jak obdivuhodní se vám mohou zdát. Za fasádou hrdiny najdete lidskou bytost, která dělá lidské chyby. Když se lidské chyby udělají v měřítku, které je dostupné superhrdinovi, nastanou obrovské problémy.“ Frank Herbert
ChaoticRoman's OutDoor 2006

Naposledy upravil ChaoticRoman 14-12-2006 v 20:53 PM

Old Post 13-12-2006 v 15:48 PM
ChaoticRoman je offline   Profil uživatele ChaoticRoman   Find more posts by ChaoticRoman   Foto galerie člena ChaoticRoman   Click here to Send ChaoticRoman a Private Message   Add ChaoticRoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 22:05 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás