Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Lidi, prave jste narazili na typka, co nedovede ani vyklicit seminko.....
Zkousel jsem s kamosem klicit seminka, abych si je pak mohl predpestovat a ono nic. Dal jsem si do krabicky od kruzitka papirove kapesniky(3 navlhcene vrstvy) a asi 1 cm od sebe položil semena. Cekam den, dva, tri(to uz mi zacalo bejt divny) a porad se nic nedelo. Jenom jsem si vsiml, ze z toho jako by odpadla malinkata cast te svrchni vrstvy semena. To uz je jako ono nebo co? Cekal jsem, ze to aspon pukne nebo tak a ono porad nic
Travička zelená, to je moje potěšení, travička zelená....
No vypadá to asi tak že ti to semínko jakoby praskne a z té praskliny začne vylézat klíček nejčastěji bílé barvy. Jinak měj strpení mě některý semena klíčej třeba 10 dní...Důležitý je pořád udržovat vlhkost
Nekousej do ruky, která tě chce pohladit.
...poletíme na Jamajku, chci mít Holandsko po levý straně... ( Homer Simpson, 30 minut v Tokiu )
jj trvá to dýl...hlavně to nehnoj nebo tak něco to už sem taky celkem dost neuspěšně zkoušel...jinak de to třeba i rovnou prásknout do hlíny a vono to v poho vyraší...eště je dobrý to dát třeba i na topení zrychlí se to tím...jo až ti z toho vyleze ten klíček tak to pak hned mrski do subsrátu tím klíčkem dolu!!!!páč to je jakoby začátek kořene...
Takze toto je par zarucenych rad, ak je semienko zive po tomto ti vyklici.
Metoda s papierovymi vreskovkami je najefektyvnejsia, takze to robys spraven. Daj to na napr. topeni ako povedal loeX aby sa zvysila sanca na vyklicenie. Kazdy den men dane vreckovky a to hlavne ked uz vyjde klicok. Toto menenie je absolutne nevyhnutne inak ti moze klicok uhnit. Ak sa da aj viac krat do dna men dane vreckovky. Udrzuj vreckovky vlhke, no nech tam semiacka neplavaju.
Este pred samotnym danim semiacok do vreckoviek je vyhodne nechat ich ponorene vo vore na 12-24 hodin. Ja osobne pouzivam 24 hodin. Ked maju klicky tak 2-3 nasobok dlzky semienka daj ich opatrne ale naozaj opatrne zo zeminy aby vrchol semiacka mierne trcal a zvlhci zeminu dostatocne ale rozprasovacom aby si semienko nevyplavil. Zakri nadobu kde su papierove vrckovky niecim tmavym, trebars foliou. Absolutne najvyssiu uyspesnost som disiahol pri kliceni v maji kedy uz pekne svietilo slniecko a dal som dane tacne na slniecko, no zakryte foliou. Dosiahol som tam skutocne vyyhodnu klimu. Normalne na topeni mam uspesnost 80-100%, takto som mal vzdy 90-100%, ale takmer vzdy 100%.
Ak nepomoze ani toto ci je semienko stare pouzi novu metodu s octom. Vytvor roztok 30ml voda + 1,5 ml ocot. Povodb sa uzivalo 3 ml octu ale to bol silny roztok. Tento by mal byt dost jemny. V tomto roztoku nachaj macat semienka 12 hodin. A potom pokracuj normalne s vreckovkami. Ako uplne kajne a trosku brutalne riesenie niektory pestovatelia uspesne aplikovali, jemnucke ale zdoraznujem Jemnucke prasknutie za pomoci kliesti.
Ak ani po tejto poslednej metode ale naozaj ako poslednej nevyklici dane semienko je bud uz mrtve, stare, nedozrete ci proste mrrtve.
Ja neviem ale ja nedavam semiacka na predklicenie vobec podla mna je zaklad dobra poda.Kup si dobru zeminu daj semienko do zeme asi tak 0,5 az 1 cm a na vrch igelitovy sacok s malimi dierkami (tie urobis sam) je to ako miniaturny sklenicek no urychluje to klicenie _to je moj oswedceni sposob ktoremu som verny za cca 3 az 5 dni mas rastlinku vonku ...Neprezen to s polievanim.
Verim ze uzivanie cannabisu vedie k odpusteniu hriechov...c.e.
jo a dulezity je taky jak tam to seminko das. je dulezity tam dat to seminko spickou dolu, tam se otevira a rodi klicek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!
peace
lidi klidně mě tu stlučte ale dle mýho:
VŮBEC nezáleží v jaký poloze semínko (ať už naklíčený nebo ne) do půdy vhodíš - možná tim kytičce trochu usnadníš počáteční cestu na světlo sluneční, ale že by to bylo naprosto nevyhnutelnou nutností se mi fakt nezdá...
Protože, buď sem měl v životě nehoráznou kliku (prst tak 1:1.000.000) a vždycky se mi povedlo neúmyslně semínko vsadit tak jak píšete, anebo je příroda mocná čarodějka a takovýhle věci má prostě v malíku
Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."
Je to přesně tak, jak píše Taker...
Kytka totiž ví, jak má růst. Zjistí si, kam ji táhne gravitace, hodí kořen a natahuje se tak dlouho, dokud jí neoslní ta velká hořící koule a pak už roste a kvete...
Já je doma do RW kostek taky obracím, ale to je jen ze zvyku. Ona se o sebe postará...
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Původní příspěvek od Hyena Kytka totiž ví, jak má růst.
Jojo svatá pravda ikdyž najdou se i vyjímky (který ofšem potvrzujou pravidlo ) VIZ. ***
Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."
Takze pekne po poriadku.
Semienku je v skutocnosti uuplne jedno ci klico v hline ci inde, dolezite je dodat mu nalezite podmienky-teplo, vlhko, tmu.
Metoda papierovych vreckoviek je taka uspesna nakolko mas plnu kontrolu nad vyvojom semiacka pocas klicenia. Samosebou ked mas velmi dobre kliciace seeds tak ich mozes dat praktycky kamkolvek a vyklicia, no ak mas starsie ci horsie kliciace to je potom starosti...
Co sa tyka polohy semiacka.
Korienok skutocne vie ako ma rast, tomuto sa hovori pozityvny geotropizmus = v smere posobenia gravitacie. A ako to korienok vie kam smeruje posobenie gravitacie? V meristematickom tkanive na konci korienku su ulozene mikrometricke telieska, predstavte si ich ako zmensene zrnka piesku a na tie posoby gravitacia. Tam kde ich gravitacia tlaci, drzdia tkanivo a to potom danym smerom rastie. Je to trosku zlozitejsie a ale v podstate je to takto.
Pri nakliceni davam jednoducho semienka korienkom do zeme. Takto sa predchadza aj castemu kruteniu korienku v rannych fazach klicenia.
Jasny a zkus jeste uriznout pet lahev tak do poloviny a bodni to vokolo toho seminka ale zas to tam nesmis nechat moc dlouho..Proste az tam budou listky.Ma to svy vyhody i nevyhody.Je to na tobe...
jasne DDT!!!!! presne tak sem to myslel. ta kykta jinak udela takovy u z toho klicku a pak teprve zacne vylejzat ze zeme. jenom sem myslel ze je to vetsi namaha pro ten klicek to takhle cely to seminko rvat nahoru ze strany nez rovnou primou cestou nahoru.
Me to proste neklici. Zkousel jsem seminka uz asi z peti zdroju a vzdycky strasne mala klicivost. Zkontroloval jsem pH vody, teplotu, zkousel to v papirovych kapesnicich, pisku, raselinovych tabletach, s praskovym stimulatorem, v teple, atd... Proste ne a ne. Z 10 tak 2. Myslite, ze by mohlo vadit uskladneni v lednicce? Ne v mrazaku v lednicce.
Já fakt nevim jak vy to děláte, že se vám to nevede, ale ukážu vám mojí the best metodu klíčení, při který mi většina semínek vyhodí klíčky během 1 až 3 dnů a zbejvající tak do 5, 6 dnů. Když nevyklíčí neni to moje chyba ale semínek - very easy
1 - moje oblíbená mistička na klíčení (asi jí dám ňáký jméno )
2 - vložim pejprovej kapesníček tak jak je na obrázku a pak na něj nahážu semínka
3 - opatrně přiklopim a zaleju vlažnou vodou, ale jenom tak aby byl mokrej kapesník, žádná potopa a šup s tim někam nahoru na skříň. Každej den pak už jen kontroluju a doplňuju tekutiny
A to by bylo aby to nakonec nevyklíčilo
to sinuhet: zkus nějaký čertsvý semínka z palic....není možný aby ti to nevyklíčilo...jedině že bys měl pod barákem nějaký silový pole který by snižovalo klíčivost
já to dělám naprosto jednoduše: talíř...na ten talíř vrstvu vaty zalejt vodu...dát semínka...na to druhou vrstvu vaty a zalejt vodou...jedna věc:nesmí to v tom plavat-tedy vlhké prostředí ne močál...není to nic složitýho a kdo to nezvládne tak by měl jít radši...nenapdá mě nic jednoduššího..snad sraní zatlačíš a je to venku ještě k tomu uskladnění...lepší je mrazák...proč? v přírodě sou taky semínka vystavena mrazu a ne teplotě 10C...